KOTO’da Eğitim Sektörü için çalıştay düzenlendi
Gündem, 19 Ocak 2018 01:44Kocaeli Ticaret Odası’nda, eğitim sektörünün sorunları ve çözüm önerilerinin görüşülmesi amacıyla çalıştay düzenlendi.
Kocaeli Ticaret Odası 15. Meslek Komitesi (Bilişim, Eğitim ve Büro Malzemeleri Grubu) bünyesinde yer alan eğitim sektörü için çalıştay düzenledi. Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz’ın moderatörlüğünde, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Akif Şen, Yusuf Ziya Uludüz, 15. Meslek Komitesi Meclis Üyesi aynı zamanda Komite Başkanı Fatih Ekinci, Meclis Üyesi Yıldırım Yılmaz ve Komite Üyesi Handan Kümeli’nin ev sahipliğinde düzenlenen Eğitim Sektör Çalıştayı’na; TOBB Eğitim Meclis Başkanı Dr. Yusuf Ekinci, Başkan Yardımcısı Yusuf Tavukçuoğlu, Eğitim Meclisi Üyesi Adem Önal, TOBB Eğitim Meclisi Danışmanı Prof. Dr. Alipaşa Ayas, Eğitim Meclisi Uzmanı Duygu Kılıç ve sektör temsilcileri katıldı.
YILMAZ: EĞİTİM SEKTÖRÜ ÇOK ÖNEMLİ
Çalıştayın açılış konuşmasını Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, çalıştayın moderatörü Volkan Yılmaz gerçekleştirdi. Eğitim sektörünün gerek ülkemiz gerekse dünya açısından hem sosyal hem de ekonomik değerine vurgu yapan Yılmaz, “Ülkemizin ve dünyanın en önemli faaliyet alanlarından, tüm sektörleri ilgilendiren eğitim sektörümüzün sorunlarını konuşmak, tartışmak ve toplantı sonunda oluşacak çıktıları ilgili mercilere iletmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Eğitim; ayrıca ulusal ekonomilerin kalkınmasında katalizör görevi görmektedir. İnsanlara toplumda iş gören kurumsal, ekonomik, sosyal, politik ve teknolojik bir anlayış kazandırmaktadır. Bu anlayışla Eğitim Sektörünün ilerlemesi, durağan ve geri kalmış sosyopolitik yapıların ve sistemlerin yıkılarak, dinamik ve sağlıklı büyüyen bir ekonominin ortaya çıkarılabilmesi için gereklidir.
‘KAYITSIZ KALAMAYIZ’
Eğitim, işgücünün verimliliğini artırarak ekonominin büyümesine katkı sağlamaktadır.
Hizmet öncesi eğitim, hizmet içi eğitim ve işbaşı eğitimine yapılan yatırımlar da işgücünün beceri ve yeteneklerini geliştirerek verimlilikte artışa yol açmaktadır. Eğitim Sektörü bu kadar önemli iken bizlerde buna kayıtsız kalmamalıyız. Bugün eğitim sektörün sorunlarına bir nebze olsun katkı sağlamak adına konunun uzmanlarından bilgi edineceğiz ve beyin fırtınası yapacağız” dedi.
EĞİTİM MECLİSİ’NİN GÖREVLERİ
TOBB Eğitim Meclis Başkanı Dr. Yusuf Ekinci de yaptığı konuşmasında eğitim sektörünün önemine vurgu yaparak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde Kurulmuş olan Eğitim Meclisi ile ilgili kapsamlı bilgi verdi. Dr. Ekinci, “Kocaeli Ticaret Odası’na toplantı dolayısıyla teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz eğitim beşikte başlar, mezara kadar devam eder ve hedefi önce iyi insan yetiştirmek, sonra da iyi meslek insanı yetiştirmektir. Eğitimde kesinti yoktur yok ve yaşınız kaç olursa olsun her şeyi bilmeniz mümkün değildir. Böylesi bir ortamda, eğitim alanında çok ciddi yapılanmalar içine girdiği dönemlerde TOBB bünyesinde Eğitim Meclisi kurulmuştur. Eğitim alanında belli görüşlerin oluşturulması, özel sektör ile kamu arasında temas noktası olması, kamu- özel sektör arasında işbirliği ve ortaklığının geliştirilmesi, deneyim ve girişimlerin paylaşılması, özel sektörün daha yaygın eğitimler sunması ve sektöre yol haritası çizilmesi konularında çalışmalar gerçekleştirmektedir” dedi.
ÇALIŞTAYIN GÜNDEM MADDELERİ
Konuşmaların akabinde sektör temsilcilerinin görüşlerine geçildi. Sektör temsilcileri ağırlıklı olarak; özel eğitim kurumu açılışında yaşanan sıkıntılar, eğitim hizmeti verilen binaların taşıması gereken şartların sektöre etkileri, servislerle ilgili yaşanan sıkıntılar, teşvik, destek ve muafiyetler, okul öncesi eğitimin durumu, okulların müfredatları konularında görüşlerini bildirdi. Programın sonunda, TOBB Eğitim Meclis Başkanı Dr. Yusuf Ekinci, Başkan Yardımcısı Yusuf Tavukçuoğlu, Eğitim Meclisi Üyesi Adem Önal, TOBB Eğitim Meclisi Danışmanı Prof. Dr. Alipaşa Ayas’a çalıştaya katkıları dolayısıyla hediye takdim edildi.
Gündem, 19 Ocak 2018 01:44
Yorumlar (0)