banner525

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Fiyatını gören kaçıyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesi semt pazarında kilosu 70 liradan satılan turşuluk süs biberinin fiyatına vatandaşlar tepki gösterdi. Turşuluk biber alan bir vatandaş, "Alamıyoruz, turşudan falan vazgeçtik" dedi. Emekli bir vatandaş ise "Süs biberi 70 lira, buna güç yetmez. Turşu yapacaktık, 70 liraya biber olur mu? 20 liralık aldım. Pazara geliyoruz, boş dönüyoruz” diye konuştu. 

05 Ekim 2024 16:15
Fiyatını gören kaçıyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesi semt pazarında kilosu 70 liradan satılan turşuluk süs biberi fiyatlarına vatandaşlar tepki gösterdi. Pazarda alışveriş yapanlar, fiyatların yüksek olmasından şikayet etti.

"GEÇEN SENE 35-40 LİRAYDI"

Semt pazarında süs biberi satan bir esnaf, biberin fiyatıyla ilgili şunları söyledi:

"70 lira biber olmadığından. Bu sene hava sıcaklığı fazla gitti, biber delirme havasına girdi. Biricik biricik topluyoruz onu. Emeği çok zor. En az 800 lira maliyetimiz var. Akşama kadar bir kişi 15-20 kilo biber toplasa toplasa bu kadar toplayabilir. Pahalı diyorlar ama yapacak bir şey yok."

Başka bir esnaf ise, "Süs biberini 70 liraya satıyoruz. Geçen sene de 35-40 liraya kadar biber satıldı. Pahalı buluyorlar ama alıyorlar" dedi.

"AZ BİR ŞEY ALDIM, 120 GRAM"

Biber alan bir vatandaş, "Hiçbir şey diyemem, benim aldığım bir parça biber. Az bir şey aldım, 120 gram. 15 lira verdim, turşu yaptıracağım domatesle, salatalıkla" dedi. Bir başka vatandaş ise, "Ben ne yapayım, nasıl alayım ki? 70 liraya da alamam" ifadelerini kullandı.

Başka bir vatandaş, "Alamıyoruz, turşudan falan vazgeçtik. Devletimizin canı sağ olsun. Yemeden duracağız, kuru kuru ekmek yiyeceğiz" diye konuştu. Emekli Muammer Güven ise, "Süs biberi 70 lira, buna güç yetmez. Turşu yapacaktık, 70 liraya biber olur mu? 20 liralık aldım. Pazara geliyoruz, boş dönüyoruz. Turpu da yiyemez oluruz böyle giderse. Yarın turp da 50 lira olur. Emekliler bir şey yemesin, soğan ekmek yesin..." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.