BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Caydırıcı olacak! İki yıl altında ceza alanlar cezaevine girecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ceza infaz sisteminde önemli değişikliklerin kapıda olduğunu duyurdu. Bakan Tunç, "Ceza infaz sistemimizin caydırıcı olması lazım," diyerek, iki yılın altında ceza alan suçluların da cezaevine gireceğini açıkladı. Son dönemde artan cinayet ve saldırı haberlerine tepki gösteren Bakan, "Cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemelerimiz olacak," ifadelerini kullandı. 

14 Ekim 2024 19:29
Caydırıcı olacak! İki yıl altında ceza alanlar cezaevine girecek

Bakan Tunç, iyi hal indirimini yeniden değerlendirdiklerini belirterek, "Toplumu suçtan korumak için gerekli düzenlemeleri yapıyoruz," dedi. Ayrıca, Adalet Bakanı'nın gündeminde çözüm süreciyle ilgili tartışmalar da yer aldı. Tunç, bu konunun şu anda "bir dedikodudan ibaret" olduğunu vurguladı.

Numan Kurtulmuş’un Üçüncü Madde Açıklaması

Bakan Tunç, Meclis Başkanının Anayasa’nın ilk dört maddesiyle ilgili açıklamalarına da değinerek, "Herhangi bir tartışmamız söz konusu olamaz," dedi. Yeni bir anayasa yapım sürecinin Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu belirten Bakan, bu çabanın baltalanmak istendiğini ifade etti.

Narin Soruşturmasında İddianame Süreci Başladı

Bakan Tunç, Narin soruşturmasının titiz bir şekilde sürdüğünü belirterek, 250’ye yakın kişinin ifadesinin alındığını ve iddianame hazırlık sürecinin başladığını duyurdu. Daraltılmış baz çalışmasında kimlerin yan yana olduğu da tespit edilmiş durumda.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.