BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Cumali Durmuş’unda yer aldığı bu odada ne oldu?

MHP’de Kocaeli Milletvekili olarak görev yaparken adamcılığa, hatta zaman zaman fiziksel güç kullanarak kırıp dökmeye dayanan siyasi anlayışı nedeniyle tepki çeken biri olarak belleklerde iz bırakan Cumali Durmuş, aynı alışkanlıklarına İYİ Parti’de de tam gaz devam ediyor mu? Zira İYİ Parti Derince İlçe yönetiminin topluca görevlerinden istifa etmelerinin başlıca nedeninin Cumali Durmuş olduğu konuşuluyor. Nasıl mı? İşte ayrıntılar.. 

01 Ekim 2024 01:39
Cumali Durmuş’unda yer aldığı bu odada ne oldu?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, MHP Kocaeli eski Milletvekili Cumali Durmuş’un DSP-MHP ve Anap koalisyon hükümeti döneminde ihalelerde tekerine çomak soktuğu gerekçesiyle o dönemin İzmit İlçe Başkanı Yusuf Kenek’i üzerine iki genç göndererek öldüresiye dövdürdüğü biliniyor.

Nitekim bu gerçek çokça konuşuldu ve yazıldı. Durmuş’un siyaset tarzı adamcılığa ve şiddet de kullanarak kırıp dökmeye dayanıyor! Bu yüzden kalp kırma uzmanı olarak da anılan Cumali Durmuş, geçtiğimiz günlerde Derince Belediyesi’nin CHP’li başkanı Sertif Gökçe’yi makamında ziyaret etmişti.

Durmuş’un aynı ziyarette İYİ Parti’nin Metin Savaş Sulu Başkanlığı’ndaki Derince İlçe yönetimini kastederek ‘Partimizin en başarısız ilçe yönetimi’ demesi şaşkınlık yarattı ve bardağı taşıran son damla oldu. O anda Durmuş’un yanında olan İYİ Parti yöneticilerini de bu sözler şok etti.

Öyle ya Durmuş’un görevi kendi partisiyle ilgili sağda solda ileri geri konuşmak mı? Özgür Özel’i de ziyaret edip Türkiye genelinde kaç ilçe teşkilatının başarısız olduğunu söyledi mi? Kendisine yakın Kartepe eski İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel çok mu başarılıydı da İzmit ilçe başkanı oldu? İzmit’te başkanlık yapacak başka bir adam yok muydu?

Cumali Durmuş ağırlıklı olarak kendisi gibi bozkurt işareti yapanların görev almamaları nedeniyle mi Derince’nin seçilmiş ilçe teşkilatına kafayı taktı? Mesela İzmit’te bir önceki seçimde İYİ Parti 30 bin oy almıştı ama 31 Mart seçimlerinde 3 bin oy alındı.

Bir başarısızlık varsa o zaman İYİ Parti İzmit Belediye Başkan Adayı olan Kamil Şirin neden Kocaeli İl Başkanı yapıldı? Başarısız diye mi, başarılı diye mi? Durmuş’a göre başarı ölçüsü nedir? Bozkurt işareti yapıp yapmamaları mı, yoksa kendisine yakın olup olmamaları mı?

Merak edilen şu; Derince’de ileri geri konuşulması nedeniyle toplu istifa getiren bu disiplin suçundan sonra İYİ Parti Genel Merkezi Cumali Durmuş, hakkında disiplin kurulunu harekete geçirir mi? Bakalım İYİ Parti’de neler olacak. Bekleyelim görelim.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.