BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği 5 okula sera kurdu

Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği (KEYAD), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi tarafından Yerel Destek Programı kapsamında desteklenen ‘İklim Krizi ve Ekolojik Yaşam Eğitimi’ projesi ile ilimizdeki 5 ortaokulda sera kurdu.  

21 Ekim 2024 14:32
Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği 5 okula sera kurdu

Proje kapsamında 6. ve 7. sınıf öğrencilerine ekolojik yaşamın ne olduğunu, iklim krizinin sebeplerini ve sonuçlarını anlattılar. İklim krizine karşı neler yapabileceğine dair önerilerde bulunan Dernek, organik tarımın toprağı ve yeraltı sularını koruduğunu, gelecek nesilleri düşünen bir üretim şekli olduğunu vurguladı. Aynı zamanda tarım zehirleri kullanılmadığı için ekosistem dengesini koruduğunu da anlattı. Öğrenciler güncel konulara yönelik aktarımları ilgiyle takip edip sorularını sordular. 

Eğitim sonrasında, okullarına kurulan serada uygulama yapma şansı buldular

Proje kapsamında Şehit Alper Al Ortaokulu, Edebali Ortaokulu, Yahya Kaptan Ortaokulu, 7. Boru Ortaokulu ve Gölcük Ömer Seyfettin Ortaokulu’nda sera kuruldu. Kurulan seralarda çocuklarla beraber toprak gübre ile beslendi. Öğrencilerin büyük bir çoğunluğu ilk defa okullarında kurulan serada çapa yaptı ve fide dikti. Çapa yaparken buldukları solucanların toprağı havalandırdığını, organik tarım yapılan topraklarda kimyasal gübre ve zehir kullanılmadığından daha çok yaşama şansı buldukları için toprağa daha çok fiziksel katkı verip zenginleştirdiklerini öğrendiler. Okullarına kurulan seralarda kendi organik ürünlerini üretmeye başlayan öğrenciler sık sık toprakla vakit geçirebilecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.