BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Atatürk’e dil uzatan o yazar Kitap Fuarı’nda konuşamamalı!

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, Kocaeli Kitap Fuarı program akışından Atatürk’e dil uzatan o yazarın çıkarılması konusunda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a çağrıda bulundu. 

08 Ekim 2024 19:53
Atatürk’e dil uzatan o yazar Kitap Fuarı’nda konuşamamalı!

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, Yeni Şafak Gazetesi yazarı Yusuf Kaplan’ın Kocaeli Kitap Fuarına davet edilmesine karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Sarı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 

ATATÜRK VE CUMHURİYETE SALDIRDIĞINIZI GÖRÜYORUZ!

“AKP iktidarı döneminde milli değer ve kahramanlarımıza yapılan sayısız saldırılarla yılmadan mücadele ettik. İktidardan güç alan birçok kişinin, özelikle Atatürk ve Cumhuriyete saldırdığını görmekteyiz. Bunlardan birisi de geçtiğimiz yıllarda yaptığı paylaşımla Cumhuriyetin önemli devrimlerinden Harf Devrimine, içeriden işgal diyen Yusuf Kaplan’ın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kitap Fuarında konuşturulacak olmasıdır.

Kaplan’ın geçmişte kullandığı şu sözler basında yer almıştı

“#HarfDevrimi toplumun kültürel hafızasını sıfırladı. 
* Millî kütüphanesini, klasiklerini okuyamayan köksüz kuşaklar icat etti. 
* Batılıların fiilen işgal edemediği Türkiye, içerden zihnen ele geçirildi.” derken, isim vermeden Atatürk’ü de “cellat” ilan ederek * Genç kuşaklar celladına âşık edildi, köleleştirildi.” Demişti.


TAHİR BEY BU HATADAN DÖNMELİDİR!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Cellat diyen bu yazarın davet edilmesi, alenen hakaretine ortak olmaktır. Tahir Bey bu hatadan dönmeli ve programdan çıkarmalıdır. Kitap Fuarını siyaset üstü görüp her daim kentin kültürel gelişimi için destekledik. Ancak bu, milli değerlerimiz, Cumhuriyet Devrimlerimiz ve kahramanlarımıza dil uzatan isimleri getirmeniz anlamına gelmiyor.  Tarikatlar için para toplayan Serdar Tuncer’i de konuştursanız, Atatürk’e cellat diyen Yusuf Kaplan’ı da konuştursanız Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacak ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk milletinin gönlünde var olacaktır.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.