BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit’te Cumhuriyet Bayramı 101’inci yıla yakışır şekilde kutlanacak

İzmit Belediyesi, Cumhuriyet’in 101. yılı için hazırladığı programla, 25-29 Ekim tarihleri arasında sanattan spora pek çok etkinlikle tüm kente Cumhuriyet coşkusunu yaşatacak. 

19 Ekim 2024 14:32
İzmit’te Cumhuriyet Bayramı 101’inci yıla yakışır şekilde kutlanacak

İzmit Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Cumhuriyet’in 101’inci yılına özel hazırlanan dolu dolu program, her yaştan vatandaşı bir araya getirecek. Cumhuriyet değerlerinin yaşatılması ve toplumla buluşturulması amacıyla hazırlanan etkinlikler 25 Ekim’den itibaren çeşitli kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerle başlayacak ve 29 Ekim günü zirveye ulaşacak.

SERGİ İLE BAŞLIYOR

Kutlamalar, 25 Ekim Cuma günü saat 17.00’de Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi'nde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin düzenlediği “Cumhuriyet ve Biz” başlıklı disiplinler arası karma sergi ile başlıyor. Sanatseverlerin ilgisini çekecek bu sergide, Cumhuriyet teması çerçevesinde farklı disiplinlerden sanatçıların eserleri sergilenecek.

GENÇ SPORCULARA ÖZEL YARIŞMA

28 Ekim Pazartesi günü saat 14.00-16.00 arasında İzmit Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu’nda düzenlenecek yüzme yarışı, genç sporculara heyecan dolu anlar yaşatacak. Yarışlar, hem sporcuları hem de izleyicileri Cumhuriyet coşkusuyla bir araya getirecek.

CUMHURİYET BİSİKLET TURU

29 Ekim Salı günü kutlamalar sabah 09.30’da Yahya Kaptan Mahallesi’nde Cumhuriyet Bisiklet Turu ile başlayacak. Bisikletliler, Yahya Kaptan-Üçyol-Cumhuriyet Parkı-Acısu Parkı güzergahını takip ederek Kültür Tepesi'nde turu sonlandıracak. Aynı gün saat 10.00-17.00 arasında Marmara Park Halı Saha Tesisleri’nde düzenlenecek futbol turnuvası, sporseverleri bir araya getirecek. 

KÜLTÜR TEPESİ’NDE ÇELENK SUNUMU

Resmi tören 29 Ekim saat 11.00’de Kültür Tepesi’nde çelenk sunumu ile başlayacak. Törenin ardından, akşam saatlerinde İzmit Belediye Meydanı'nda yapılacak olan etkinliklerle kutlamalar devam edecek. 

ALARA CANAY VE KENT ORKESTRASI SAHNE ALACAK

Bu yıl ayrıca, Cumhuriyet temalı resim, şiir ve afiş tasarımı yarışmasının kazananları için ödül töreni düzenlenecek. Saat 18.20’de yapılacak olan ödül töreninde yetenekli gençler ödüllerini alacak. Saat 18.40'ta İzmit Belediye Meydanı'nda sahne alacak çocuk korosu, günün en keyifli anlarından biri olacak. Ardından, saat 19.00’da Alara Canay ve Kent Orkestrası’nın vereceği konserle Cumhuriyet coşkusu zirveye ulaşacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.