BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit Belediyesi üzerinden algı yürütmek kaçak dövüşmektir

İzmit Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci birleşiminde konuşan CHP Grup Başkan Vekili Nazım Gençtürk bütçeyi eleştiren AKP’li Hayrettin Ünlü’ye cevaben, “Bazı ödeme aksaklıklarını sanki plan bütçedeki bir aksaklık gibi ‘Belediye düzgün yönetilemiyormuş’ gibi algı yürütmek kaçak dövüşmektir” dedi  

22 Ekim 2024 19:22
İzmit Belediyesi üzerinden algı yürütmek kaçak dövüşmektir

İzmit Belediye Meclisi Ekim Ayı ikinci birleşimi gerçekleştirildi. AKP’li Hayrettin Ünlü’nün eleştirilerine yanıt veren  CHP Grup Başkan Vekili Nazım Gençtürk, “Bu ülkede ekonomik istikrarsızlığın sebebi biz değiliz. Doları bu kadar arttıran biz değiliz. Piyasa borçlarında faiz işlemesinin, SGK’nın CHP’li belediyelerin başında balyoz tutmasının sebebi iktidar. 

“BÜYÜKŞEHİRİN AFET BÜTÇESİNE BAKTINIZ MI?”

Bazı ödeme aksaklıklarını sanki plan bütçedeki bir aksaklık gibi ‘Belediye düzgün yönetilemiyormuş’ gibi algı yürütmek kaçak dövüşmektir. İktidarın AFAD üzerinden depremle ilgili bütçeyi tekelleştirme eğilimi var. Bir belediyenin afet bütçesine bakacaksanız önce Büyükşehir Belediyesinin afet yönetime yüzde kaç bütçe ayırdığına bir bakmalısınız? Afete yönelik ciddi bir bütçe ayrılmadığı görülmektedir” ifadelerini kullandı.

SİYAH PLAKALI ARAÇLAR BİZİM İTİBARIMIZDIR

CHP Meclis Üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya’da  İzmit Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci birleşiminde yaptığı konuşmada, “Hayrettin beyin bütçe gibi matematik konusunda ‘Duyduk, ettik’ gibi ifadeler kullanması bilimsel değil. İzmit Belediyesinin Basın Yayın bütçesini eleştirirken Körfez ve Gebze’nin rakamlarına baktınız mı? Kıyas bile kabul etmez. 

“KİMİNE GÖRE İTİBAR SARAYLARDIR”

İtibar kişiye göre değişir. Kimisine göre saraylardır, korumalardır. Kimisine göre çöp kamyonundaki siyah plakalardır. Bizim için de çöp kamyonundaki siyah plakalardır. İzmit Belediyesinin bu kadar siyah plakasının olması İzmit Belediyesinin itibarıdır. 24 Milyon Lira araç bakımı olarak bakıp fazladır diyebilirsiniz ama o araçları yıllardır sizin kiraladığınız gibi aylık 45 milyon lira verdiğiniz için bu rakamları söylemezsiniz. 

“ELİMİZİ VİCDANIMIZA KOYACAĞIZ”

55 milyon lira kredi istediğimizde araçlar 85 bin liraydı, bugün 850 bin lira. Bütçeler eleştirilebilir ama elimizi de vicdanımıza koyacağız. İzmit Belediyesi Cedit’te kentsel dönüşünü bakanlığa verdi ama Gebze Belediyesi de metro projesini bakanlığa verdi. Çınar Evler Projesi kentsel dönüşüme uygun projelerden bir tanesi değil midir?

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi son 5 yılda 525 daire verdi. Biz beşte biri büyüklükte bir belediye olarak 126 bina teslim ettik. İzmit Belediyesi ödevini iyi yapmıştır. Cumhuriyeti seven insanları Festivallerimize, etkinliklerimize davet ediyoruz. Bütçemiz kentimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

KISITLAMALARA RAĞMEN HİZMET ÜRETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

CHP Meclis Üyesi Serdar Atasever’de yaptığı konuşmada, “Bütçe sadece tablolardan ibaret değildir, bütçe teknik bir konudur. Her belediyenin kendine özgü bir bütçesi vardır. Asıl olan hedefe ulaşıp ulaşmamaktır. 2023 bütçe konuşmalarında  Hayrettin Ünlü, “Bütçe yapmak kağıt üzerinde kolaydır. Önemli olan bütçenin uygulamada denk gelmesidir. Bunun denk gelip gelmediğine de halkımız karar verecektir’ demiş. Halkımız kararını verdi. Hem İzmit Belediyesinin, Hem başkanını, hem de meclisini onayladı. 

MERKEZİ HÜKÜMETİN BÜTÇESİ 1 TRİLYON AÇIK VERDİ

İzmit Belediyesinin 2024 yılı bütçesi yüzde 98 oranında gerçekleşti. İyi ve başarılı bir oran. Bunların yanında merkezi hükümetin bütçesi 1 trilyon 74 milyar lira açık verdi. Bu kadar kemer sıkma politikalarına rağmen de geçen yılki bütçeden 562 milyar lira fazla açık verdi. CHP’li belediyeler her türlü kısıtlama ve baskıya rağmen ücretsiz tuvalet hizmetinden de yemek vermekten de vazgeçmedi, vazgeçmeyecektir de” ifadelerini kullandı.


VATANDAŞLARIN PARASINI NE ZAMAN ÖDEYECEKSİNİZ

CHP Meclis Üyesi Yaşar Kardaş’da şöyle konuştu: “Acaba Cedit’te yerlerini kamulaştırdığınız vatandaşların parasını ne zaman ödeyeceksiniz. Senelerden beri alacaklarını bekliyorlar. İnsanlar Büyükşehir’in önüne mi gitsin. ‘İzmit Belediyesi yapamaz’ demiştiniz. Size verdik Büyükşehir’iniz de yapamadı bakanlığa devretti ama hala vatandaşların parası ödenmedi. Geçen dönem meclis çoğunluğu da sizdeyken aynı komisyondaydık, plan bütçede. Ne istediniz de vermedik size?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.