BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Gergerlioğlu: Yandaşların emrine amade işler yapıyorlar!

DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından piyasa değerinin çok altında Artvinliler Vakfına satılan araziyi yerinde inceledi. Ticari vasıftan çıkartılarak sosyal donatı alanı olarak satılan arazinin yandaşlara peşkeş çekildiğini ifade eden Gergerlioğlu, 47 milyon değerindeki arazinin 7 milyona satıldığını söyledi. 

09 Ekim 2024 02:51
Gergerlioğlu: Yandaşların emrine amade işler yapıyorlar!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın çok garip işler yaptığını söyleyen Gergerlioğlu,  “Tahir Büyükakın bulduğu her yere reklamlar yapıştırıyor. “Milli İrade Meydanı'nı Kocaeli'nin en gözde etkinlik, performans ve yaşam merkezine dönüştürüyoruz. Hayırlı olsun” gibi yazılar panolarda yer alıyor. İzmit Körfez Mahallesi'nde de büyük panellerle reklam yapıyor. Fakat 1 yıl önce bitmesi gereken bu milli irade meydanı bitmedi. Hala inşaat artıklarıyla dolu bir şekilde bekliyor. Buraya reklamları asmışlar fakat asıl mesele bu reklam panolarının arkasında gizleniyor.  Bu reklam tabelalarının arkasında Büyükşehir'e ait bir arazi var. Bu arazinin satışıyla ilgili büyük bir skandal var. Arazi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Artvinliler Vakfı'na 7 milyon liraya satıldı. Şehrin önemli ve değerli bir yerinde çok daha yüksek para edebilecek bir arazi oldukça uygun bir fiyata verildi.  Arazi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve aynı zamanda Tahir Büyükakın’ın akrabası olan Berna Abiş'in yöneticisi olduğu Artvinliler Vakfı'na satıldı.  İlk önce ticari alandı burası daha sonra sosyal donatı alanına çevrildi. Çevredeki aynı boyuttaki arsalar 47 milyona satılırken hemen hemen aynı ebattaki arsa 7 milyon liraya birçoğu Ak Partili yöneticisi olan vakfa satıldı.” ifadelerini kullandı.

 
YANDAŞLARIN EMRİNE AMADE İŞLER YAPIYORLAR!

Kamunun zarara uğradığını belirten Gergerlioğlu, “Şuan 47 milyon olan fakat birkaç yıl sonra 50-60 milyona da çıkabilecek değerde bir arazi 7 milyon liraya yönetiminde Berna Abiş'in olduğu bir vakfa satıldı.  Bu nasıl bir iş? Burada ne dolaplar dönüyor? Her yere “Büyük dönüşüm yapıyoruz, acayip işler yapıyoruz. Emrinize amade işler yapıyoruz” diye asmışlar reklamlarını. Anlaşılan yandaşlarının emrine amade işler yapıyorlar. Ak Parti yaparsa böyle berbat işler yapar. Açıkça vaat ettikleri ortada, yapamadıkları da ortada. Milli İrade Meydanı'nı yapamadılar ama yandaşlara arazi peşkeşi yaptılar. 47 milyon değerindeki bir araziyi yandaşlara peşkeş çekmek için ticari vasıftan çıkararak sosyal donatı vasfına sokup 7 milyona satmak pes dedirtti! Bu konuda Tahir Büyükakın’ın açıklama yapması gerekiyor!” şeklinde konuştu.
 
ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞINA YAZILI SORU ÖNERGESİ

STK'lara destek verilmesine karşı olmadığını söyleyen Gergerlioğlu,  “Aralarında sizin yöneticilerinizin ve başkanvekilinizin olduğu bir vakfa bu şekilde bir şeyleri kanalize etmek olacak iş midir? O zaman başkalarına bu niye yapılmıyor? Bunu da sormak bizim hakkımız. Kamuyu birilerini kayırarak zarara uğratmak kabul edilemez. Biz bunu protesto ediyoruz, kabul etmiyoruz. Gelip araziyi yerinde gördük. Tabelalarla arsayı adeta örtmüşler. Ama arka tarafta bir iş dönüyor. Biz o dönen işin peşindeyiz. Konunun üstüne gitmeye devam edeceğiz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına yazılı soru önergemizi de verdik. Bakanlık düzeyinde de konunun takipçisi olacağım.  Kocaeli halkına ait olan bir araziyi kimse bedava denebilecek bir miktara yandaşlarına peşkeş çekemez!” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.