Büyükşehir’den kamuoyuna duyuru
Gündem, 10 Mart 2023 23:00İzmit sınırları içerisinde malzemeden çalınarak depreme dayanıksız bir bina yapıldığına dair kamuoyuna da yansıyan iddialarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına kamuoyuna duyuru başlığı ile açıklama yapıldı.

İşte o açıklamanın içeriği:
Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketleri; depremlere hazırlığın yanı sıra güvenli ve dirençli şehirler konusunda yapılacak çalışmaların önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Marmara’yı etkisi altına alması beklenen olası deprem felaketinden şehrimizin en az etkilenmesi için projeler üretmekte, afetlere hazır ve dirençli şehir Kocaeli için çalışmalar yapmaktadır.
Maraş merkezli depremlerde on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve yüzbinlerce kişinin evsiz kalması depreme dayanıklı konutlar inşa etmenin önemini ortaya koymaktadır.
Bu süreçte toplumda oluşan hassasiyeti de dikkate alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, son günlerde yerel ve ulusal medyada yer alan ‘’Kocaeli’ndeki bir inşaat işçisinin çalıştığı inşaatın yönetmeliklere uygun yapılmadığı, özellikle kirişlerinin toprakla doldurulduğu ve depreme güvensiz olduğu’’ yönündeki haberleri ihbar kabul ederek, incelemeye almıştır.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede söz konusu inşaatın ‘’İzmit İlçesi Turgut Mahallesi Nejat Yüksel Sokak No: 21’’ adresinde bulunduğunu tespit etmiştir.
Büyükşehir ekipleri tarafından ‘’yapımı devam eden inşaatın temel imalatında kirişlerin toprakla doldurulduğu, kolon filizlerinin bırakılmadığı, kolonların yerinde olmadığı, müteahhide uyarılar yapıldığı halde imalata devam edildiği’’ yönündeki iddialar yerinde incelenmiş ve inşaat alanı fotoğraflanmıştır.
Yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda inşaat alanının sorumluğunun ilgili mevzuat gereği ilçe belediyesinde olduğu tespit edilmiştir.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Belediyesi’ne ‘’şikayete konu yapının mevcut yasa ve yönetmelikler çerçevesinde incelenerek, gereğinin yapılması ve sonucu hakkında 6216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunun 11. maddesi hükümlerine istinaden Büyükşehir Belediyesi’ne bilgi verilmesi yönünde 09.03.2023 tarih ve 2681979 sayılı resmi yazı gönderilmiştir.
Gündem, 10 Mart 2023 23:00
Yorumlar (0)

Öcalan ile DEM Partililer değil Bahçeli görüşsün!

İzmit Oyuncak Müzesi ziyaretçilerini bekliyor!

Çok daha kötü günler bizi bekliyor

Bilkamp Kocaeli’de Winterfest coşkusu

Erdoğan'ın bay bay Özgür Özel demesine az kaldı!

Türk milletinin 100 yıllık birikimini ayda 3 dolara sattılar

Ford Otosan Okulu’nda renkli gün!

Büyükşehir Konservatuvarı 107 öğrenciyi daha mezun etti

Kocaeli Valiliği’nden fırtına uyarısı

Kocaeli’de kuaförlere workshop eğitimi

Vali Aktaş Bakan Yardımcısı Sağlam ve Kolluk Gözetim Komisyonu üyelerini ağırladı

Eski Türkiye'deki ahlak anlayışına dair çarpıcı sözler

Millet Kütüphanesi’ni ilk gün bin 647 kişi ziyaret etti

İzmitli sporcu Erzurum’da çığ altında can verdi

Hayırsevenler Camii cemaatine de ikramda bulundular

AKP’li vekillere Nas ve Bakara suresini hatırlattı

İşçinin parasıyla bürokratlara lüks saatler hediye ettiler

Çayırova’da kulakların pasını silen konser

Kılıçdaroğlu’ndan gazeteci Gürses’in gözaltına alınmasına tepki

Batı Trakya Türklerinden Ankara çıkarması

Taksit sayılarında düzenlemeye gidildi

Emeklinin temsilcisi bir öyle bir böyle!

Kartepe’de yayalar tehlikede!

Kanko’dan SEDAŞ’a sert tepki

Yassıbağlılar Başkan Hürriyet’i bağrına bastı

Vatandaş çöpe ayrılan sebzeleri toplar hale geldi

Körfez Atatürk Anadolu Lisesi’nin takımı şampiyon oldu

Miniklere yöresel değerler anlatıldı

Etnografya Müzesi’nde Kocaeli türküleri söylendi

Başkan Gökçe’den inşaat mühendisleri ve sanayicilere ziyaret

Kocaeli en çok vergiyi veriyor ama hizmeti alamıyor

Emevi dininde halk sömürülür, yoksullaşır

Başkan Büyükakın Başkonsolosu makamında ağırladı

Polslere emeklileri de durdurun talimatı verdiler

AKP'nin oyu artıyor, CHP'nin düşüyor

İzmitlilere siber güvenliği anlattı!

Körfez Belediyesi’nin tesisinde ilk halılar üretildi

Bahçeli, Apo'yu salıp Erdoğan'ı seçelim derdinde!

Tekiş’in 40. yılı kutlandı
