Ümit Özdağ'ın tutukluğundaki hata
Gündem, 20 Şubat 2025 19:44Ümit Özdağ’ın abisi Mehmet Savaş Özdağ, hukuki süreçte ciddi ihlallerin yaşandığını belirtirken, “Savcılık, işlemdeki hatayı kabul etti. Ama ‘Bu saatten sonra yapacak bir şey yok’ dediler” ifadelerini kullandı.
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın tutukluluk incelemesi daha önce 19 Şubat Çarşamba günü yapılacağının belirtilmesine karşın bir gün öne çekilerek 18 Şubat’ta oldu. Özdağ’ın abisi Mehmet Savaş Özdağ, hukuki süreçte ciddi ihlallerin yaşandığını belirtirken, “Savcılık, işlemdeki hatayı kabul etti. Ama ‘Bu saatten sonra yapacak bir şey yok’ dediler” dedi.
“SAVCILIK, İŞLEMDEKİ HATAYI KABUL ETTİ”
1 aydır Silivri cezaevinde tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ile ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Özdağ hakkındaki tutukluluk incelemesi daha önce 19 Şubat Çarşamba günü yapılacağının belirtilmesine karşın bir gün öne çekilerek 18 Şubat’ta yapıldı. Bu duruma ise Özdağ’ın kardeşi avukat Prof. Dr. Mehmet Savaş Özdağ, hukuki süreçte ciddi ihlallerin yaşandığı ve kararın siyasi baskı altında alınmış olabileceğinin altını çizdi.
Cumhuriyet’e konuşan Özdağ, “Savcılık, işlemdeki hatayı kabul etti. Ama ‘Bu saatten sonra yapacak bir şey yok’ dediler” ifadelerini kullandı. Tutuklama sürecinde başka hukuksuzlar da olduğuna ayak basan Özdağ, AYM’ye tedbir istemli başvuru yaptıklarını da belirtti.
NE OLMUŞTU?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a, 19 Ocak'ta düzenlenen Zafer Partisi Antalya İl Başkanları İstişare toplantısındaki sözleri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.
Ardından Özdağ, ekipler tarafından gözaltına alınarak İstanbul’daki Fatih Vatan Emniyeti’ne getirilmişti. Özdağ, dün Çankaya Adliyesi’nde nöbetçi hakimliğe çıkarıldı.
Ümit Özdağ, "cumhurbaşkanına hakaret" sucundan beraat ederken, ‘Halkı kin ve düşmanlığı tahrik’ sucu gerekçesiyle çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Ümit Özdağ Silivri Cezaevi’ne gönderildi.
Savcılık, Özdağ’ın 2020’den bu yana yaptığı 11 X paylaşımını tutuklama gerekçesi olarak gösterdi.
Tutuklama talebinde, Özdağ’ın mültecilerle ilgili paylaşımlarının resmi kurumlar tarafından yalanlandığı belirtildi. Ayrıca Temmuz 2024’te Kayseri’de meydana gelen ve 15 bin kişinin katıldığı protesto eylemlerinde 263 ikamet ve 166 araçta hasar oluştuğu, 25 emniyet ve itfaiye personelinin yaralandığı olayların şüphelisi olarak değerlendirdiği aktarıldı.
Gündem, 20 Şubat 2025 19:44
Yorumlar (0)
Ercan’dan Dokuzlar’a: Yüzsüzlük gizlenen raporlardadır
GEBKİM OSB standına perakende ve sanayi temsilcilerinden yoğun ilgi
Kardelen Hareketi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
Fatih Erbakan'dan sert sözler!
AKP’li Dokuzlar, Hürriyet’i hedef aldı
Fevziye Cami Park alanı yenileniyor
MHP Dilovası’nda hanelere misafir oluyor
Çayırova’nın genç basketbolcuları Play-Off oynamaya hak kazandı
Huzurevinde müzik dinletisi
Bu yağmanın, ihanetin hesabını verin!
Yeni Cuma Parkı botanik bahçesine dönüşecek!
Vatandaşa at ve eşek eti yedirdiler!
Eski okul binası modern bir sosyal tesise dönüştürülecek
Körfez’in gelecek vizyonu ele alındı
İmamoğlu'nu suçlayan gizli tanık davadan çekildi
Anahtar Partililer Karamürsel’de kapısını çalmadıkları ev bırakmadılar!
Bülent Sarı: Haddehane ve çöp tesisleri kabul edilemez
İşverenlerden Erdoğan'a asgari ücret cevabı
Başkan Hürriyet cami cemaatiyle buluştu
Emekliye barınmayı dahi sağlayamayan bir ülke olmamalıydık
Akaryakıtta tabelalar gece yarısı değişti!
İzmit’te yeni yıl coşkusu başladı!
Büyükşehir ekipleri karlı günlere böyle hazırlanıyor!
İsmail Süer vefat etti
AKP’liler de güvenmiyor!
Başkan Ölmez, Kandıra’da çöp tesisi ile ilgili oylamada güldü mü?
Bu kütüphanelerde gençlerimiz geleceğe hazırlanıyor
İzmitlilere Halk Et soruldu
KOSGEB destekleri Gebze’de masaya yatırıldı
Vatandaşa bir dokun bin ah işit!
İzmit’te 50 yaş üstü vatandaşlara güç veren seminer!
Vali Aktaş, İzmit Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nu da ziyaret etti
Kocaeli'de insanı öldüren, doğayı katleden bir sanayi istemiyoruz
Sudan bahane ile Anahtar Parti'den istifa ettiler!
Körfez’de kariyer ve istihdam adına önemli organizasyon
Gram altında yeni rekor
Kartepe’de karlı tepeye çıkan yola el atıldı
Kandıralı Ertürk’ten AKP’lilere sert sözler!
Akıl dışı senaryoların ve iftiraların pervasızca üretildiği bir dönemi yaşıyoruz
