Sezai Karakoç şiirleriyle anıldı
Genel, 17 Kasım 2023 21:27Türk edebiyatı ve fikir hayatının önemli kalemlerinden biri olan Sezai Karakoç, Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlenen muhteşem bir gecede şiirleriyle anıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türk edebiyatı ve fikir hayatının önemli kalemlerinden biri olan Sezai Karakoç’u anıyor. Uluslararası Sezai Karakoç Günlerinin ilk akşamında Yücel Arzen tarafından üstadın şiirlerinden oluşan eserler paylaşıldı. Üstat Karakoç’un anıldığı, vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği muhteşem gecede Arzen’e, şiir yorumlarıyla yakından tanınan İbrahim Paşalı eşlik etti.
SEZAİ KARAKOÇ ŞİİRLERİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Sezai Karakoç Günleri edebiyat sevdalıları ve sanatseverleri buluşturdu. İlk gün birbirinden önemli isimlerden Sezai Karakoç’u dinleyen sanatseverler akşamında ‘Şiirin Müziği Sezai Karakoç Şiirleri’ programına katıldı. Sanatçı Yücel Arzen’in üstadın şiirlerinden oluşan eserlere yer verdiği etkinliğe İbrahim Paşalı da katıldı.
KONGRE MERKEZİ DOLDU
Kocaeli Kongre Merkezi Akçakoca Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, önceki dönem Sağlık Bakanı Kazım Dinç, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve vatandaşlar hazır bulundu.
.gif)
“SEZAİ KARAKOÇ BİR FİKİR ADAMIYDI”
Programın açılış konuşmasını ‘Sezai Karakoç Temalı Hitabet Yarışmasında’ birinci olan Gülbahar Hatun Kız İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Funda Aliye yaptı. Ardından söz alan Başkan Büyükakın, “Bazı programlarda birden fazla duyguyu aynı anda yaşıyorum hepsini anlatmak istediğimde ise hiçbiri tamamen anlatılmış olmuyor. Bütün duyguları anlatacak bir kelime yoktur diyor Aytmatov. Sadece gönülden gönüle bir köprü kurduğunuzda bu olur. Üstat Sezai Karakoç’un ayrılışının ikinci seneyi devriyesinde bir aradayız. Üstat Sezai Karakoç da sadece bir edebiyat adamı değil, fikir adamı. Aynı zamanda üstat bir dava adamı ve hayatının merkezine Müslümanlığı yerleştirmiş olan bir insan. Vefatının ikinci seneyi devriyesinde onu bu şekilde anmak bizim için çok büyük bir onur. Bu şehir bu ülke Sezai Karakoç’u daha iyi tanımalı ki dilimiz zenginleşsin. Kavramlar güçlensin” ifadesini kullandı.
“SANAYİ ŞEHRİ KOCAELİ’DE ÜSTADI ANMAKTAN MUTLUYUM”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şen de, “Üstat Sezai Karakoç bize ne dedi, ne demek istedi, bu dünyaya bir kelam ederken ne söylemek istedi diye düşünecek olursak, Karakoç bir Müslümandı. Yalnız bir Müslüman, başka bir şey söylemeye gerek yok. Üstat Sezai Karakoç şöhret güneşini mendiline sarıp arka cebine koyuyor. Bu haliyle biz de bu çağda adam olunabileceğini gösteriyor. Üstadı ölümünün ikinci yılında Kocaeli'nde anıyor olmak, bir sanayi şehrinde Sezai Karakoç'u konuşmak benim için çok önemli. Huzurunuzda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkürlerimi sunuyorum. Sezai Karakoç aynı zamanda bir siyasetçidir. Bir siyasi partinin genel başkanıdır. Yıllar öncesinden; uyan ey akıl, uyan ey vicdan, uyan ey insanlık diyen bir adamdır. Bunun derdini yüreğinde taşımış, bu yürek yangınıyla yaşamış ve bu yürek yangınıyla rahmetli olmuştur. Yıllarca süren bir medeniyet ve hakikat yolculuğunda siyaset ötesi bir duruşla kitabı siyasete dönüştürmüştür. Sezai Karakoç esas olarak seçmenlere değil parti liderlerine ve parti yöneticilerine seslenmiş bir isimdir” dedi. Konuşmaların ardından ‘Sezai Karakoç Yeti Bilgi Yarışması’ ve ‘Sezai Karakoç Temalı Hitabet Yarışmasında’ dereceye giren öğrenci ve danışman öğretmenlere ödülleri protokol tarafından hediyeleri takdim edildi.
ŞİİRİN MÜZİĞİ-ARZEN’İN KUDÜS BESTESİ
Ödül törenin ardından Yücel Arzen sahne aldı. Birbirinden güzel eserlerle Kocaelililere unutulmayacak bir akşam yaşatan Arzen’e şiirleriyle İbrahim Paşalı da eşlik etti. Paşalı Sezai Karakoç tarafından kaleme alınan şiirleri seslendirdi. Arzen, Kudüs için yazdığı yeni bestesini de ilk kez Sezai Karakoç Günlerinde seslendirdi.
Genel, 17 Kasım 2023 21:27
Yorumlar (0)
Emeklilerin maaş zammı tablosu ortaya çıktı
Büyükakın, Gebze Eskihisar Kavşağı'nda o projeyi yerinde inceledi
Ercan’dan Dokuzlar’a: Yüzsüzlük gizlenen raporlardadır
GEBKİM OSB standına perakende ve sanayi temsilcilerinden yoğun ilgi
Kardelen Hareketi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
Fatih Erbakan'dan sert sözler!
AKP’li Dokuzlar, Hürriyet’i hedef aldı
Fevziye Cami Park alanı yenileniyor
MHP Dilovası’nda hanelere misafir oluyor
Çayırova’nın genç basketbolcuları Play-Off oynamaya hak kazandı
Huzurevinde müzik dinletisi
Bu yağmanın, ihanetin hesabını verin!
Yeni Cuma Parkı botanik bahçesine dönüşecek!
Vatandaşa at ve eşek eti yedirdiler!
Eski okul binası modern bir sosyal tesise dönüştürülecek
Körfez’in gelecek vizyonu ele alındı
İmamoğlu'nu suçlayan gizli tanık davadan çekildi
Anahtar Partililer Karamürsel’de kapısını çalmadıkları ev bırakmadılar!
Bülent Sarı: Haddehane ve çöp tesisleri kabul edilemez
İşverenlerden Erdoğan'a asgari ücret cevabı
Başkan Hürriyet cami cemaatiyle buluştu
Emekliye barınmayı dahi sağlayamayan bir ülke olmamalıydık
Akaryakıtta tabelalar gece yarısı değişti!
İzmit’te yeni yıl coşkusu başladı!
Büyükşehir ekipleri karlı günlere böyle hazırlanıyor!
İsmail Süer vefat etti
AKP’liler de güvenmiyor!
Başkan Ölmez, Kandıra’da çöp tesisi ile ilgili oylamada güldü mü?
Bu kütüphanelerde gençlerimiz geleceğe hazırlanıyor
İzmitlilere Halk Et soruldu
KOSGEB destekleri Gebze’de masaya yatırıldı
Vatandaşa bir dokun bin ah işit!
İzmit’te 50 yaş üstü vatandaşlara güç veren seminer!
Vali Aktaş, İzmit Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nu da ziyaret etti
Kocaeli'de insanı öldüren, doğayı katleden bir sanayi istemiyoruz
Sudan bahane ile Anahtar Parti'den istifa ettiler!
Körfez’de kariyer ve istihdam adına önemli organizasyon
Gram altında yeni rekor
Kartepe’de karlı tepeye çıkan yola el atıldı
