KOTO’da ‘sağlık ve medikal’ sektörünün geleceğine ışık tutuldu
Gündem, 25 Ocak 2018 09:46Kocaeli Ticaret Odası’nda düzenlenen Sağlık ve Medikal Sektörü Meclis Çalıştayı’nda sektörün sorunları, çözüm önerileri ve geleceği konuşuldu.
Meclis çalıştaylarıyla sektörlerin geleceğine ışık tutan Kocaeli Ticaret Odası, bu kez sağlık ve medikal sektörü için önemli bir organizasyona imza attı. Çıktılarıyla sağlık ve medikal sektörüne değer katacak olan çalıştay, Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer’in ev sahipliği ve moderatörlüğünde, TOBB Türkiye Medikal Meclisi Başkanı Özgür İncekara ile İl Sağlık Müdürü Dr. Şenol Ergüney’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Firma temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, Meclis Üyeleri Hüseyin Eryaşar ile Selçuk Bakırlı da yer aldı.
GEZER: ‘SAĞLIKTA KALİTE’ FAZI
BİR AN EVVEL BAŞLAMALI
Çalıştayın sonunda hazırlanacak raporun ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacağını vurgulayarak toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Hüseyin Gezer, ‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi’nin gerek sektörü gerekse ülkemizi bu alanda çok ileriye götürdüğünü ancak projenin ikinci fazı olan ‘sağlıkta kalite’ aşamasının bir an önce başlaması gerektiğini ifade etti. “Sağlıkta kaliteyi artırmazsak, geriye doğru gidiş başlar” ifadelerine yer veren Gezer, “Sağlıkta Dönüşüm’ün en önemli ayağı özel hastanecilik. İlimizde 17 özel hastane, 5 bin 200’ü aşkın personeli ve bin 338 yatak kapasitesiyle hizmet veriyor. Kocaeli’de yılda 90- 100 bin arasında ameliyat yapılıyor. Sağlıkta kaliteyi daha da artırmamız gerekiyor” dedi. Gezer, Sosyal Güvenlik Kurumu bütçesinin bu yıl 21 milyar TL açık verdiğini ve bu durumun etkilerinin sektörde hissedilmeye başlandığını da söyleyerek, “Her talebimizde bütçenin durumu karşımıza çıkıyor. Sektörde mağduriyet yaşanmaması için vadelerin adının konulması ve verilen taahhütlere uyulmasını bekliyoruz” dedi.
DR. ERGÜNEY: KOTO’NUN
TOPLANTILARINDAN FAYDALANIYORUZ
Kocaeli Ticaret Odası’na çalıştay için teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Sağlık Müdürü Dr. Şenol Ergüney de, “KOTO’nun toplantılarına sık sık katılıyorum. İlgi duyduğumuz aktüel başlıkları seçiyorlar. Bu toplantılardan ve seminerlerden bizler de çok faydalanıyoruz. Bugün burada medikal sektörü için bulunuyoruz. Sektörümüz son 15 senedir çok büyüdü. Hem üretim hem de diğer aşamalarda birçok aşama kaydetti. Bu toplantıdan güzel öneriler ve güzel sonuçlar alınmasını ve sektöre faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.
İNCEKARA: TALEBİMİZ VERGİ MAHSUBU
TOBB Medikal Sektörü Meclisi Başkanı Özgür İncekara ise, sektörün önem arz eden sorunlarının çözüm merciinin Maliye Bakanlığı, yönteminin ise vergi mahsubu olduğunun altını çizerek, “Sizlerin ve dolayısıyla sektörümüzün sorunlarının çözümü için toplantılar düzenliyoruz. Yapılan toplantılar bizlere çözüm yolunun Maliye Bakanlığı olduğunu gösteriyor. Sektörde sağlıklı bir vergi yönetimi ve tahsilat sisteminin kurulması önem arz ediyor. Tüm bu sorunların hepsini Maliye Bakanlığı ile vergi mahsubu yöntemiyle çözeceğimizi düşünüyoruz. Tahsilatların ancak vergi mahsubuyla yoluna konulabileceği kanaatindeyiz” dedi.
TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLEN KONULAR
Çalıştayın ikinci bölümünde firma temsilcilerinin görüş ve önerilerine geçildi. Ağırlıklı olarak; Kamudaki alacaklıların, ilgili alacaklının ödediği vergiler üzerinden mahsup edilmesi, sektörde yerli üretimin desteklenmesi konusunda kamu alımlarında avantaj sağlanması, hammadde teminlerinde kümeleşmeye gidilerek yerli ürünler tercih edilerek dışa bağımlılığın azaltılması, İnternet ve marketlerde satılan medikal ürünlere yönelik denetimlerin artırılması, özel hastanelerde hekim kadro taleplerinin bakanlıkça yeterince karşılanamaması konuları üzerinde duruldu.
Gündem, 25 Ocak 2018 09:46
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!