Çocuklarımıza ve gençlerimize armağan ettik
Gündem, 22 Kasım 2020 05:18Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve yönetimini ziyaret eden Başkan Büyükakın, “Kocaeli’nde bu yıl 97 adet Robotik Kodlama Atölyesini, Cumhuriyetimizin 97 yılı ile özdeşleştirerek vatanımızın ve Cumhuriyetimizin emanetçileri olan çocuklarımıza ve gençlerimize armağan ettik” dedi.
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve yönetimini ziyaret etti. Ziyareti nedeniyle, “Yatırım, üretim ve istihdam konularında bölgesel ve küresel kalkınmaya önemli ölçüde katkı sunan sivil toplum kuruluşları ile kentimizin ve ülkemizin güçlü yarınları için birlikte çalışmaya devam ediyoruz” diyen Başkan Büyükakın, GTO’nın hayata geçirdiği Robotik Kodlama ve Maker Atölyelerini yerinde inceledi. Sanayi, ticaret, üretim, girişimcilik, bilişim gibi birçok önemli başlıklarda her kurum ve kuruluşun yanında olduklarını vurgulayan Başkan Büyükakın, “Kocaeli’nde bu yıl 97 adet Robotik Kodlama Atölyesini, Cumhuriyetimizin 97 yılı ile özdeşleştirerek vatanımızın ve Cumhuriyetimizin emanetçileri olan çocuklarımıza ve gençlerimize armağan ettik” dedi.
ROBOTİK KODLAMA VE MAKER ATÖLYELERİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl dönümüne kadar her yıl 98, 99 ve 100 Robotik Kodlama Atölyesini şehrimize kazandıracağız” ifadelerini ziyaret nedeniyle söyleyen Başkan Büyükakın, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’e, kurdukları Robotik Kodlama ve Maker Atölyeleri için teşekkür etti. GTO Başkanı Nail Çiler ise, “İnovasyon Akademisi Sanayi 4.0 devriminin teknoloji ile birleştiği günümüzde “Robotik Kodlama” eğitimlerinin alınmasını destekleyen eğitim sisteminin geliştirilmesini sağlamak adına Gebze Ticaret Odası’nda Robotik Kodlama ve Maker Atölyeleri kurduk” şeklinde konuştu.
“GENÇLERİMİZİ YENİLİĞE DAHİL EDECEK”
AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya’nın da yer aldığı ziyarette, “İnovasyon Akademisi” projesi hakkında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın’a bilgi veren Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Gençlerimizi yeniliğe dahil edecek, kişilerin tüketimden üretime geçmesini, inovatif düşünceye sahip olmalarını, bu özelliklerini daha da ön plana çıkarmalarını destekleyecek, el becerilerini arttıracak, yeteneklerini yeterli düzeyde kullanabilmelerini sağlamayı hedefledik” dedi. Proje kapsamında, işgücü potansiyelini sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliğe kavuşturma hedefiyle yola çıkılan akademide gençler ayrıca CNC, Torna, Freze ile tanışacak. Pandemi süreci nedeniyle eğitim süreçlerine başlanamayan İnovasyon Akademi’si en kısa zamanda öğrencilerle buluşması da hedefleniyor.
97. YILA YAKIŞAN EĞİTİM HAMLESİ
Kocaeli’de ki iş dünyasının nitelikli insan kaynağı için birçok adım attıklarını, bunun yanında kodlama ve robotik kodlama alanında KODELİ projesini hayata geçirdiklerini de ziyaret nedeniyle belirten Başkan Büyükakın, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gençlerin kodlama, inovatif akıl ve continental zekâyla yetişmeleri için son derece önemli bir eğitim hamlesini hayata geçirdik. Geleceğin ve vatanın emanetçilerine olan sorumluluğunun bilincinde olarak, Kocaeli Robotik Kodlama Atölyeleri Projesini (KODELİ) hayata geçirdik” açıklamasını yaptı. KODELİ projesinin çıkış noktası ise Cumhuriyetimizin 97. Yıl kutlamaları ile özdeşleştirildi. Geleceğin anlamı olan çocuklar ve gençler için Cumhuriyet, KODELİ yatırımı ile adeta taçlandırıldı.
HEDEF 100. YILDA TÜM OKULLARA KURMAK
Bilgisayar Okur yazarlığı etabının tamamlanmasından ardından Bilişim ve Robotik Kodlamanın ikinci etabı olan bir üst aşamaya geçildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu nedenle, temel bilgisayar becerileri edinen gençler için robotik kodlama atölyeleri kurdu. İlk olarak 2020-2024 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı’nda KODELİ Robotik Kodlama Atölyeleri Projesi onaylandı. “Robotik Kodlama Atölyeleri” projesi saha çalışmalarına 31 Mart 2019 itibari ile başlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği protokolü imzalandı. Okulların keşifleri tamamlanarak, donanım ve altyapı ihtiyaçları tespit edildi. Bütçede her yıl 10 milyon TL kaynak ayrıldı ve sonuç itibariyle 97 KODELİ Robotik Kodlama Atölyesi kurulumu tamamlandı. 2023’e kadar fiziki mekânı uygun tüm okullara KODELİ Robotik Kodlama Atölyesi kurulacak.
PROJE SÜREKLİ TAKİP EDİLECEK
Gençlerimizi yeni çağın talep ettiği niteliklerle donatmayı amaçlayan KODELİ Kodlama Atölyeleri Projesi basamaklarıyla hedefine ilerlemeye devam edecek. Büyükşehir Belediyesi sadece Robotik Kodlama Atölyesi açmakla kalmayacak. Bu anlamlı ve Cumhuriyetimize güç verecek olan projeyi her adımıyla takip ederek destek verecek. Bu kapsamda, Atölyelerin kurulumu, öğrenci eğitimi, yetenekli öğrencilerin tespiti, eğitmen eğitimi, sosyal web platform kurulması, ileri düzeyde eğitimlerin yanı sıra gerçekleştirilecek yarışmalar da projeye güç verecek.
Gündem, 22 Kasım 2020 05:18
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!