Montessori’de geleneksel yerli malı yöresel şenliklerle kutlandı
Eğitim, 15 Aralık 2017 01:27Özel Bilgi köprüsü Montessori Anaokulunda 2. Geleneksel yerli malı haftası bölgelerin sunumu, kültürel kıyafetleri, bölgenin yöresel objeleri ve veliler tarafından yapılan yöresel yemekler ile kutlandı.
Montessori sınıflarında yerli malı kutlamaları 7 bölgenin öğrenciler ve velileriyle evde sunum hazırlıkları yapmasıyla başladı. Bölgeye ait görsel dokümanlar, yöresel kıyafetler, bölgenin gözde objeleri ve danslarını hazırlayan aileler çocuklarını okula yöresel kıyafetleri ile getirdi. Sınıflarda her bölgeye ait oluşturulan alanlarda öğrenciler ailesi ile birlikte yaptıkları tüm çalışmalarını arkadaşlarına sundu. Yöresel, bir o kadar da lezzetli yemekler gönderen aileler çocukların arkadaşlarına ikram etmesine, paylaşımcılık bilincini kazanmalarına fırsat tanımış oldular. Her sınıfta coşkuyla kutlanan yerli malı haftası ipek böcekleri sınıfı doğu yöresinin sunumunu yaparken çiğköfte yoğurdular. Gökkuşağı sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri sıra gecesi ile bölge sunumlarına keyif katarken, Minik tırtıllar sınıfında da yayık ayranı yaptılar. Tüm sınıflarımızda da farklı farklı bölgelerin sunumları keyiflere keyif kattı.
"GELECEĞİN BİLİNÇLİ TÜKETİCİLERİNİ YETİŞTİRİYORUZ"
Okul öncesi eğitimin, çocukların ülkesine ve yaşadığı topluma değer veren bilinçli bireyler olma yolunda attıkları ilk adım olduğunun altını çizen kurum yetkilileri “Özel Bilgi Köprüsü Montessori Anaokulu olarak eğitmenlerimizle, miniklerimizdeki bu bilincin oluşması için büyük hassasiyet gösteriyoruz" dedi.
“KÜLTÜREL DEĞERLERİN YAŞATILMASI”
Tüm özel gün ve haftalarda çocukları bilinçlendirmek adına etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini ifade eden kurum yetkilileribu memleketin kültürel değerlerinin üreterek ve üreticiyi destekleyerek gelecek kuşaklara aktarılabileceğini ifade etti. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yerli malını kullanma, sahip çıkma ve tutumlu olma bilinci hafta boyunca çocuklara aşılandı. Beslenmenin, tutumlu olmanın, paylaşmanın, Türk mallarını kullanmanın önemini öğretmenlerinin rehberliğinde yaptıkları etkinliklerle öğrenen öğrenciler aralarındaki kardeşlik, birlik ve beraberlik bağlarını da güçlendirdiler. Yurdumuzun doğal ürünlerinden oluşturulan yöresel yiyeceklerimizi kültür mozaiği halinde okulumuzda paylaştık.
Eğitim, 15 Aralık 2017 01:27
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!