Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Öz Hatay'da

Medya , 23 Temmuz 2021 16:17

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Ahmet Öz, UGC Hatay Şubesinin kongresine katıldı...

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Öz Hatay'da

Dünya genelinde faaliyet gösteren, Türkiye ile dünyanın her yerinde şubelerini ve temsilciliklerini açarak örgütlenme çalışmalarını devam ettiren, Türkiye yi dünya da temsil eden Uluslararası Gazeteciler Cemiyetinin Genel Başkanı Kocaeli Karamürselli Ahmet Öz, Türkiye de ilk açtıkları Hatay Şubesinin 1.Olağan Genel Kurul Toplantısına katıldı.

UGC Hatay Şubesinin 1.Olağan Genel Kurul Toplantısına, Genel Başkan Ahmet Öz e Genel Başkan Yardımcıları İsa Güven, Tezcan Aydın ile Hikmet Otuzbir de eşlik etti. Hatay Şubesi üyeleri de eksiksiz katılım sağladı.
 
UGC Hatay Şubesinin 1.Olağan Genel Kurul Toplantısının sonunda yeni 10 üye ye Genel Başkan Ahmet Öz, Genel Başkan Yardımcılarından İsa Güven ile Tezcan Aydın tarafından rozetleri takıldı.

UGC Hatay Şubesinin Kurucu İl Başkanı Volkan Özkaya, yeni seçilen başkan Ferit Oflazoğlu na görevini teslim etti. Genel Başkan Ahmet Öz tarafından yeni seçilen UGC Hatay Şubesi Başkanı Ferit Oflazoğlu na yetki belgesi, Kurucu İl Başkanı Volkan Özkaya ya da vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Teşekkür Belgesi takdim edildi. Hatay Şubesindeki tüm üyelere de Karamürsel Sepetinin minyatürünü hediye olarak sunuldu.

ÖZKAYA YENİ YÖNETİME BAŞARILAR DİLEDİ
 
Kongrenin açılış konuşmasını UGC Hatay kurucu İl Başkanı Volkan Özkaya yaptı. Özkaya konuşmasında, "Biz bu cemiyeti kurarken çok büyük emekler verdik. En büyük pay Genel başkan yardımcımız Hikmet Otuzbir’e ait. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Görev süremiz boyunca hatamız olduysa affola. Yeni Başkan Ferit Oflazoğlu’na da ayrıca teşekkür ederim" dedi.
 
GÜVEN: HATAY'DAN TÜRKİYE'YE SELAM OLSUN

Kongrede selamlama konuşması yapan Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Komisyon Üyesi, Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı İsa Güven, "Bugünkü kongremiz hayırlara vesile olsun. Kurucu başkan Volkan Özkaya’ya teşekkür ederim. İlk kurucu ilimiz Hatay’dır. Buradan Türkiye’ye selam olsun. Yeni başkanımız Ferit Oflazoglu’na da teşekkür ederim. Bugün Hatay beni çok mutlu etti. Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Otuzbir’e de teşekkür ederim. Allah hepinize uzun ömürler versin. Hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum" ifadelerini kullandı.
 
AYDIN: KONGRE HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Aydın ise, "Bugünkü toplantıda sizlerle olmaktan gurur duyuyorum. Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti’ni hep birlikte ileriye taşıyacağımıza inanıyor, herkese başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

UGC GENEL BAŞKANI AHMET ÖZ “ BİZ BİR GENİŞ  AİLEYİZ”

“Değerli Konuklar, UGC Ailesi ve Meslektaşlarım Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum  Avrupa Birliğine hazırladığım projenin onaylanmasının ardından 01 Kasım 2019 tarihinde Genel Merkezi Kocaeli olan ve ileriki yıllarda Genel Merkezini İstanbul a taşıyacak olan UGC- kısa adı ile Uluslararası Gazeteciler Cemiyetimiz kurulmuştur.

Uluslararası Gazeteciler Cemiyetinin faaliyet alanı dünya nın her yeridir. Türkiye nin 81 il ve ilçeleri olmak üzere tüm dünyanın her yerinde şube ve temsilcilik açma yetkimiz bulunmaktadır.

Genel Merkez Yönetim Kurulu toplantımızda şube ve temsilcilik açma kararı aldığımızda,  yerleşim birimlerinin Türkiye de valiliklere, yurt dışında ise Türkiye nin yurt dışındaki başkonsolukları ile o ülkenin yabancı makamlarına yine o ülke lisanı ile yazışmamızı yaparak resmiyete kavuşturuyoruz.

Kurumsal ve ciddi çalışıyoruz. Tüzüğümüz ve ilkelerimizden hiçbir zaman taviz vermedik ve vermeyeceğiz.
Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti olarak Türkiye yi tüm dünya da temsil ediyoruz.

Türkiye de yerel ve ulusal basın olmak üzere radyo, televizyon, gazete, dergi ve kurumsal haber sitelerini tek çatı altında topluyoruz.

Türkiye deki gazetecilerin yabancı gazeteciler ile ortak proje çalışması yapmak, mesleki tecrübelerini paylaşmak üzere Türkiye deki Gazetecilerin Yurt dışında proje toplantılarına katılması, ülkesini, tarihini, kültürünü, Türk Mutfağını ve Türk basınını tanıtması için Avrupa Birliği projelerini oluşturuyoruz.

Yurt dışı proje toplantılarının tüm giderleri Avrupa Birliği tarafından karşılanıyor. Yabancı gazetecilerinde proje gereği Türkiye deki toplantılara katılmasının da masrafları yine Avrupa Birliği tarafından karşılanmaktadır.

Kurulmasının ardından 4 ay sonra dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren Pandemi sürecinde Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti olarak hiç boş durmadık ve büyük bir azimle çalıştık.
 
İlk Önce Sağlık Dedik

Memorial Hastanesi, Medikal Park Hastanesi, Acı Badem Sağlık Grubu ile Dünya Göz Hastaneleri ile Türkiye deki tüm şubelerinden Cemiyet üyelerimizin indirimli tedavi ve muayene olmaları yönünde kurumsal anlaşma imzaladık. Cemiyet üyelerimizin aileleri birlikte sağlıklarına önem veriyoruz

Gazetecilerin aileleri ile birlikte tatil yapmalarını istiyoruz Dar gelirli olan gazetecilerimizin senede en az bir hafta aileleri ile birlikte tatil yapması ve yıl boyu yorgunluklarını atmaları için Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti olarak,

Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde faaliyet gösteren 3-4-5 yıldızlı otellerle 12 ay zamanlı ayrı ayrı fiyat indirimleri olan kurumsal anlaşma imzaladık.

Bu otellerle yaptığımız kurumsal anlaşmalarla gazetecilerimizin yarıdan daha fazlasının yine tatil yapamayacağını düşündük.

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti olarak, Yalova nın Çınarcık İlçesinde denize sıfır plajı ve içinde yüzme havuzu bulunan 310 yataklı askeri sosyal tesisle kurumsal anlaşma imzaladık.

Cemiyet üyelerimiz, Yalova nın Çınarcık İlçesindeki bu askeri sosyal tesiste, Plaj hizmetleri, yüzme havuz hizmetleri, sabah kahvaltısı, akşam yemeği,  ve konaklama dahil geçen yıl 24 saatliğine 100 lira, bu yılda 120 Türk Lirasına tatil yapabiliyorlar.

Anlaşma yaptığımız askeri tesiste 0-6 yaş grubu arasındaki çocuklarımızdan ücret alınmıyor. Daha üstü yaş gurubu olan çocuklarımızdan bu yıl büyüklerin yarı ücreti olan 60 lira alınıyor.

İleri ki yıllarda hiç tatile gidemeyen gazeteci ailelerimiz için gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra sene de 2 veya üç dar gelirli meslektaşlarımızı aileleriyle birlikte isimleri saklı olmak kaydı ile bu askeri sosyal tesiste 3 veya 4 gün tatil yaptıracağız ve masraflarını genel merkezimiz olarak karşılayacağız.

AKARYAKIT ANLAŞMAMIZ

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti olarak bir akaryakıt şirketi ile yaptığımız anlaşma sonucu cemiyeti üyelerimiz Türkiye nin her yerindeki akaryakıt istasyonlarından yakıt almaları durumunda araçlarından inmeden filo sistemi üzerinden indirimli benzin ve motorin alabiliyorlar.

KARGO ANLAŞMAMIZ

Türkiye nin her yerinden cemiyetimize üye olmak isteyen meslektaşlarımız resmi web sayfamızdan başvuru formunu bilgisayarlarına indirerek dolduruyor. Anlaşma yaptığımız MNG Kargo yolu ile karşı taraf ödeme yapacak diyerek evraklarını bizlere ulaştırabiliyorlar.

Aynı zamanda şubelerimiz ile temsilciliklerimizin evrak gönderimleri ile bizim şube ve temsilciliklerimize evrak gönderim ücretleri Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Merkezi tarafından karşılanıyor.
 
GAZETECİ AİLELERİMİZİN EV EKONOMOSİNE DESTEK OLMA YÖNÜNDE YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARIMIZDAN BAHSETMEK İSTİYORUM

Türkiye nin her yerinde geniş ağları, bayileri ve şubeleri olan şirketlerle Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti olarak kurumsal anlaşmalar yapmaya devam ediyoruz.

Elektrikli, Elektronik, Beyaz Eşya, Mobilya, Tekstil, Konfeksiyon, Ayakkabı, Özel okullar, Telekominasyon   ve buna benzer günlük  yaptığımız alışverişlerde kurumsal anlaşmalar gereği üyelerimiz normal fiyatlardan  daha az ödemek suretiyle  indirim oranı kadar ceplerinde para kalması sonucu üyelerimizin aile ekonomilerine destek olmuş oluyoruz.



Türkiye genelinde üyelerimizin menfaati gereği yaptığımız bu kurumsal indirimli anlaşmaları bizler Pandemi sürecinde gerçekleştirdik.

TV KANALI KURDUK

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti olarak Türkiye deki ve Yurt dışındaki gazeteci üyelerimizin haber ve haber programlarını hazırlanması ve yayınlanması için Yabancı uydu üzerinden 7/24 yayın test yayın yapan Uluslararası Tv kanalımızı kurduk. Türkiye den izleyicilerimiz yabancı uydudan izleyemedikleri için link üzerinden yönlendirme yaptık. İnşallah ileri ki yıllarda Türksat üzerinden yayın yapmayı planlıyoruz.

TÜRKİYE DE VE YURT DIŞINDA ŞUBE VE TEMSİLCİLİKLERİMİZİ AÇMAYA DEVAM EDİYORUZ.

Türkiye ve yurt dışındaki şubelerimizin il başkanları bulundukları illerde, yurt dışındaki eyaletlerde genel merkez gibi şubelerindeki üyelerinin yararına çeşitli kurumsal anlaşmalar yapma yetkisi bulunmaktadır.

UGC AİLESİ GENİŞ BİR AİLEDİR

İyi günde sevincimizi, kötü günümüzde üzüntümüzü, zor durumda da maddi ve manevi desteğimizi sağlıyoruz.
Maddi açıdan zor duruma düşen ailelerimizin çocuklarının eğitimleri için isimleri açıklanmadan elimizden gelen tüm seferberliği yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Dernekçilik ve Cemiyetçilik işte budur. Sadece iyi günde değil kötü günde de üyelerimizin yanındayız.

Değerli konuklar, Bugün toplandığımız bu salonda Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti olarak ilk göz ağrımız olan yani ilk açtığımız Hatay Şubemizin 1.Olağan Kongresini yapma sevincini yaşıyoruz.
Hatay ilinin çok şanslı olduğunu her zaman her yerde söylüyorum.

Genel Merkezimizde Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Hatay Antakyalı Hikmet Otuzbir in olmasıdır. Hatay Şubemizin de kurulmasında Genel Başkan Yardımcımız Hikmet Otuzbir in büyük katkıları vardır. Buradan Genel Başkan Yardımcım Hikmet Otuzbir e sonsuz teşekkür ediyorum.

Hatay Şubemizin daha da başarılı olabilmesi ve Avrupa Birliği projelerinden faydalanması, Hatay iline katkı sunmaları yönünde Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Merkezi olarak elimizden geleni yapmaya hazırız.
Hatay Şubemizin Kurucu İl Başkanı Volkan Özkaya ya bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.

Hatay Şubemizin bugünkü 1.Olağan Genel Kurul toplantısında yeni başkan seçilen Ferit Oflazoğlu ve yönetimine başarılar diliyorum. Hatayı ve Hataylıları, Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Merkezi olarak çok seviyoruz.

Bugün gerçekleştirdiğimiz Hatay Şubemizin kongresinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Burada sözlerime son veriyorum. Kongreye katılan herkese sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

UGC Yönetim Kurulu da görevindeki başarılarından dolayı Özkaya’ya teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Oflazoğlu kongrenin ardından tebrikleri kabul etti. Kongrenin sonunda davetliler onuruna hazırlanan hediye ve ikramlar takdim edildi. Kongre hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Medya , 23 Temmuz 2021 16:17

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Vatandaş et bile alamıyor, onlar Amsterdam'da aşk yaşıyor

Vatandaş et bile alamıyor, onlar Amsterdam'da aşk yaşıyor

Körfez’de mahalli spor sahalarının sayısı hızla artıyor

Körfez’de mahalli spor sahalarının sayısı hızla artıyor

Körfez’e demirleyen gemiler denizi kirletiyor

Körfez’e demirleyen gemiler denizi kirletiyor

AKP'de 31 Mart'taki yenilgiye suçlu aranıyor

AKP'de 31 Mart'taki yenilgiye suçlu aranıyor

Dost El öğrencilerinden Gökçe’ye en özel ziyaret

Dost El öğrencilerinden Gökçe’ye en özel ziyaret

Devlet borç kapama kredisi verecek

Devlet borç kapama kredisi verecek

Depremleri kadınların açık giyinmesine bağladı

Depremleri kadınların açık giyinmesine bağladı

Sahibi olduğu mağazada ölü bulundu

Sahibi olduğu mağazada ölü bulundu

Haydi Derince, Asel bebek için el ele verme zamanı

Haydi Derince, Asel bebek için el ele verme zamanı

Kent Lokantaları'nı öven partiliye tepki gösterdi

Kent Lokantaları'nı öven partiliye tepki gösterdi

Bünyamin Çiftçi vatandaşlarla iç içe

Bünyamin Çiftçi vatandaşlarla iç içe

KSO’nun Tasarım Yarışması’nın bu seneki teması Sürdürülebilir Teknoloji

KSO’nun Tasarım Yarışması’nın bu seneki teması Sürdürülebilir Teknoloji

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü 

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü 

Kolundaki saatin fiyatı 562 bin TL

Kolundaki saatin fiyatı 562 bin TL

Ara zam gelmezse sokağa ineriz

Ara zam gelmezse sokağa ineriz

Başkan Gökçe muhtarlarla buluştu

Başkan Gökçe muhtarlarla buluştu

Sanat Atölyesi kursiyerlerinden sanata yolculuk 

Sanat Atölyesi kursiyerlerinden sanata yolculuk 

Kafede hesap fişine su dökerek soygun planı yaptılar

Kafede hesap fişine su dökerek soygun planı yaptılar

Koray Aydın'dan Akşener'e eleştiri

Koray Aydın'dan Akşener'e eleştiri

Ete büyük zam

Ete büyük zam

Tehlike Dünya Bankası değil, yeni anayasa ve iklim yasasıdır

Tehlike Dünya Bankası değil, yeni anayasa ve iklim yasasıdır

İzmit Belediyesi Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi kuruyor

İzmit Belediyesi Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi kuruyor

Peygamberlikten sonraki en yüce makam şehitliktir

Peygamberlikten sonraki en yüce makam şehitliktir

Gölcüklüler doğa yürüyüşünde buluşacak

Gölcüklüler doğa yürüyüşünde buluşacak

Hükümetin ekonomi politikası: Fakirden alıp zengine dağıtmak! 

Hükümetin ekonomi politikası: Fakirden alıp zengine dağıtmak! 

Define aramak için girdikleri mağara 3 kişiye mezar oldu

Define aramak için girdikleri mağara 3 kişiye mezar oldu

İZGİM kadın girişimcileri desteklemeye devam ediyor

İZGİM kadın girişimcileri desteklemeye devam ediyor

İzmit Körfezi’nde biyoçeşitlilik araştırması sürüyor

İzmit Körfezi’nde biyoçeşitlilik araştırması sürüyor

Bünyamin Çiftçi’den esnaflarla sohbet 

Bünyamin Çiftçi’den esnaflarla sohbet 

GTÜ'den Hakkâri’ye gönül köprüsü

GTÜ'den Hakkâri’ye gönül köprüsü

Başkan Gökçe: Güzel ilçemizi STK’larımızla birlikte yöneteceğiz

Başkan Gökçe: Güzel ilçemizi STK’larımızla birlikte yöneteceğiz

65 yaş üstüne toplu taşımada sınırlama yok

65 yaş üstüne toplu taşımada sınırlama yok

Söğüt: Cumhur İttifakı olarak canla başla çalışacağız

Söğüt: Cumhur İttifakı olarak canla başla çalışacağız

Başkan Ölmez 3 yeni başkan yardımcısı atadı

Başkan Ölmez 3 yeni başkan yardımcısı atadı

Altın, dolar, euro, borsa güne yükselişle başladı

Altın, dolar, euro, borsa güne yükselişle başladı

İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı

İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı

Kocaeli’de toplu ulaşıma yüzde 70 zam talebi

Kocaeli’de toplu ulaşıma yüzde 70 zam talebi

Kirli dereden yetkililere seslendi

Kirli dereden yetkililere seslendi

Doğalgaz faturalarında 150 TL birden artış bekleniyor

Doğalgaz faturalarında 150 TL birden artış bekleniyor

Belediye bütçesinden 3 gazeteye yılda 426 bin TL ödeme yapılmış

Belediye bütçesinden 3 gazeteye yılda 426 bin TL ödeme yapılmış