Daha azıyla daha çok dünya mümkün mü?
Gündem, 11 Ekim 2022 12:26Türkiye’de yerel yönetimler düzeyindeki en kapsamlı dönüşüm seferberliği olan Büyükşehir’in Kocaeli Sıfır Atık Festivalinde minimal yaşamın yolları anlatılacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de yerel yönetimler düzeyindeki en kapsamlı dönüşüm seferberliği olan Sıfır Atık Festivali’ni 14-16 Ekim 2022 tarihlerinde düzenliyor. Atıksız yaşamların kurgulanacağı festivalde 7’den 70’e herkesin Sıfır Atık bakış açısının bizzat tecrübe edilmesi hedefleniyor. Kocaeli Kongre Merkezindeki festivalde israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması ve atıkların kaynağında ayrı toplanması ile geri kazanım yolları anlatılacak.
ATIKSIZ BİR YAŞAM
Atıksız yaşamlar kurgulamak, çözümün bir parçası olmak ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için ne yapılabilir gibi konuların uzmanlar tarafından masaya yatırılacağı Kocaeli Sıfır Atık Festivalinde birbirinden ünlü ve tanınmış konuklar da yer alacak. Herkesin sıfır atık konusunda bilinçlenmesinin amaçlandığı festivale katılanlar, atıksız bir yaşamın dünya geleceği için ne kadar önemli olduğunu ve bunun için neler yapılması gerektiğini anlatacak.
DERYA BAYKAL
Ünlü sanatçı Derya Baykal, festivalin ilk günü olan 15 Ekim Cumartesi günü iki ayrı program düzenleyecek. Derya Baykal, özellikle hanımlara yönelik evde ileri dönüşüm konusunda önemli ipuçları vereceği bir söyleşi ve atölye hayata geçirecek. Baykal’ın Kongre Merkezi C Salonundaki söyleşisi saat 14.15’te başlayacak. Baykal, aynı salonda saat 15.15’te ise hanımlarla atölye programı gerçekleştirecek.
.gif)
LEMİ FİLOZOF
Festivalde yine çocukların çok sevdiği Sürpriz Kutusu programının yüzü Lemi Filozof da çocuklarla “Kendin Yap” atölyeleri gerçekleştirecek. Festival kapsamında iki gün boyunca Kongre Merkezinde olacak Lemi Filozof,
15 Ekim Cumartesi günü saat 16.45’te Akçakoca Oditoryumunda olacak. Lemi Filozof’un 16 Ekim Pazar günü yine Kongre Merkezindeki atölyesi ise saat 12.00’de C Salonunda başlayacak.
ÖZEL OTURUM VE SÖYLEŞİLER
Festivalde özel oturum ve söyleşiler de yer alacak. Bu kapsamda dünyada genç kuşağın iklim değişikliği konusundaki yaklaşımını ABD’nin önemli iklim aktivistlerinden Greenfaith İklim Elçisi Nana Firman’dan 15 Ekim Cumartesi günü saat 12.45’te Selim Sırrı Paşa Salonunda dinleyeceğiz. Yine aynı gün aynı salonda “Dinin Ne Kadar Yeşil” kitabının yazarı İbrahim Abdul-Matin, saat 13.00’te bizlere Çevrecilik ve Dindarlık arasındaki ilişkiyi gösterecek. Akademisyen ve yazar Prof. Dr. Kemal Sayar ise 16 Ekim Pazar günü saat 15.45’te C Salonunda daha az tüketerek nasıl daha mutlu olunabileceğini anlatacak.
Gündem, 11 Ekim 2022 12:26
Yorumlar (0)
Bülent Sarı: Haddehane ve çöp tesisleri kabul edilemez
İşverenlerden Erdoğan'a asgari ücret cevabı
Başkan Hürriyet cami cemaatiyle buluştu
Emekliye barınmayı dahi sağlayamayan bir ülke olmamalıydık
Akaryakıtta tabelalar gece yarısı değişti!
İzmit’te yeni yıl coşkusu başladı!
Büyükşehir ekipleri karlı günlere böyle hazırlanıyor!
İsmail Süer vefat etti
AKP’liler de güvenmiyor!
Başkan Ölmez, Kandıra’da çöp tesisi ile ilgili oylamada güldü mü?
Bu kütüphanelerde gençlerimiz geleceğe hazırlanıyor
İzmitlilere Halk Et soruldu
KOSGEB destekleri Gebze’de masaya yatırıldı
Vatandaşa bir dokun bin ah işit!
İzmit’te 50 yaş üstü vatandaşlara güç veren seminer!
Vali Aktaş, İzmit Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nu da ziyaret etti
Kocaeli'de insanı öldüren, doğayı katleden bir sanayi istemiyoruz
Sudan bahane ile Anahtar Parti'den istifa ettiler!
Körfez’de kariyer ve istihdam adına önemli organizasyon
Gram altında yeni rekor
Kartepe’de karlı tepeye çıkan yola el atıldı
Kandıralı Ertürk’ten AKP’lilere sert sözler!
Akıl dışı senaryoların ve iftiraların pervasızca üretildiği bir dönemi yaşıyoruz
Kandıralı Ertürk’ün hemşehrilerine çöp tesisine karşı çıkın demesi AKP’lileri kızdırdı!
Torpil ve kayırmadan utanmayan Özlem Zengin!
İSU kağıda basılı faturayı ortadan kaldırmak istiyor!
Gölcük’te oksijen tanklarını yol kenarında görenler endişe ediyor
AKP'liler PKK'lılara iş mi bulacak?
Büyükakın: Bu şehre asla zarar vermem, verdirtmem
Hürriyet’ten Büyükakın’a: Bir bina hariç hasar yok demişti, şimdi müjde yıkılıp yeniden yapılacak diyor
Fatih Altaylı'dan iktidara kuzu gibi olacağım mesajı!
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer Zafer Partisi’ne katıldı
Gebze’de 4 can gitti, Cengiz Topel çürüdü
MHP Dilovası yöneticileri Spor Müdürü Babaoğlu’nu tebrik etti
61 ilde şubeleri olan tatlıcı da iflasın pençesinde
Merkez Bankası'nın kararı sonrası, euro 50 lirayı aşarak tarihi zirvesini gördü
Erdoğan asgari ücretle ilgili işverenlere seslendi!
Asgari ücret 39 bin lira olmalı
Kocaeli vekilinden TBMM’deki taciz skandalına dair sert sözler
