BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Körfez’de bu yılda zeytinler yağ olarak garibanlara dağıtılacak

Körfez Belediyesi, ilçede kamuya ait alanlarda yetişen zeytin ağaçlarındaki zeytinleri bu yılda topluyor. İşlenecek olan zeytinler, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak. 

17 Ekim 2024 11:34
Körfez’de bu yılda zeytinler yağ olarak garibanlara dağıtılacak

Körfez Belediyesi, ilçe genelindeki kamuya ait alanlarda ve parklarda yetişen zeytin ağaçlarındaki zeytinin hasadına başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışma kapsamında; ilçe genelinde sokak, park ve belediyeye ait tarım arazilerindeki zeytinler ihtiyaç sahibi vatandaşlar için toplanıyor.

KAMUSAL ALANDAKİ AĞAÇLAR

Geçtiğimiz yıl da gerçekleştirilen uygulama kapsamında ilçedeki 500 ağaçtan 1,5 ton zeytin elde edilmişti. Elde edilen zeytinler de işlenerek zeytinyağına dönüştürülmüş, ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmıştı. Uygulama bu yıl da devam ediyor.

AİLELERE ULAŞTIRILDI

Yetkililer, “Toplanan zeytinlerin işlenmesi sonrasında elde ettiğimiz yağı sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzde yardım alan ailelere ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.