BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Sıcaklıklar daha da düşecek ve kar yağacak

Meteoroloji'nin 18 Ekim tarihli hava durumu raporuna göre, sıcaklıklar ülke genelinde düşüş gösterecek. Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri için kar yağışı uyarısı yapılırken, kuzey kesimlerde sağanak yağış bekleniyor. 

18 Ekim 2024 13:27
Sıcaklıklar daha da düşecek ve kar yağacak

Ekim ayının ortalarına gelmemizle birlikte sıcak havalar hızla yerini soğuk havalara bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülke genelinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. 

KAR GELİYOR

Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas ve Çankırı çevreleri ve Ankara'nın kuzey kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı, Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kesimleriyle Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. 

SEL, SU BASKINI, HEYELAN UYARISI 

Sel, Su Baskını ve Heyelan Uyarısı Yağışların Karadeniz kıyılarında kuvvetli olacağı öngörülüyor. Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım düşmesi, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksaklıklar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıkları düşecek iç ve güney kesimlerde sıcaklıkların 3-6°C azalması, genel olarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

RÜZGAR HIZI

Rüzgar hızı rüzgarın İç Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden güçlü bir şekilde (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ZİRAİ DON RİSKİ 

Riski Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava ile bu gece İç Anadolu, İç Ege ve Göller Yöresi’nin yükseklerinde don olayı bekleniyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinde aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor.

Edirne: 18°C, parçalı ve çok bulutlu
İstanbul: 17°C, çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
Kırklareli: 15°C, parçalı ve çok bulutlu
Kocaeli: 16°C, çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.