Adalet Bakanı Tunç: Yargı bağımsızdır
Gündem, 07 Nisan 2025 12:23Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı bir programda tutuklu olan 299 genç öğrenci için çıplak arama iddialarını yalanlarken, "Savcılıklar ve yargı gereken kararı verecektir" dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kişisel Verileri Koruma Günü programının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı programda tutuklu olan 299 genç öğrenci için çıplak arama iddialarını yalanlarken, "Savcılıklar ve yargı gereken kararı verecektir" dedi. Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete yönelik "Cunta Yönetimi" ifadesini kullanmasına ise Tunç, "Cumhurbaşkanımız cuntacılara geçit vermemiştir. Cumhurbaşkanımıza cunta demesi bir hadsizliktir" dedi.
"İŞKENCE İDDİALARINA HALKIMIZ İTİBAR ETMESİN"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto eden 299 genç Silivri Cezaevi'nde tutuklu olarak bulunuyor. Gençler için çıplak arama ve işkence iddiaları gelmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, iddialara ilişkin, "Çıplak arama söz konusu değil, izin vermeyiz. İşkence iddialarına halkımız itibar etmesin" dedi.
"KİŞİLERİN OLAYLARDAKİ ROLÜ İNCELENECEK"
Yargılamaya ilişkin ise Yılmaz Tunç, "Kişilerin olaylardaki rolü incelenecek. Yargı makamları bağımsız şekilde yargılama yapıyor" ifadelerini kullandı.
"CUMHURBAŞKANIMIZA CUNTA DEMESİ BİR HADSİZLİKTİR"
CHP kurultayında konuşan Genel Başkan Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete yönelik "Cunta Yönetimi" ifadesini kullanmasına ise Tunç, "Cumhurbaşkanımız cuntacılara geçit vermemiştir. Cumhurbaşkanımıza cunta demesi bir hadsizliktir" tepkisini gösterdi.
"YARGININ ABD'DEN TALİMAT ALDIĞI İDDİALAR İLE MEŞGUL OLMAYALIM"
İBB operasyonunda yargının ABD'den talimat aldığı iddialarına ilişkin, Tunç, "Saçma sapan bir iddia, böyle bir şey mümkün değil. Yargının ABD'den talimat aldığı iddialar ile meşgul olmayalım. Yargı bağımsızdır" dedi.
"VERECEĞİ RAPOR İLE KARAR VERİLECEK"
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İBB Genel Sekreteri Mahir Polat'ın durumuna da değinen Tunç, "Tutuklu kişiler için adli kontrol kararı verileceği maddelerde var. Adli Tıp'a sevki gerçekleşti. Adli Tıp gereken muayne yapıp, vereceği rapor ile karar verilecek" şeklinde konuştu.
Gündem, 07 Nisan 2025 12:23
Yorumlar (0)
Bülent Sarı: Haddehane ve çöp tesisleri kabul edilemez
İşverenlerden Erdoğan'a asgari ücret cevabı
Başkan Hürriyet cami cemaatiyle buluştu
Emekliye barınmayı dahi sağlayamayan bir ülke olmamalıydık
Akaryakıtta tabelalar gece yarısı değişti!
İzmit’te yeni yıl coşkusu başladı!
Büyükşehir ekipleri karlı günlere böyle hazırlanıyor!
İsmail Süer vefat etti
AKP’liler de güvenmiyor!
Başkan Ölmez, Kandıra’da çöp tesisi ile ilgili oylamada güldü mü?
Bu kütüphanelerde gençlerimiz geleceğe hazırlanıyor
İzmitlilere Halk Et soruldu
KOSGEB destekleri Gebze’de masaya yatırıldı
Vatandaşa bir dokun bin ah işit!
İzmit’te 50 yaş üstü vatandaşlara güç veren seminer!
Vali Aktaş, İzmit Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nu da ziyaret etti
Kocaeli'de insanı öldüren, doğayı katleden bir sanayi istemiyoruz
Sudan bahane ile Anahtar Parti'den istifa ettiler!
Körfez’de kariyer ve istihdam adına önemli organizasyon
Gram altında yeni rekor
Kartepe’de karlı tepeye çıkan yola el atıldı
Kandıralı Ertürk’ten AKP’lilere sert sözler!
Akıl dışı senaryoların ve iftiraların pervasızca üretildiği bir dönemi yaşıyoruz
Kandıralı Ertürk’ün hemşehrilerine çöp tesisine karşı çıkın demesi AKP’lileri kızdırdı!
Torpil ve kayırmadan utanmayan Özlem Zengin!
İSU kağıda basılı faturayı ortadan kaldırmak istiyor!
Gölcük’te oksijen tanklarını yol kenarında görenler endişe ediyor
AKP'liler PKK'lılara iş mi bulacak?
Büyükakın: Bu şehre asla zarar vermem, verdirtmem
Hürriyet’ten Büyükakın’a: Bir bina hariç hasar yok demişti, şimdi müjde yıkılıp yeniden yapılacak diyor
Fatih Altaylı'dan iktidara kuzu gibi olacağım mesajı!
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer Zafer Partisi’ne katıldı
Gebze’de 4 can gitti, Cengiz Topel çürüdü
MHP Dilovası yöneticileri Spor Müdürü Babaoğlu’nu tebrik etti
61 ilde şubeleri olan tatlıcı da iflasın pençesinde
Merkez Bankası'nın kararı sonrası, euro 50 lirayı aşarak tarihi zirvesini gördü
Erdoğan asgari ücretle ilgili işverenlere seslendi!
Asgari ücret 39 bin lira olmalı
Kocaeli vekilinden TBMM’deki taciz skandalına dair sert sözler
