BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Gebze'deki hayvan katliamına tepki: AKP bile isteye bu tabloyu yarattı

Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, yaşam savunucularının 'katliam yasası' olarak adlandırdığı, CHP’nin AYM’ye taşıdığı yasanın bu sonuçları doğuracağı konusunda uyardıklarını anımsatarak,  “AKP çözüm önerilerine kulak tıkadı. Bilerek, isteyerek bu tabloyu yarattı.” dedi. 

13 Ekim 2024 03:53
Gebze'deki hayvan katliamına tepki: AKP bile isteye bu tabloyu yarattı

Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, Kocaeli Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon Merkezi'nde aralarında yavru kedi ve köpeklerin de olduğu 50'ye yakın hayvanın zehirlenerek öldürülmesine tepki gösterdi.
Kamuoyunda “katliam yasası” olarak bilinen yasanın tüm tepkilere rağmen kabul edildiğine işaret ederek, şunları söyledi:

KAMU VİCDANINDA HAPSOLDULAR

“Yasanın doğuracağı sonuçlar konusunda iktidar mensuplarını uyardık. Cumhuriyet Halk Partisi, yaşam savunucularının 'katliam yasası' olarak adlandırdığı kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle AYM'de dava açtı. Yasanın katliamlara, vahşete çanak tutacağı belliydi. Ama iktidar mensupları tüm önerilere kulakları tıkadı. Çünkü bu tabloyu bile isteye yarattı. Gebze’de yaşanan vahşetin sorumluları, kamu vicdanında hapsoldular. Ama hukuk önünde de hesap vermelerini istiyoruz. Hükümeti bir kez daha uyarıyoruz, toplumda şiddet her geçen gün artıyor. Yasayı geri çek!”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.