BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Çürümüşlüğün ve denetimsizliğin sonuçlarını yaşıyoruz

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan Yenidoğan çetesi skandalını kastederek çürümüşlüğün ve denetimsizliğin sonuçlarını yaşıyoruz dedi. 

19 Ekim 2024 16:28
Çürümüşlüğün ve denetimsizliğin sonuçlarını yaşıyoruz

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, ulusal gündeme balyoz gibi düşen ve acaba daha nerelerde bunun gibi olaylar var? Sorusunu sordurtan “Yenidoğan çetesi” olayı ile ilgili “çocuklarımızın daha anne karnında para için ölümüne karar verebilecek bu “Soysuzlar çetesi” ile bağlantıları nerelere kadar gidiyorsa soruşturmaların devam ederek çözümlenmesini umut ediyoruz. Bu ülkede çocuklarımızın yaşam hakkının bile paraya kurban edilmesi kabul edilemez” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, ulusal gündeme balyoz gibi düşen ve acaba daha nerelerde bunun gibi olaylar var? Sorusunu sordurtan “Yenidoğan çetesi” olayı ile ilgili görüşlerini kamuoyuyla paylaştı. Ercan açıklamasında şunları söyledi: “Bugün,  22 yıldır yönetilemeyen ve yönetilemediği gibi kontrolden çıkmış bir iktidarın, kuvvetler ayrılığı ilkesinden koparak, tek adam rejimine dönüşen bir sistemin sonuçlarını en acı şekilde yaşıyoruz. Çürümüşlüğün ve denetimsizliğin had safhaya ulaştığı kamusal kurumların kontrolsüz bir şekilde özelleştirilmesinin en uç örneklerini yaşamak zorunda bırakılıyoruz. Ülkenin en büyük şehrinden onlarca özel hastanenin karıştığı bir iddianame ve daha doğmamış bir çocuğun günlük 8 bin TL için henüz 28 haftalıkken anne karnında başlayan yavaş ölümüne karar veren alçaklarla karşı karşıyayız. 

BU ÖZEL HASTANELERİ KİMLER NE KADAR SÜREYLE DENETLİYOR?

12 bebeğin anne karnında ölümüne zemin hazırlanarak, gerçekleştirilen yavaş ölüm sürecinde o bebekler karşılığında devletten her gün para alan bir çeteyi görüyoruz. Şimdi burada 47 şüpheliden 22’si tutuklanıyor ve bu soruşturma 2023 yılı Mayıs ayından beri devam ediyor. Ayrıca CİMER’e gelen şikâyetlerle bu konunun üzerine gidildiği söyleniyor. Şimdi burada şunu sormak gerekiyor. 1 buçuk yıldır bu soruşturma sürüyor ve bunun öncesinde daha ne kadar zamandır bu suç devam ediyordu? Eğer CİMER’e yapılan şikayetler olmasa, yakalanmayacaklar mıydı? Bu özel hastaneleri kimler ne kadar süreyle denetliyor? Burada bakanlığın ve yetkililerin bir ihmali var mı? Bir bebeğin en doğal hakkı olan yaşama hakkını bilinçli bir şekilde sonlandıran bu caniler çetesi yalnızca bir şehirde mi bunu yapıyor? Başka nerelerde bağlantıları var? Bunun hızlı bir şekilde çözümlenmesi gerekiyor. 

GÜVENLİ VE SAĞLIKLI GELECEĞİN MÜMKÜN OLDUĞU ÜLKEYİ ONLARA SAĞLAYACAĞIZ

Ülkedeki ekonomik çöküntünün bariz bir şekilde kendisini göstermesi sonrası, sosyal ve ahlaki çürüme de sağlık sektöründeki ve yargı organlarındaki yaşanan olaylarla büsbütün gözler önüne seriliyor. Fakat bu olayda ve yakın zamanda yaşanan diğer olaylarda görüyoruz ki, gerçekten ülkesini seven ve görevini halkı ve ülkesi için yapan savcı ve hâkimlerin de sayısının oldukça fazla. Buradan bu yargı mensuplarımıza teşekkür ediyor ve ülkemizdeki bu sosyal çürüme, çocuklarımızın daha anne karnında para için ölümüne karar verebilecek bu “Soysuzlar çetesi” ile bağlantıları nerelere kadar gidiyorsa soruşturmaların devam ederek çözümlenmesini umut ediyoruz. Bu ülkede çocuklarımızın yaşam hakkının bile paraya kurban edilmesi kabul edilemez. Bu bozuk düzen elbette son bularak çocuklarımıza güvenli ve sağlıklı bir geleceğin mümkün olduğu bir ülkeyi onlara sağlayacağız.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.