BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız!

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu avukatı Kılıçdaroğlu hakkında başlatılan yeni soruşturmaya tepki gösterdi. 

20 Ekim 2024 23:18
Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan resen soruşturma başlattı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, "Önceki genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hukuksuz bir soruşturma daha başlatılmış. Çok korktuk! Şunu bilin ki ateş olsanız  cürmünüz kadar yer yakarsınız!  Sayın Genel Başkanı korkutamazınız, sindiremezsiniz..." değerlendirmesini yaptı.

Çelik yaptığı paylaşımda, "Yeri gelmişken de ortada suç yokken, daha ötesi Genel Başkan açıklamasında geçen olguların tamamı doğru iken hukuksuz soruşturmayı başlatanlara değinmek doğru olacaktır: Hukuksuz soruşturmayı kim başlatmış? Siyasi Davaların Nöbetçi Mahkeme Başkanı iken ödüllendirilip Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanan, yakın zamanda da (anlaşılan!) Nöbetçi Başsavcı olması için İstanbul Başsavcısı yapılan kişi... Yine fütursuzca suç işleme iradesini ortaya koymuş! El insaf! Suç kapsamına sokulmaya çalışılan Genel Başkanın açıklaması özelinde soruşturma yetkisi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında iken hangi hak ve yetki ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatır?! Sayın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bu konuda yanıtınızı bekliyoruz" ifadesini kullandı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.