Halktan alıp yandaşa peşkeş çekiyorlar
Siyaset, 07 Nisan 2025 12:34AKP iktidarının vergi politikaları, milyonlarca vatandaşın sırtına daha fazla yük bindirirken, büyük sermaye sahiplerini kollamaya devam ediyor. Küçük esnafın üç kuruşluk vergi borcu nedeniyle hesaplarına bloke koyan, işçinin maaşından vergiyi en baştan kesen Maliye Bakanlığı, sıra milyarder patronlara geldiğinde gözlerini kapatıyor! CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, hükümetin bu çifte standartlı ve adaletsiz ekonomi politikalarına çok sert tepki gösterdi.
Kanko, yaptığı açıklamada, AKP iktidarının yıllardır büyük sermaye gruplarına ayrıcalık tanırken, halkın ekmeğini küçülten politikalar izlediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Küçük esnafın, işçinin, memurun vergisini kuruşu kuruşuna tahsil eden Maliye Bakanlığı, milyarderlerin milyarlarca liralık vergi borcunu görmezden geliyor. İşçinin maaşından vergi kesmek kolay, ancak yandaşı beslemek için vergi affı çıkarmak da onların değişmez politikası! Küçük esnafa haciz, halka zam, milyarderlere af! AKP’nin adalet anlayışı budur.”
8 ŞİRKETE 18 MİLYAR TL’LİK KIYAK!
Son olarak, aralarında Şok Marketler, Aksa Enerji, Arsel, Ford Otosan ve TOFAŞ gibi dev şirketlerin de bulunduğu Türkiye’nin en zengin 10 iş insanına ait sadece 8 şirkete toplam 18 milyar TL’lik vergi ertelemesi yapıldığı ortaya çıktı. Halktan toplanan vergilerle bütçe açığını kapatmaya çalışan hükümetin, milyarlarca liralık vergi borcunu “erteliyoruz” diyerek yok sayması, büyük tepki topladı.
Kanko, bu skandalı şu sözlerle eleştirdi: “Bu düzen, alın teriyle geçinen milyonları değil, servet sahiplerini korumak için kurulmuş! Küçük esnafın vergi borcu için haciz işlemi başlatan Maliye, milyarderlerin borçlarını sıfırlıyor. Sonra çıkıp ‘bütçede açık var’ diyerek vergileri artırıyorlar, vatandaşın cebine göz dikiyorlar. Bu aldatmacaya artık kimse inanmıyor!”
“EKONOMİK SOYGUNA GEÇİT VERMEYECEĞİZ!”
Kanko, hükümetin bu adaletsiz politikalarına karşı mücadelenin süreceğini belirterek, CHP’nin vergi adaleti için çalışmaya devam edeceğini vurguladı.
“AKP hükümeti, yandaş şirketlerin vergi borcunu silerken halktan alınan vergileri katlamaya devam ediyor. Elektrikten doğalgaza, gıdadan kiralara kadar her şeyin vergisini artırıp, halkı açlığa mahkûm ediyorlar. Bunun adı soygundur! AKP’nin düzeni, halkı değil, rantçıları koruyor. Ancak biz, bu düzenin karşısında durmaya devam edeceğiz. Vergi adaleti sağlanana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz!”
CHP’li Kanko, AKP iktidarının artık halkı kandıramayacağını belirterek, “Bu düzen değişecek! Halkın alın terini sömüren, servet sahiplerine kıyak geçen bu adaletsiz düzene son vereceğiz!” sözleriyle hükümete meydan okudu
Siyaset, 07 Nisan 2025 12:34
Yorumlar (0)
Anahtar Partililer Karamürsel’de kapısını çalmadıkları ev bırakmadılar!
Bülent Sarı: Haddehane ve çöp tesisleri kabul edilemez
İşverenlerden Erdoğan'a asgari ücret cevabı
Başkan Hürriyet cami cemaatiyle buluştu
Emekliye barınmayı dahi sağlayamayan bir ülke olmamalıydık
Akaryakıtta tabelalar gece yarısı değişti!
İzmit’te yeni yıl coşkusu başladı!
Büyükşehir ekipleri karlı günlere böyle hazırlanıyor!
İsmail Süer vefat etti
AKP’liler de güvenmiyor!
Başkan Ölmez, Kandıra’da çöp tesisi ile ilgili oylamada güldü mü?
Bu kütüphanelerde gençlerimiz geleceğe hazırlanıyor
İzmitlilere Halk Et soruldu
KOSGEB destekleri Gebze’de masaya yatırıldı
Vatandaşa bir dokun bin ah işit!
İzmit’te 50 yaş üstü vatandaşlara güç veren seminer!
Vali Aktaş, İzmit Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nu da ziyaret etti
Kocaeli'de insanı öldüren, doğayı katleden bir sanayi istemiyoruz
Sudan bahane ile Anahtar Parti'den istifa ettiler!
Körfez’de kariyer ve istihdam adına önemli organizasyon
Gram altında yeni rekor
Kartepe’de karlı tepeye çıkan yola el atıldı
Kandıralı Ertürk’ten AKP’lilere sert sözler!
Akıl dışı senaryoların ve iftiraların pervasızca üretildiği bir dönemi yaşıyoruz
Kandıralı Ertürk’ün hemşehrilerine çöp tesisine karşı çıkın demesi AKP’lileri kızdırdı!
Torpil ve kayırmadan utanmayan Özlem Zengin!
İSU kağıda basılı faturayı ortadan kaldırmak istiyor!
Gölcük’te oksijen tanklarını yol kenarında görenler endişe ediyor
AKP'liler PKK'lılara iş mi bulacak?
Büyükakın: Bu şehre asla zarar vermem, verdirtmem
Hürriyet’ten Büyükakın’a: Bir bina hariç hasar yok demişti, şimdi müjde yıkılıp yeniden yapılacak diyor
Fatih Altaylı'dan iktidara kuzu gibi olacağım mesajı!
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer Zafer Partisi’ne katıldı
Gebze’de 4 can gitti, Cengiz Topel çürüdü
MHP Dilovası yöneticileri Spor Müdürü Babaoğlu’nu tebrik etti
61 ilde şubeleri olan tatlıcı da iflasın pençesinde
Merkez Bankası'nın kararı sonrası, euro 50 lirayı aşarak tarihi zirvesini gördü
Erdoğan asgari ücretle ilgili işverenlere seslendi!
Asgari ücret 39 bin lira olmalı
