BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başkan Hürriyet eleştirilere gülerek cevap verdi!

Ekim ayı meclis toplantısı ikinci birleşiminde konuşan Başkan Hürriyet, AKP’lilere cevaben “Biz sizin gibi kiralama tercih etmedik, mal varlığı edindik. Yani siz borçlandırdınız biz varlık kazandırdık.  Kiralamak yerine tüm kamyonları satın alma yoluna gittik” dedi  

22 Ekim 2024 01:20
Başkan Hürriyet eleştirilere gülerek cevap verdi!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci birleşiminde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Biz o belediyede öyle yapılıyor diyerek onu örnek almıyoruz, sizin belediyeleriniz öyle yapıyor diyoruz karşılaştırmamızın nedeni bu, kötüyü emsal almıyoruz. Biz şeffaf, hesap verilebilir ve gerçekten kamu malını, kamu hukukunu koruyacak kaynağı koruyacak şekilde yapıyoruz. Sizin belediyeleriniz böyle yapmadığı halde siz bizi bunun üzerinden suçlamayın diyoruz, söylemeye çalıştığımız şey bu. Geçtiğimiz günlerde bunları satın alma ve kiralama karşılaştırmaları ortada ve bu basit, somut bir örnek. 

“BİZ MAL VARLIĞI EDİNDİK”

Biz sizin gibi kiralama tercih etmedik, mal varlığı edindik. Yani siz borçlandırdınız biz varlık kazandırdık.  Kiralamak yerine tüm kamyonları satın alma yoluna gittik. Ve bugün her ne kadar parçaya veya bakıma para harcıyorsunuz deseniz de biz geçtiğimiz yıl 20 milyon civarında para harcadık ve ayda 2 milyon dahi yapmaz. 

“350 MİLYON LİRA ZARARA SOKTUNUZ”

Eğer biz bu araçları satın almasaydık ayda 45 milyon civarında kira ödeyecektik. O zaman ayda 2 milyon mu yoksa ayda 45 milyon kira vermek mi? o yüzden de bu konularda karşılaştırma yaparken hakkaniyetli, elinizi vicdanınıza koyarak hareket etmenizi ve geçtiğimiz yıl bize yetki vermeyip bize nasıl 350 milyon zarara soktuğunuzu hatırlatmak isterim. 

“HİÇBİR BELEDİYE YAPILMAYAN BİZE YAPILDI”

55 milyona alabileceğimiz araçlar bize inadınız yüzünden 350 milyondan fazlaya mal oldu. Eğer bugün o 350 milyon olsaydı bizim bütçemiz daha iyi durumda olabilirdi.  Yapılan soruşturmalarda gerçek çıkmadı, müfettiş eliyle de bunların hepsi tespit edildi.  O yüzden borçlar üzerinden propaganda yapmaya kalkmayınız. Bizim şuanda mali bütçemiz borçlarımızı da ödeyebilecek durumda ama ne yazık ki SGK hiçbir belediyeye yapmadığı taşkın haczi bize yaptı”

SGK HACZİNİ ÇÖZMEK İÇİN GEÇEN DÖNEM KILINIZI KIPIRDATMADINIZ

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet“ Çok büyük bir kararlılıkla ve bu 5 yıllık süreçte de ciddi bir tecrübeye sahip olarak bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Özellikle diğer ilçelere gitme konusunda bu vesileyle açıklamış olayım. Gebze Kent Lokantasını açmak için elimden geleni yapacağım, bunu da gerçekleştireceğim. 

YARDIM EDİN, TEŞEKKÜR EDEYİM

Eğer, SGK haczini çözmekle ilgili ufacık bir yardımız olursa ben teşekkür etmeye hazırım, ben buradan söz veriyorum. Seve seve teşekkür edeceğim. Ama geçtiğimiz 5 yılda da kılınızı kıpırdatmadınız bu dönemde de inşallah geçtiğimiz dönem gibi olmaz. 

KRİZ HEPİMİZİ ETKİLİYOR 

Bakın geçen dönem araba alımlarında siz inat ettiniz sadece Fikri Işık yardım etti sağ olsun. Siz inat ederken onun desteğini gördük. Ama bu dönemde sizden tavır değiştirmenizi bekliyorum. Hükümetsiniz, hükümeti siz yönetiyorsunuz. Bugün hükümetin yarattığı ekonomik kriz hepimizi etkiliyor.

BİRLİKTE HAREKET ETMEYE İHTİYACIMIZ VAR

Hepimize bu konuda ciddi bir sorumluluk düştüğünü düşünüyorum. Depremle ilgili de, afet işleriyle ilgili de, kentsel dönüşümle ilgili de daha rahat çalışmak için bütçeye de ihtiyacımız var, yetkiye ihtiyacımız var bütün belediyelerin birlikte hareket etmesine ihtiyacımız var. 

BANA ÖRNEK GÖSTERİN

25 yıldır yönetiyorsunuz bu kenti arkadaşlar. 25 yıl oldu.  25 yıldır kentsel dönüşüm adına bana örnek gösterir misiniz? 25 yıl kesintisiz, meclis çoğunluğu eliniz de, 13-0 ve üstüne de hükümet desteği olmasına rağmen bana Kocaeli’nin depremle ilgili bütün sorunlarının halledildiğine dair örnek gösterin ya da kanıtlayın seve seve ben buradan özür dilemesini bileceğim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.