BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kocaeli’deki İmam Hatiplerde tarikat oyunu

28.Dönem CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, TBMM Genel Kurulunda yaptığı olduğu konuşmada Kocaeli’nde yaşanan hayalet öğrenci iddialarını gündeme getirdi.  

11 Ekim 2024 01:31
Kocaeli’deki İmam Hatiplerde tarikat oyunu

Yıldızlı, İmam Hatip Ortaokullarına kayıt edilen bazı öğrencilerin okullar yerine haftanın 5 günü tarikat evlerinde yatılı olarak hafızlık dersi aldıklarını vurguladı. Okula gitmiyorlar ama yoklamada var gözüküyorlar, sınavlara girmiyorlar ama sene sonunda geçer not alıyorlar diyen Yıldızlı, merdiven altı bu yerlere asla göz yumulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Yıldızlı konuşma metninin hayalet öğrenciler ile ilgili kısmında şu ifadelere yer verdi;


“Değerli milletvekilleri, Kocaeli’nde hayali çırakları gördük ama bir de hayalet öğrenciler var. Öğrenciler iş birlikçi bazı müdürlerin onayı ile İmam Hatip Ortaokullarına kayıtlarını yaptırıyorlar ancak bu okula hiç gitmiyorlar. Derslerde yoklar ama yoklamada var gözüküyorlar. Hiç bir yazılı-sözlü sınava girmiyorlar ama bütün derslerden geçmiş sayılıyorlar. Peki nerede bu öğrenciler. Bazı tarikat ve vakıfların merdiven altı diye tabir edilen, herhangi bir resmi kaydı olmayan, il milli eğitim müdürlüğünün bilgisine ihtiyaç duymayan tarikat yuvalarındalar. Hem de yatılı olarak. 

Değerli arkadaşlar, sizlere rahmetli Kamer Genç’in sözlerini bir kez daha hatırlatmak istiyorum; “Çocuklarımızı Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yetiştirmeliyiz, çocuklarımızı tarikat yuvalarına terk etmemeliyiz.”  Bakanlık yetkililerinden bu hayalet öğrenciler hususu hakkında acilen bir önlem almalarını bekliyor, takipçisi olacağımı ifade ediyorum.” 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.