BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başkan Büyükakın muhtarları kutladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı. 

18 Ekim 2024 16:22
Başkan Büyükakın muhtarları kutladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Muhtarlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. 

Muhtarlık müessesesinin demokrasimizin en köklü kurumlarından biri olduğunu ifade eden Başkan Büyükakın, ”Muhtarlarımız millet iradesinin doğrudan temsilcileridir. Muhtarlarımız, mahallelerimizin ve köylerimizin nabzını tutan, halkın sesi ve vicdanı olarak yönetim sistemine en önemli köprüdür. Onlar, çözüm odaklı yaklaşımlarıyla sosyal dengeyi sağlayan, toplumsal birlikteliği güçlendiren birer rehberdir. Yerel yönetim anlayışımızda muhtarlarımızın yeri, vatandaşlarımızla belediyemiz arasındaki iş birliğini güçlendirmek adına her geçen gün daha da önemli hale gelmektedir. Muhtarlarımızın sadece hizmet götüren birer yönetici değil, aynı zamanda sosyal dayanışmayı güçlendiren, mahalle kültürünü ve komşuluk ilişkilerini yaşatan birer kanaat önderi olduklarını biliyoruz. Onların desteği ve yol göstericiliği, yerel yönetimlerin başarısında büyük bir paya sahiptir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Milletin efendisi köylüdür’ sözü, muhtarlarımızın temsil ettiği halkın önemini ve demokrasinin köklerinin yerelde ne kadar derinlere indiğini bir kez daha hatırlatmaktadır. Bu bağlamda, muhtarlarımız halkın doğrudan seçimiyle göreve gelen, toplumsal yaşamı ve mahalle düzenini gözeten kişiler olarak demokrasimizin güçlenmesine büyük katkılar sunmaktadırlar.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Muhtarlarımızla omuz omuza el ele vererek ülkemizi daha da ileriye taşıyacağız’ sözü doğrultusunda muhtarlarımıza destek vermeye devam ediyoruz. Bünyemizde kurulan A Takımı ile kırsal mahallelerimize hizmetlerin daha etkin ve hızlı ulaşmasını sağladık. Muhtarlarımıza yönelik kurduğumuz ‘Muhtar Aktif Sistemi’ sayesinde talepleri kısa sürede çözüme kavuşturuyoruz. Türkiye’de bir ilk olan ‘Muhtarhane’ ile muhtarlarımızın sosyal etkinliklerini daha rahat şekilde yapabilmesini sağlıyoruz. Kırsal bölgeler başta olmak üzere, ilçelerdeki tüm mahallelerde muhtarlık hizmet binaları, mahalle konakları, cami, şadırvan, çeşme, su deposu, fırın ve mezarlık gibi ortak kullanım alanlarının bakım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Muhtarlarımızın ihtiyaçlarını, sıkıntılarını en kısa sürede gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu anlamlı günde, muhtarlarımızın özverili çalışmalarını yürekten kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Ebediyete irtihal edenleri rahmetle yad ediyor, hayatta olanlara sağlık, sıhhat diliyorum. Başta kadın muhtarlarımız olmak üzere, bütün muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü tebrik ediyorum. Hep birlikte daha güçlü bir gelecek inşa etmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.