Türkiye değil, yandaşlar şahlandı!
Gündem, 19 Kasım 2023 21:27Sadece bakanlar, vekiller değil, belediyelerde ve AKP’nin yönetimlerinde yer alan isimlerde kısa sürede köşeyi döndüler. Türkiye borca batırıldı, millet fakirleştirildi. Yandaşlar da şahlandı. AKP Elazığ İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tetik’in sahibi olduğu TETİŞ Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi haziran ayında bir hastane inşaatının ihalesini almasının ardından bu kez de 500 milyon TL’ye tamamlanması planlanan hastane ihalesini aldı.
Gaziantep'te geçtiğimiz haziran ayında bir hastane inşaatının ihalesini alan AKP Elazığ İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tetik'in sahibi olduğu TETİŞ Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, bu kez de 500 milyon TL'ye tamamlanması planlanan Oğuzeli Acil Durum Hastanesi ihalesini de pazarlık usulüyle aldı.
19 Eylül 2023'te Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Oğuzeli Acil Durum Hastanesi ihalesi, pazarlık usulüyle gerçekleştirildi. 3 firmanın katıldığı ihaleyi 500 milyon TL'ye tamamlamayı taahhüt eden AKP Elazığ Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tetik'in sahibi olduğu TETİŞ Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kazandı. İhale sözleşmesi ise 29 Eylül 2023'te imzalandı.
GECİKME NEDENİYLE 605 MİLYON TL KAMU ZARARI
Özellikle Sağlık Bakanlığı'ndan olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşundan milyarlarca liralık ihale alan TETİŞ Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, geçtiğimiz haziran ayında ise yine Gaziantep’te 162 milyon 800 bin TL’ye ihale edilen ve müteahhidin işi bırakması nedeniyle yarım kalan 25 Aralık 300 Yataklı Devlet Hastanesi Ek Bina İşi ihalesini, ilk ihaleden 605 milyon 568 bin TL fazla bir bedelle 768 milyon 368 bin TL’ye almıştı.
.jpg)
“YİNE AKP'Lİ FİRMAYA VERİLMESİNE ŞAŞIRMADIM”
Bu ihalede sadece 5 milyon 531 bin TL gibi düşük bir kırım yapılması eleştiri konusu olmuş, Şahinbey Belediyesi eski CHP'li Meclis Üyesi Uğur Kalkan, inşaatın zamanında yapılmaması nedeniyle oluşan kamu zararına dikkat çekerken şunları söylemişti:
“Bu gecikmenin ne kadar maliyete dönüştüğünü 2021 yılında 162 milyona yapılacak işin, 2023 yılında 768 milyon TL'ye çıkmasıyla görüyoruz. İhaleyi alan firmanın verdiği teklif yaklaşık maliyete çok yaklaşmış. 162 milyon TL ile ilk ihaleyi kazanan firmanın aldığı bedel ile yaklaşık maliyet arasında 40 milyon fark varken, ikinci ihalede sadece 5,5 milyon olmasını ve yaklaşık maliyetin yüzde 99,3 oranında teklif verilmesini de manidar buluyorum”
Kalkan, Oğuzeli Acil Yardım Hastanesi inşaatının da yine bir AKP'li firmaya pazarlık usulüyle verilmesinin de kendisini şaşırtmadığını söyledi.
Gündem, 19 Kasım 2023 21:27
Yorumlar (0)
Emeklilerin maaş zammı tablosu ortaya çıktı
Büyükakın, Gebze Eskihisar Kavşağı'nda o projeyi yerinde inceledi
Ercan’dan Dokuzlar’a: Yüzsüzlük gizlenen raporlardadır
GEBKİM OSB standına perakende ve sanayi temsilcilerinden yoğun ilgi
Kardelen Hareketi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
Fatih Erbakan'dan sert sözler!
AKP’li Dokuzlar, Hürriyet’i hedef aldı
Fevziye Cami Park alanı yenileniyor
MHP Dilovası’nda hanelere misafir oluyor
Çayırova’nın genç basketbolcuları Play-Off oynamaya hak kazandı
Huzurevinde müzik dinletisi
Bu yağmanın, ihanetin hesabını verin!
Yeni Cuma Parkı botanik bahçesine dönüşecek!
Vatandaşa at ve eşek eti yedirdiler!
Eski okul binası modern bir sosyal tesise dönüştürülecek
Körfez’in gelecek vizyonu ele alındı
İmamoğlu'nu suçlayan gizli tanık davadan çekildi
Anahtar Partililer Karamürsel’de kapısını çalmadıkları ev bırakmadılar!
Bülent Sarı: Haddehane ve çöp tesisleri kabul edilemez
İşverenlerden Erdoğan'a asgari ücret cevabı
Başkan Hürriyet cami cemaatiyle buluştu
Emekliye barınmayı dahi sağlayamayan bir ülke olmamalıydık
Akaryakıtta tabelalar gece yarısı değişti!
İzmit’te yeni yıl coşkusu başladı!
Büyükşehir ekipleri karlı günlere böyle hazırlanıyor!
İsmail Süer vefat etti
AKP’liler de güvenmiyor!
Başkan Ölmez, Kandıra’da çöp tesisi ile ilgili oylamada güldü mü?
Bu kütüphanelerde gençlerimiz geleceğe hazırlanıyor
İzmitlilere Halk Et soruldu
KOSGEB destekleri Gebze’de masaya yatırıldı
Vatandaşa bir dokun bin ah işit!
İzmit’te 50 yaş üstü vatandaşlara güç veren seminer!
Vali Aktaş, İzmit Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nu da ziyaret etti
Kocaeli'de insanı öldüren, doğayı katleden bir sanayi istemiyoruz
Sudan bahane ile Anahtar Parti'den istifa ettiler!
Körfez’de kariyer ve istihdam adına önemli organizasyon
Gram altında yeni rekor
Kartepe’de karlı tepeye çıkan yola el atıldı
