Koç Holding, 7 sivil toplum kuruluşunun dijital dönüşümünü hızlandırıyor

İş Dünyası, 13 Temmuz 2021 11:27

Koç Holding, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi (KWORKS) iş birlikleri ile hayata geçirilen BOOST Sivil Toplum Teknoloji Hızlandırma Programı’nda ilk aşama tamamlandı.

Koç Holding, 7 sivil toplum kuruluşunun dijital dönüşümünü hızlandırıyor

“Bilim Kahramanları Derneği, Eğitim Reformu Girişimi, Hayata Destek Derneği, İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Kalkınma Atölyesi, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ile Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı” sosyal ve çevresel sorunlara dijital teknolojileri kullanarak çözüm buldukları projeleri ile ikinci aşamaya devam etmek üzere seçilen 7 sivil toplum kuruluşu oldu. Seçilen kuruluşlar, 10 bin dolara kadar proje desteği alırken, 24 haftalık ek hızlandırma programına katılacak. Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl, “İklim krizi, derinleşen eşitsizlikler gibi büyük meselelerin çözümünde ancak sivil toplum kuruluşları güçlendiği ölçüde umut verici sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Koç Topluluğu’nun dijital dönüşüm alanındaki kazanımlarını ve tecrübelerini,  BOOST Programı çatısı altında, sivil toplum kuruluşlarının dijital dönüşümüne destek olmak amacıyla kullanacağız” dedi.
 
Koç Holding, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi (KWORKS) iş birlikleri ile hayata geçirilen BOOST Sivil Toplum Teknoloji Hızlandırma Programı’nda ikinci aşamaya geçmeye hak kazanan sivil toplum kuruluşları açıklandı. Programa katılan 19 sivil toplum kuruluşu arasından geliştirdikleri projelerle seçilen 7 sivil toplum kuruluşu, “Bilim Kahramanları Derneği, Eğitim Reformu Girişimi, Hayata Destek Derneği, İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Kalkınma Atölyesi, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ile Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı” oldu. 
 
Programın ilk aşamasına katılan 19 sivil toplum kuruluşuna KWORKS tarafından yenilikçi proje fikirlerine yönelik mentörlük ve eğitimler ile hızlandırma desteği sunulurken, küresel uzman havuzuna erişimleri sağlandı. Programın ikinci aşamasına devam etmeye hak kazanan sivil toplum kuruluşları ise 10 bin dolara kadar proje desteği alırken, 24 haftalık ek hızlandırma programına katılacak. 
  
Oya Ünlü Kızıl: “İklim krizi, derinleşen eşitsizlikler gibi büyük meselelerin çözümünde ancak sivil toplum kuruluşları güçlendiği ölçüde umut verici sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.” 
 
BOOST programına ilişkin görüşlerini paylaşan Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl, “İklim krizi, derinleşen eşitsizlikler gibi büyük meselelerin çözümünde ancak sivil toplum kuruluşları güçlendiği ölçüde umut verici sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Pandemi süreci, sivil toplum kuruluşlarının dijital dönüşüm yolculuğunda ve çeviklik kabiliyetlerini geliştirmede bir kaldıraca ihtiyaç duyduklarını gösterdi. Bu dönemde hızla hareket ederek sivil toplum kuruluşlarının dönüşüm süreçlerini desteklemeyi ve yeni iş modelleri ile etkilerinin artırılmasını amaçlayan BOOST Programı’nın ortağı olduk” dedi. 

Oya Ünlü Kızıl: “Çalışma arkadaşlarımızın uzmanlık alanlarındaki bilgi birikimleri ile gönüllü olarak bu programda sivil toplum kuruluşlarına rehberlik etmesini çok değerli buluyorum.”

BOOST Programı kapsamında toplam 7 sivil toplum kuruluşunun destekleneceğini, bu sivil toplum kuruluşları arasından Yapı Kredi’nin de sosyal sorumluluk fonu “Ülkem İçin Değişken Fonu” ile Bilim Kahramanları Derneği ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’na destek vereceğini belirten Oya Ünlü Kızıl, şöyle devam etti: “BOOST Programı’nı Topluluğumuzun sürdürülebilir büyüme anlayışını tanımlayan ‘Geleceğe. Birlikte’ manifestosunun önemli bir parçası olarak görüyorum. Koç Topluluğu olarak dijital dönüşüm gündemimizi ve bu süreçte edindiğimiz deneyimleri yakın paydaşlarımıza yaygınlaştırmayı önemsiyoruz. BOOST Programı’nda Koç Topluluğu dijital dönüşüm liderlerinin gönüllü katkılarıyla, sivil toplum kuruluşlarına destek oluyoruz. Bu anlamda çalışma arkadaşlarımızın uzmanlık alanlarındaki bilgi birikimleri ile gönüllü olarak bu programda sivil toplum kuruluşlarına destek vermesini çok değerli buluyorum. Programa katılan tüm sivil toplum kuruluşlarını, ekiplerini ve bu projeye emek veren çalışma arkadaşlarımızı gönülden kutluyorum.” 
 
Nokta atışı çözümler geliştiren projeler öne çıktı
 
Programın ikinci aşamasına geçmeye hak kazanan sivil toplum kuruluşları belirlenirken, kuruluşlarında kendi alanlarındaki sorunları iyi tespit edip nokta atışı çözümler geliştirmeleri, ekiplerin konuyu güçlü bir şekilde sahiplenmeleri ve geliştirilen projede teknolojinin kaldıraç olarak kullanılması ana kriterler olarak belirlendi. Seçilen 7 sivil toplum kuruluşunun geliştirdikleri projeler ise şöyle:
 
•    İmkânları yetersiz olan çocuklara erişerek STEM (fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) alanında eğitimler vermeyi amaçlayan Bilim Kahramanları Derneği, gönüllü ve mezunlarının aktif katılım sağlayabileceği ve ağ kurabileceği bir platform kuruyor. Platformun eğitim ortamının yanı sıra gönüllü ve mezunlar için kariyer planlama ve karşılıklı öğrenmeyi de destekleyen bir yapısının olması planlanıyor. 
 
•    Çocuğun ve toplumun gelişimi için eğitimde yapısal dönüşüme nitelikli veri, yapıcı diyalog ve farklı görüşlerden ortak akıl oluşturarak katkı sağlayan Eğitim Reformu Girişimi; eğitim paydaşlarını nitelikli veriler, analizler ve iyi uygulamalar üzerinden bir araya getiren bir dijital platform için çalışmalar yapıyor. Uygulama ile eğitimde veri okuryazarlığının da artırılması hedefleniyor. ERG bu çalışmayı, platform temelli bir iş modeline dönüşümünün de ilk adımı olarak görüyor.
 
•    Afetlerden etkilenmiş toplulukların temel hak ve ihtiyaçlarına erişimlerini sağlamayı amaçlayan bir insani yardım kuruluşu olan Hayata Destek Derneği, afetler sonrasında öncelikli olarak yapılan yardımların daha etkin bir şekilde organize edilmesini amaçlayan mobil bir e-nakit uygulaması geliştiriyor. Uygulama sayesinde afetzedeler kendi ihtiyaçlarını kendileri saptayıp alabilecek. 
 
•    İstanbul’un kültür-sanat yaşamını zenginleştiren çalışmalar gerçekleştiren İstanbul Kültür Sanat Vakfı, pandemi dolayısıyla sosyal hayattan daha da uzaklaşmak zorunda kalan engelli bireylerin kültür ve sanata erişimini kolaylaştırmak amacıyla bir proje geliştiriyor. Vakıf, web sitesini engelli bireyler için erişilebilir kılacak uygulamalar geliştirecek. Böylece hem İKSV etkinlikleriyle ilgili bilgilere hem de etkinliklerin kendilerine erişimin kolaylaşması hedefleniyor.
 
•    Farklı ölçeklerde sürdürülebilir, tekrarlanabilir ve başarılı projeler geliştirerek sosyal kalkınmaya katkı sağlayan Kalkınma Atölyesi, mesleki ve teknik okullarda eğitim gören öğrenciler ve öğretmenler ile özel sektör temsilcilerinin bir araya gelmelerini sağlayacak online bir platform üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Platform üzerinden öğrenciler iş/staj imkânlarına ulaşabileceği gibi, özel sektör çalışanları ve öğretmenler de inovatif projeler veya ortaklıklar için çağrıda bulunabilecek.
 
•    Kurulduğu günden bu yana mülteci ve sığınmacıların hak ve hizmetlere erişimleri konusunda sosyal ve hukuki destek veren, psiko-sosyal destek sağlayan, sosyal yaşama uyum sağlamaları amacıyla çeşitli kurslar ve faaliyetler düzenleyen Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, çalışanlarının psikolojik dayanıklılığını arttırmaya yönelik mobil bir uygulama tasarlıyor. Uygulama, kullanıcıların psikolojik dayanıklılıklarını değerlendirmelerine ve takip etmelerine, dayanıklılıklarını güçlendirmek için bilgilere ve önerilere erişmelerine olanak tanıyacak. Dernek, uygulamayı farklı sivil toplum kuruluşları ve Birleşmiş Milletler kuruluşlarında da yaygınlaştırmayı hedefliyor. 
 
•    Özel ihtiyaçları olan çocukların eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasında özellikle pandemi ile birlikte büyük zorluklar yaşandığına dikkat çeken Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, özel ihtiyaçları olan çocuklara, öğrencilere, ailelerine, bakım hizmeti verenlere ve öğretmenlere yönelik tasarlanmış bir çevrimiçi eğitim platformu kurmayı hedefliyor. Pilot olarak Metin Sabancı Özel Eğitim Kurumu’na kayıtlı 60 öğrenci, aileleri ve öğretmenleri ile test edilecek platform, akabinde ilk olarak İstanbul Ataşehir ilçesinde eğitim görmekte olan 500 öğrencinin erişimine açılacak. Platform ve içeriklerinin öğretmenlerin erişimine açılması ile ulusal alanda yaygınlaşması hedefleniyor. 

İş Dünyası, 13 Temmuz 2021 11:27

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Elder’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Barış Erdeniz üstlendi

Elder’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Barış Erdeniz üstlendi

Doğusel: Liman kazası, konteyner gemilerini yeni rota arayışına yöneltti

Doğusel: Liman kazası, konteyner gemilerini yeni rota arayışına yöneltti

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Başiskele’yi yıllardır kene gibi emen gözü doymaz gruplar

Başiskele’yi yıllardır kene gibi emen gözü doymaz gruplar

İYİ Parti İzmit adayı Şirin’den bu fotoğrafa tepki

İYİ Parti İzmit adayı Şirin’den bu fotoğrafa tepki

Dünyada enflasyon falan yok, aldatmasınlar milleti

Dünyada enflasyon falan yok, aldatmasınlar milleti

Hürriyet: İftiraları doğru olsaydı, bin kere kayyum atanırdı

Hürriyet: İftiraları doğru olsaydı, bin kere kayyum atanırdı

NATO boru hattındaki sızıntı kontrol altına alındı

NATO boru hattındaki sızıntı kontrol altına alındı

Son miting için İzmit’e geliyor

Son miting için İzmit’e geliyor

Fatih Erbakan'dan sert sözler

Fatih Erbakan'dan sert sözler

Şirin: 31 Mart’ta kazanan Derince olacak

Şirin: 31 Mart’ta kazanan Derince olacak

Yoksulluk patlaması

Yoksulluk patlaması

Kanko’dan Hizmet-İş’in üyelerini AKP mitingine çağırmasına tepki!

Kanko’dan Hizmet-İş’in üyelerini AKP mitingine çağırmasına tepki!

Bilgin’den Büyükakın’ın o sözlerine cevap

Bilgin’den Büyükakın’ın o sözlerine cevap

Büyükşehir encümeni son kez toplandı

Büyükşehir encümeni son kez toplandı

Fikri Işık’tan Erol Ölmez’e destek

Fikri Işık’tan Erol Ölmez’e destek

Hürriyet: 5 yıl boyunca ranta değil, halkımıza çalıştık

Hürriyet: 5 yıl boyunca ranta değil, halkımıza çalıştık

İlk kez oy kullanacak gençler Başkan Sezer dedi

İlk kez oy kullanacak gençler Başkan Sezer dedi

Çiftçi’ye Cumhuriyet Mahallesi’nde coşkulu karşılama

Çiftçi’ye Cumhuriyet Mahallesi’nde coşkulu karşılama

Hereke Kalesi’nde lale şöleni

Hereke Kalesi’nde lale şöleni

Tutuş: 31 Mart gecesini sizler aydınlatacaksınız

Tutuş: 31 Mart gecesini sizler aydınlatacaksınız

Manyaklığa bakın

Manyaklığa bakın

Büyükşehir adayı Aydal’ın hızına kimse yetişemiyor

Büyükşehir adayı Aydal’ın hızına kimse yetişemiyor

Başkan Hürriyet: Kentin sokaklarına ruh katmaya devam edeceğiz

Başkan Hürriyet: Kentin sokaklarına ruh katmaya devam edeceğiz

En dayanıklı atlar 120 km’lik parkurda yarıştı

En dayanıklı atlar 120 km’lik parkurda yarıştı

Derince’de iftar buluşmaları sürüyor

Derince’de iftar buluşmaları sürüyor

Körfez Ticaret Odası’nın Protokol Okulu’ndan büyük başarı

Körfez Ticaret Odası’nın Protokol Okulu’ndan büyük başarı

Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı

Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı

Yıldıztekin, Kocaeli’de ekonomiye can suyu olacak!

Yıldıztekin, Kocaeli’de ekonomiye can suyu olacak!

Ne oldu o Van minüt diyen Türkiye'ye?

Ne oldu o Van minüt diyen Türkiye'ye?

Erdoğan en son Şehir Hastanesi için İzmit’e gelmişti

Erdoğan en son Şehir Hastanesi için İzmit’e gelmişti

Abisini boğazını keserek öldürdü

Abisini boğazını keserek öldürdü

On binlerce İzmitli büyük halk iftarında buluştu

On binlerce İzmitli büyük halk iftarında buluştu

Kartepe’de Merttürk ve ekibi dur durak bilmiyor 

Kartepe’de Merttürk ve ekibi dur durak bilmiyor 

Büyükakın ve Tutuş’tan İzmit Gündoğdu’ya park projesi

Büyükakın ve Tutuş’tan İzmit Gündoğdu’ya park projesi

Mansur Yavaş’tan Başkan Hürriyet’e tam destek!

Mansur Yavaş’tan Başkan Hürriyet’e tam destek!

Çiftçi: Sizler için gayret göstermeye devam edeceğiz

Çiftçi: Sizler için gayret göstermeye devam edeceğiz

Seçime 5 gün kala İzmit Belediyesi’nin doğalgazını kestiler!

Seçime 5 gün kala İzmit Belediyesi’nin doğalgazını kestiler!

Başkan Ekrem İmamoğlu’ndan, Balıkçı’ya tam destek

Başkan Ekrem İmamoğlu’ndan, Balıkçı’ya tam destek

Kartepe Teleferiği seferlere başladı

Kartepe Teleferiği seferlere başladı