BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Balıkesir’de Atatürk anıtına saldırıldı, İzmitli Genel Başkan seyirci kalmadı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Atatürk heykeline saldıran kişiyi vatandaşlar durdurmuşlardı. Hatta saldırgan alana toplanan kişilerden tekme tokat dayak da yemişti. İzmitli iş insanı ve Vatansever Hareketi Genel Başkanı Mehmet Avcı’da suç duyurusunda bulunmak için soluğu Kocaeli Adliyesi’nde aldı.  

10 Ekim 2024 17:31
Balıkesir’de Atatürk anıtına saldırıldı, İzmitli Genel Başkan seyirci kalmadı

Vatansever Hareketi Genel Başkanı Mehmet Avcı, Balıkesir Ayvalık’ta Atatürk anıtına balyozla saldıran kişi hakkında Kocaeli Adalet Sarayına giderek suç duyurusunda bulundu.

Genel Başkan Mehmet Avcı adliye önünde şöyle konuştu:  “Hep milli bayramlar öncesinde Atatürk’ün manevi hatırasına, büstlerine saldırı yapılarak 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Kanunu, kamu malına zarar vermek TCK 151-152 ve halkı kin ve nefrete sürüklemekten TCK 216 'dan  şikayetçi oldum. 

Genelde  cumhurbaşkanına yapılan şikayetlerde halkı kin ve nefrete sürüklemek ve cumhurbaşkanına hakaret dosyaları ayrılarak şikayetler yapılmakta ve davalar görülmektedir. Ama Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtlarına yapılan suç fiillerinde devlet malına zarar verme ve halkı kin ve nefrete sürüklemek maddeleri bulunmamaktadır. 

Ben de bu yüzden müracaaat dilekçesinde özellikle bu konuyu belirterek ve katılımcı veya müşteki olarak davaya katılmaya istediğini belirtti. Son dönemde Atatürk ve kurucu değerlere ama sosyal medyada ama Atatürk’ün manevi kişiliğine yönelik saldırılar arttığını görüyoruz ve maalesef Atatürkçü Düşünce Dernekleri beklenen tepkiyi ve şiddetini yerinde ve zamanında verememesi biz Atatürkçüleri üzmektedir. 

Bu konularda kendilerinden daha yüksek tonda tepkiler bekliyoruz. Milli Bayramlar öncesi yapılan bu provokasyonların milli birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin zedelemeye çalışan bazı odaklar olduğunu  ve bu odakların hep aynı merkez ve aynı ideolojiden beslendiğini düşünüyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TEMEL YILDIRIM 2024-10-10 15:59:08

NAMUSSUZLARIN NAMUSSUZLUGUNU BELGELEMEYE ÇALIŞAN ATATÜRK ÇÜLERE SELAM OLSUN.

Avatar
Nesrin kiliç 2024-10-10 15:05:13

Akıl hastasi deyip salarlar hep yaptıkları bu