BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Savunma vergisi çift maaş alanlardan tahsil edilsin

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, AKP’nin Meclis'e sunduğu Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yeni kaynak sağlamak için hazırlanan yasa teklifini kapsayan firmalarda yönetim kurulunda görev yapan iktidara yakın isimleri ve bürokratları paylaştı. 

14 Ekim 2024 23:24
Savunma vergisi çift maaş alanlardan tahsil edilsin

CHP Grup Başkanvekili Ankara Milletvekili Murat Emir, AKP’nin meclise sunduğu Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yeni kaynak sağlamak gerekçesiyle hazırlanan yasa teklifini kapsayan firmalarda yönetim kurulunda görev yapan iktidara yakın isimleri ve bürokratları paylaştı.

ÇİFT MAAŞLI İSİMLERİ PAYLAŞTI

Emir’in sosyal medya hesabından yayınladığı listede, AKP kadrolarında görev alan ya da kamu görevi devam ederken söz konusu firmaların yönetim kurulu üyeliklerinden de maaş alan isimler yer aldı. Emir, bazı isimlerin "savunma sanayi alanında hiçbir tecrübesi yokken yönetim kurulu üyeliklerine getirilmesine" de dikkati çekti. Emir’in paylaşımı şöyle:

"Deli Dumrul bile köprüden geçen ve geçmeyenden para alıyordu. Karşıdan karşıya hiç geçmeyenden para almayı akıl edememişti.
Herhangi bir gelir veya harcamaya konu olmayan vergileri yedirmek için savunma sanayiine destek yalanını attılar. Oysa orası tam bir arpalık…
İkinci, üçüncü maaşını ilgili şirketlerden alan bu torpillilere daha çok maaş vermek için mi para topluyorsunuz?"

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.