Kandıra’nın meşhur mancarlı pidesi kitapçık oldu!
Gündem, 24 Temmuz 2018 20:33İzmit Yenişehir Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No: 142 Bekirdere mevkiinde faaliyet gösteren Kozanlılar Kandıralı Ekmek Fırını’nın sahibi Mümin Kozan, Kandıra’nın meşhur mancarlı pidesini, Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde anlatan bir 20 sayfalık bir kitapçık haline getirdi.
Aynı zamanda İYİ Parti Kocaeli İl yönetiminde de görev yapan Mümin Kozan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bugün sahibi olduğu Ekmek Fırını’nın lokalinde gazetecileri ağırladı. Kahvaltılı toplantıda basın mensuplarına mancarlı pide de ikram edildi.
Mümin Kozan Kandıra’ya has köy lokumu ve mancarlı pide ile ilgili bilgi vererek şöyle konuştu: ‘Türkiye’de mancarlı pideyi geleneksel lezzetiyle üreten tek firma Kozanlar Kandıralı Ekmekçi Fırını’dır. Mancarlı pideyi daha çok ıspanaktan yapanlar var. Biz sadece mancar kullanarak pişiriyoruz.’
‘Osmanlı’dan günümüze kadar gelen bu lezzet Kandıra’nın köylerinde halen ekşi maya yöntemiyle tamamıyla doğal ve katkısız olarak yoğrulan hamurun taş fırında pişirilmesiyle ortaya çıkıyor. Bu pidenin vegan ürün olması talebi de arttırıyor.’
‘Mancarlı pidenin en önemli özelliği; içinde margarin olmamasıdır. Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce olmak üzere belli illerde yapılır. Kültürünü bilmediğiniz, yaşamadığınız, koklamadığınız ve içinde hayat bulmadığınız şeylerin üretmeyiniz.’
‘Trabzon ekmeğini en iyi Trabzonlular, Lavaşı en iyi doğulular yapar. Mancarlı pide ile lokumu istek ve sipariş üzerine yapmıyoruz. Belirli saatlerde yapılıyor ve müşteriler o saatlerde gelip satın alıyor.’ HABER: Şeyma CEBECİ
Gündem, 24 Temmuz 2018 20:33
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!