Mantarın şakası olmaz, sizi öldürür!
Gündem, 17 Kasım 2023 21:33Ormanya Doğal Yaşam Parkında düzenlenen "Mantar Avı" etkinliğinde katılımcılar doğayla baş başa bir gün geçirdi. Katılanlara yenilebilir ve yenilemeyecek mantar türleriyle ilgili bilgi de verildi. Mantarın şakası olmaz, sizi öldürür denildi.
Kocaeli’nde üçüncü kez gerçekleştirilen “Mantar Avı” etkinliği yoğun ilgi gördü. İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ergün Bacak rehberliğinde Türkiye’nin en büyük doğal yaşam alanlarından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ormanya’da gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar mantarların gizemli dünyasını tanıma fırsatı buldu.
MANTAR AVIYLA İLE DOĞAYA YOLCULUK
Hasır sepetlerin dağıtıldığı katılımcılar Ormanya'nın patikalarında mantar aradı. Rehberler eşliğinde yapılan bu keşif yürüyüşünde katılımcılar çeşitli mantar türlerini tanıma fırsatı buldu. Etkinlik boyunca rehberler, Ormanya Doğal Yaşam Parkındaki zengin biyoçeşitlilik hakkında bilgi vererek katılımcıların doğal yaşamı daha yakından tanımalarına katkı sağladılar. Bal mantarı gözlemleri sırasında, bu mantarın doğadaki rolü ve diğer mantar türleriyle etkileşimi hakkında bilgiler paylaşıldı.
.gif)
20 ÇEŞİT MANTAR TÜRÜ GÖZLEMLENDİ
Etkinlik boyunca 20 çeşit mantar türü teyit edilirken, katılımcılara yenilebilen ve yenilemeyen mantarlar hakkında bilgi verildi. Karaebişke, köygöçüren, tellice, bal mantarı, kükürt öbeği, russula, çayır mantarı, puf mantarı, şemsiye mantarı, mavi cincile, sığır dili, borazan ve kazayağı sık gözlemlenen türler arasında yerini aldı.
“HER MANTAR YENİR BAZILARI SADECE BİR KEZ YENİR”
Katılımcılara mantarlar hakkında bilgi veren İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ergün Bacak, Türkiye’de mantar zehirlenmelerinin yüzde 95’inden sorumlu olduğu bilinen Köy Göçüren isimli mantar için, ‘’Her mantar yenir, bazıları yalnızca bir kez yenir’’ diyerek mantarın çok zehirli olduğuna dikkat çekti. Konuşmasına, ‘’Mantarda şaka yoktur’’ diyerek devam eden Bacak, ‘’Mantarda yüzde 99.9 eminim diye bir şey yoktur yüzde 100 emin olmak gerekir, yoksa o mantar sizi öldürebilir” ifadesini kullandı.
Gündem, 17 Kasım 2023 21:33
Yorumlar (0)
Emeklilerin maaş zammı tablosu ortaya çıktı
Büyükakın, Gebze Eskihisar Kavşağı'nda o projeyi yerinde inceledi
Ercan’dan Dokuzlar’a: Yüzsüzlük gizlenen raporlardadır
GEBKİM OSB standına perakende ve sanayi temsilcilerinden yoğun ilgi
Kardelen Hareketi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
Fatih Erbakan'dan sert sözler!
AKP’li Dokuzlar, Hürriyet’i hedef aldı
Fevziye Cami Park alanı yenileniyor
MHP Dilovası’nda hanelere misafir oluyor
Çayırova’nın genç basketbolcuları Play-Off oynamaya hak kazandı
Huzurevinde müzik dinletisi
Bu yağmanın, ihanetin hesabını verin!
Yeni Cuma Parkı botanik bahçesine dönüşecek!
Vatandaşa at ve eşek eti yedirdiler!
Eski okul binası modern bir sosyal tesise dönüştürülecek
Körfez’in gelecek vizyonu ele alındı
İmamoğlu'nu suçlayan gizli tanık davadan çekildi
Anahtar Partililer Karamürsel’de kapısını çalmadıkları ev bırakmadılar!
Bülent Sarı: Haddehane ve çöp tesisleri kabul edilemez
İşverenlerden Erdoğan'a asgari ücret cevabı
Başkan Hürriyet cami cemaatiyle buluştu
Emekliye barınmayı dahi sağlayamayan bir ülke olmamalıydık
Akaryakıtta tabelalar gece yarısı değişti!
İzmit’te yeni yıl coşkusu başladı!
Büyükşehir ekipleri karlı günlere böyle hazırlanıyor!
İsmail Süer vefat etti
AKP’liler de güvenmiyor!
Başkan Ölmez, Kandıra’da çöp tesisi ile ilgili oylamada güldü mü?
Bu kütüphanelerde gençlerimiz geleceğe hazırlanıyor
İzmitlilere Halk Et soruldu
KOSGEB destekleri Gebze’de masaya yatırıldı
Vatandaşa bir dokun bin ah işit!
İzmit’te 50 yaş üstü vatandaşlara güç veren seminer!
Vali Aktaş, İzmit Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nu da ziyaret etti
Kocaeli'de insanı öldüren, doğayı katleden bir sanayi istemiyoruz
Sudan bahane ile Anahtar Parti'den istifa ettiler!
Körfez’de kariyer ve istihdam adına önemli organizasyon
Gram altında yeni rekor
Kartepe’de karlı tepeye çıkan yola el atıldı
