BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yıkılan Kuruçeşme cami 1 yıldır yapılmıyor!

DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 1 yıl önce yıkılan ve yenisi yapılmayan Kuruçeşme Cami’sinin akıbetini Tahir Büyükakın’a sordu. Kuruçeşme Camisinin sonunun da Umuttepe ve Çayırova Kent Meydanı Cami Projesi gibi olmasından endişelendiğini belirten Gergerlioğlu, cami yapım sürecinin takipçisi olacağını vurguladı. 

08 Ekim 2024 15:01
Yıkılan Kuruçeşme cami 1 yıldır yapılmıyor!

İzmit Kuruçeşme Cami’sinin yıkıldığını ve 1 yılı aşkın süredir yeni caminin yapılmadığını belirten Gergerlioğlu,  “Kuruçeşme Cami’sinin bulunduğu konum çok iyiydi ve namazlarda insanlarla doluyordu. Camiler haftasındayız ve şu anda Kuruçeşme Camisi ortada yok! Bu cami yıkıldı ve 1 yıldır yapılmıyor. Çünkü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin beceriksizliği var ortada. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı “Camiyi halk yapmasın biz yaparız.” dedi. Fakat 1 yılı aşkın bir süredir bu cami yapılamıyor. Bu camiyi güya çürük diyerek yıktılar fakat sağlam bir camiydi. Yerine bir mescit yapıldı ancak mescit cami cemaatine yetersiz kalıyor. Cuma günleri burası ağzına kadar doluyor. Yol kapanıyor ve insanlar sıkıntı yaşıyor. Bir an evvel Kuruçeşme Cami’sinin buraya yapılması lazım. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir an evvel söz verdiği cami inşaatını bitirmeli.” şeklinde konuştu.

HAYIRSEVERLER YAPSAYDI ÇOKTAN BİTMİŞTİ!

Gergerlioğlu, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yerine vatandaşlar yapsaydı 1 yıla biterdi. Hayır sahipleri camiye para verirdi ve cami yapılabilirdi ama cami inşaatı hala başlamış değil. Hayır sahipleri 3-5 ay içinde bu camiyi yapardı ama Kocaeli Büyükşehir Belediyesi nam yapmak için; “Camileri ben yapıyorum. Bu işin koruyucusu benim. Şanı benim üstümdedir.” demek için burayı yapmak istedi. Fakat yapamadı. Yeni caminin ihalesi de henüz yapılmamış. Yetkililere sesleniyoruz Kuruçeşme’liler zor durumda. Cuma günleri burada yollarda namaz kılıyor insanlar ve çok büyük sıkıntılar oluyor. O yüzden bu caminin bir an evvel yapılması gerektiğini söylüyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
KURUÇEŞME HALKININ MAĞDURİYETİNİ KABUL ETMİYORUZ

Kuruçeşme Cami’sinin yapım sürecini mecliste takip edeceğini söyleyen Gergerlioğlu, “Kuruçeşme halkının mağduriyetini kabul etmiyoruz. Birçok kez cuma namazları ve vakit namazları kıldığımız camimiz yok artık. Umuttepe’deki cami projesi ve Çayırova kent meydanındaki gibi tamamlanmadan bırakılmasını istemiyoruz. Her ikisinin de müteahhidi bırakıp kaçtı. Kuruçeşme’deki caminin akıbeti de diğer yarım kalan camiler gibi olmasın! Uzun zamandır atıl bir şekilde bekliyor. Bu durumu, bu skandalı kabul etmiyoruz.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.