BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Seçimden önce DEM, DEM diyen Erdoğan DEM'lilerle demlenecek mi?

Erdoğan'dan peş peşe gelen şiddet olaylarına ilişkin olarak, " Onlarca suç kaydı olanların ortalıkta dolaşması bizi de rahatsız ediyor" dedi. Erdoğan, "Belirli suçlarda infaz hükümlerinin, alınan cezanın yüzde 10'u cezaevinde geçirildikten sonra işlemeye başlaması sağlanacaktır. Mesela 5 suç kaydı olan birinin, diğer davalarının bitip sabıka kaydına işlenmesi beklenmeden tutuklu yargılanmasının önü açılacak" diye konuştu. 

09 Ekim 2024 05:15
Seçimden önce DEM, DEM diyen Erdoğan DEM'lilerle demlenecek mi?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hemen her gün yeni bir eşiğin aşıldığı bu gerilimi yakından takip ediyor, tüm tedbirleri alıyoruz. Yangına benzin dökenlerden değil, söndürmeye çalışanlardan olduk. Türkiye yapılmak istenenin farkında. Nihai hedefin ne olduğunu görebiliyoruz." ifadesini kullandı. 

Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor.  Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

-Sırtını dağa yaslayan terör siyasetine asla yer yoktur. Kobani olaylarının hukuki açıdan hesabı sorulmuştur. 

-6-8 Ekim olaylarına dair samimi muhasebenin yapılmasını önemsiyoruz. Böyle bir tavrın sergilenmesinin siyasette inşa etmeye çalıştığımız yumuşama iklimine katkı sunacağı açıktır. 

-Yeni yasama yılında siyasette artık farklı bir üslup ve söylem görmeyi istiyoruz. Daha fazla konuşmaya, diyalog zeminini daha fazla genişletmeye ihtiyacımız olduğu kanaatindeyiz. 

BAHÇELİ'NİN DEM PARTİ AÇIKLAMALARI

-Bahçeli'nin açıklamalarını takdirle karşılıyoruz. 

 -Cumhur İttifakı'nın uzattığı elin değerinin muhatapları tarafından da anlaşılmasını ümit ediyoruz.  

"TÜM TEDBİRLERİ ALIYORUZ"

-Türkiye'nin güvenliğinden taviz vermeyeceğiz. 

-Hemen her gün yeni bir eşiğin aşıldığı bu gerilimi yakından takip ediyor, tüm tedbirleri alıyoruz. Yangına benzin dökenlerden değil, söndürmeye çalışanlardan olduk. Türkiye yapılmak istenenin farkında. Nihai hedefin ne olduğunu görebiliyoruz.

"CHP GENEL BAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARINI ESEFLE KARŞILADIK"

-Açık ve net söylüyorum. Vadedilmiş topraklar hezeyanının varacağı yer büyük bir hüsran ve hezimet olacaktır.

-Toplantı sonrası CHP Genel Başkanı'nın yaptığı açıklamaları esefle karşıladık.  CHP Genel Başkanı ucuz polemik peşinde koşuyor. Sayın Özel'den ülke güvenliğine dair meselelerden daha olgun tavır beklerdik. 

"İSRAİL SİYONİST BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

-İsrail siyonist bir terör örgütüdür. Gazze soykırımının faili İsrail‘dir ama bu vahşet batılı ülke yönetimlerinin güçlü desteğiyle işlenmektedir.

-Tam bir yıldır direnen Filistin'in yiğit evlatlarını, bütün kahramanları bugün bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Ülkemizde birileri Hamas'a terör örgütü iftirası atarken, biz Hamas Filistin'in Kuvayi Milliyesidir dedik. 1 yıldır aynı yerde sapasağlam duruyoruz. Tek başımıza kalsak dahi asil duruşumuzu asla bozmayacağız. Zalimler karşısında susmayacak, zulme rıza göstermeyeceğiz. Filistinli Lübnanlı kardeşlerimize dayanışma mesajlarımızı gönderiyoruz. İnsani yardımlarımızı daha da artıracağız.

-Tarih, elinde on binlerce çocuğun, kadının, sivilin kanı olan bir canavarı ayakta alkışlayanları asla affetmeyecektir. 

ARTAN ŞİDDET OLAYLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Son dönemde yaşanan kimi cinayetler ve müessif hadiseler milletimizin kendini güvende hissetme ve adaletin tecellisi konusunda tereddüde düşmesine sebebiyet vermiştir. 

Toplumda güvenlik ve asayişin temini noktasında geçmişe ve birçok Avrupa ülkesine kıyasla çok iyi bir yerdeyiz. 

Son dönemde polis memurumuzun şehit edilmesinden genç kızlarımızın vahşice katledilmesine kadar bir dizi hadise milletimizde haklı bir tepkiye yol açmıştır. 

Onlarca suç kaydı olan kriminal tiplerin ellerini kollarını sallayarak ortalıkta dolaşması bizi de rahatsız ediyor. Bu olayları enine boyuna değerlendirdik. Bu çerçevede bazı önemli adımlar atma kararı aldık. İnsanlarımızın, sokakta, evinde, iş yerinde hiçbir endişe duymadan hayatını güvenle sürdürmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız. 

Emniyet teşkilatında ya da adalet sistemimizde tıkanıklık varsa neşteri vurup onu da çözüme kavuşturacağız. 

-Belirli suçlarda infaz hükümlerinin, alınan cezanın yüzde 10'u cezaevinde geçirildikten sonra işlemeye başlaması sağlanacaktır.

-Mesela 5 suç kaydı olan birinin, diğer davalarının bitip sabıka kaydına işlenmesi beklenmeden tutuklu yargılanmasının önü açılacak

-Tutukluluk süresi, kişinin işlediği suçlar ve alacağı cezalarla orantılı belirlenecek. Bu husus toplum vicdanını yaralayan belirli suçlar için geçerli olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.