BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İDEBİR, Köfteci Yusuf’la ilgili domuz eti skandalıyla ilgi suç duyurusunda bulunacak

Kısa adı İDEBİR olan İnsani Değerleri Birleştirme ve Yükseltme Derneği Başkanı Zeki Canşi, Köfteci Yusuf’la ilgili ortaya atılan domuz eti skandalıyla ilgili süreci yakından takip ettiklerini ve iddianın ispatlanması halinde de hemen suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. 

10 Ekim 2024 07:42
İDEBİR, Köfteci Yusuf’la ilgili domuz eti skandalıyla ilgi suç duyurusunda bulunacak

İnsani Değerleri Birleştirme ve Yükseltme Derneği ( İDEBİR) Başkanı Zeki Canşi şöyle konuştu:

Medyaya yansıyan "Köfteci Yusuf'ta domuz eti tespit edildi haberleri üzerine İnsani Değerler, insan sağlığı ve dini hassasiyetler açısından bir açıklama yapma ihtiyacını hissettik. 

İşin aslını menbaından öğrenmek için bu sabah Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü yetkilileriyle bizzat yaptığım görüşmede, iddiaların araştırıldığını, söz konusu firmanın itirazının dikkate alınarak numune alınıp laboratuvarlarda incelemeye alındığını, sonucun henüz çıkmadığını, sonucun çıkması halinde, gereken yasal işlem yapılmakla birlikte bakanlığın resmi web sitesinin Tarım ve Orman Bakanlığı, 'Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesinde açıklanacağını ifade ettiler. 

İdebir olarak konunun takipçisi olacağımızı, iddiaların resmen ispatlanması halinde, ilgili mercilere suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.