BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Büyükşehir Hatay’da 12 derslikli okul yaptıracak

Büyükşehir, Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu öncülüğünde Hatay’da yapılacak olan 12 derslikli okul projesinin tüm maliyetini üstlendi. 

18 Ekim 2024 13:22
Büyükşehir Hatay’da 12 derslikli okul yaptıracak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da yapılacak okul projesinin tüm maliyetini karşılayacak. Hatay Valiliği ve Büyükşehir tarafından 26 Temmuz 2024 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilecek projenin maliyeti 77 milyon 892 bin TL olarak belirlendi. 11 Ekim Cuma günü startı verilen projeyle Hatay’ın Kumlu ilçesinde 12 derslikli ve 90 kişilik çok amaçlı salonu bulunan okul, kente kazandırılacak. Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu öncülüğünde toplanan yardımlar da projenin finansmanında kullanılacak. 

12 DERSLİK VE ÇOK AMAÇLI SALON

Hatay Okul Projesi, toplam 2 kattan (zemin ve 1. kat) oluşuyor. Zemin kat 1.146 metrekare taban alana ve okul yapısı da toplamda 2.390 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Okul bünyesinde; 48 metrekarelik 12 derslik, anaokul dersliği, fen dersliği, görsel sanatlar atölyesi, müzik dersliği, kütüphane, destek eğitim odası, beden eğitim salonu, mescit, yemekhane, öğretmenler odası, rehberlik servisi, idare odası, 90 kişilik çok amaçlı salon, okul aile birliği, zümre öğretmenler odası bulunacak. 

ÇEVRE DÜZENLENMESİ DE YAPILACAK

Okul bahçesinde güvenlik binası, tören alanı, 10 araçlık otopark ve çevre düzenlemesi yapılması planlanıyor. Elektrik tesisatı imalatları ve mekanik tesisatı imalatları gerçekleştirilecek proje kapsamında çevre aydınlatması da yapılacak.

HATAY’A BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ SÜRÜYOR

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat 2023 Maraş Depremleri sonrasında başta Hatay olmak üzere depremden etkilenen kentlere destek veren Büyükşehir, bölgede yaraların sarılması için çalışmalarını sürdürüyor. Deprem sonrası Defne ilçesinde kısa sürede hastane kuran Büyükşehir, aynı zamanda çadır ve konteyner kentler kurmuş ve iş makineleriyle bölgede çalışmalar gerçekleştirmişti. 

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

Öte yandan Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu, Hatay için kolları sıvayarak 2 yardım gecesi düzenlemişti. Hataylılara destek için bir araya gelen platform üyeleri, ilk kampanya kapsamında depremde uzuvlarını kaybeden vatandaşlar için 4,5 milyon TL’lik fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezini açmıştı. 

BÜYÜKAKIN: ÜSTÜNÜ BEN TAMAMLARIM

Hatay’a okul projesi için bir kez daha yardım gecesi düzenleyen platforma, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da destek vermişti. Başkan Büyükakın, “Bana bu konu geldiğinde kermes yerine yardım kampanyası yapın üstünü ben tamamlayayım dedim. Birbirimize sıkı sıkı tutunduğumuzda nelerin olduğunu gördük. Şimdi de aynısını yapmalıyız. Ben bu harekete büyük destek bekliyorum. İyiye destek olun. Bu bir lütuf değil bu bir borç. Sizin için belki yeni bir okulun yapılması hayatınızı değiştirmez ama oradakiler için çok anlam ifade ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.