banner525

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

DOĞUMARSİFED’in Kocaeli İş Dünyası Afetlere Hazırlanıyor projesi başladı

Doğu Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUMARSİFED) Kocaeli Kent Konseyi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Yerel Destek Programı (YEDEP) kapsamında “Kocaeli İş Dünyası Afetlere Hazırlanıyor” projesi hibe almaya hak kazandı.  

04 Ekim 2024 10:35
DOĞUMARSİFED’in Kocaeli İş Dünyası Afetlere Hazırlanıyor projesi başladı

İşte DOĞUMARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Kaya adına aynı konuyla ilgili yapılan açıklamanın içeriği şöyle:

Proje Ortağımız Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği ve paydaşımız Kocaeli Sanayi Odası ile beraber yürüteceğimiz projemiz ile doğal afet durumunda işletmelerin iş sürekliliğine katkı sağlayacak faaliyetler hedeflenmiştir.

DOĞUMARSİFED’in 3. Projesi

YEDEP programları kapsamında daha önce 2 projeyi 2022 ve 2023 yıllarında başarı ile tamamlayan DOĞUMARSİFED, 2024 YEDEP programı dahilinde yeni projesi ile de hibe almaya hak kazanmıştır.

3 Ekim 2024 Perşembe günü saat 18:00’de Kocaeli Sanayi Odası meclis salonunda gerçekleşen proje açılış toplantısına DOĞUMARSİFED yönetim kurulu başta olmak üzere; Federasyon üye derneklerinden Kocaeli Sanayici ve İş Adamları Derneği (KOSİAD), İzmit Genç İş İnsanları Derneği (İZMİTGİAD) ve Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (KOİDER) yönetim kurulu üyeleri katılım göstermiştir. Ayrıca proje ortağı Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) ve katılımcı olarak Stratejik Satın Alma Derneği (SSD) yönetim kurulu üyeleri de toplantıya iştirak etmiştir.

DOĞUMARSİFED, KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ VE İŞLETMELER BİR ARADA

Proje dahilinde ilk olarak işletmelerin doğal afet risklerinin analizi ve yerinde tespiti için işletmelerde tehlike avı yapılacak olup; Kocaeli Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Şerif BARIŞ ve ekibi tarafından gerçekleştirilecek tehlike avı faaliyeti kapsamında işletmeler için, doğal afet durumunda iş sürekliliğinin sağlanması adına alınması önerilen tedbirler saha analizleri ile belirlenecek ve tavsiye niteliğinde raporlar hazırlanacaktır.

İşletmelerin, sektörlerin ve kentin olası afet durumu ve iş sürekliliği için öngördükleri sorunlar, bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ve beklentilerinin derleneceği çalıştay projenin bir diğer faaliyetidir. Çalıştaydan elde edilen sonuçlar raporlanacak olup, ilgili kurum ve kuruluşlar ile paylaşılması hedeflenmektedir.

Doğal Afet Zirvesi projenin bir diğer önemli faaliyetidir. Zirve ile kent kamuoyunun doğal afet bilincinin arttırılması amaçlanmakta olup, çeşitli kurum ve kuruluşların katılımı ile de kentin doğal afetlere hazırlık eylem planları hakkında  bilgi sahibi olması beklenmektedir.

Ayrıca proje dahilinde 3 adet “Doğal Afetlere Hazırlık Eğitimi” planlanmakta olup, eğitimlerden biri iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarına, ikincisi işletme sahiplerine ve üçüncüsü de kentin genel katılıma açık olarak gerçekleşecektir. Doğal afet öncesi, esnası ve sonrasında alınması gereken tedbirleri içeren eğitimimiz ile işletmeler başta olmak üzere kent kamuoyunun doğal afetlere hazırlığına katkı sunmak ve işletmelerin devamlılığına fayda sağlamak amaçlanmıştır.

PROJE TÜM KENTE SUNULACAK

Proje dahilinde verilecek olan eğitim, seminer ve çalıştayın tarihleri yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacak olup, proje faaliyetleri, İş insanları ve öğrenciler başta olmak üzere tüm kentin katılımına açık olarak gerçekleştirilecektir. Saygılarımızla,

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.