SEDAŞ, Avrupa Birliği projesine ev sahipliği yaptı
Genel, 29 Kasım 2023 21:33Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) Avrupa Birliği desteği ile yürüttüğü ‘’Elektrik Dağıtım Sektöründe Sektörel Mesleki Eğitim ve Öğretim Yetkinlik Geliştirme Merkezinin Kurulması Projesi ‘’ kapsamında düzenlenen eğitim programı SEDAŞ Teknik Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti.
20 bin kilometrekarelik alanda 2 milyonu aşkın müşteriye enerji dağıtım hizmeti sunan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), Elder’in Avrupa Birliği desteği ile yürüttüğü “Elektrik Dağıtım Sektöründe Sektörel Mesleki Eğitim ve Öğretim Yetkinlik Geliştirme Merkezinin Kurulması Projesi” kapsamındaki eğitimlere ev sahipliği yaptı. SEDAŞ Teknik eğitim Merkezinde gerçekleşen program ile Milli Eğitim Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda görev yapan Elektrik-Elektronik Teknolojisi alan öğretmenlerinin, alandaki güncel uygulamalar konusunda bilgi ve becerilerini geliştirmek ve mesleki ve teknik eğitim kalitesini artırmak hedeflendi.
“Elektrik Dağıtım Sektöründe Sektörel Mesleki Eğitim ve Öğretim Yetkinlik Geliştirme Merkezinin Kurulması Projesi” ile elektrik dağıtım sektörünün güncel ihtiyaçlarına uygun nitelikli işgücü ve ara kademe teknik çalışan eksikliğini karşılayacak yönde eğitim sürecini güçlendirmek ve enerji sektörünün ihtiyaçlarıyla arasındaki uyumsuzluğu giderebilmek üzere çeşitli faaliyetler tasarlandı. Böylelikle, eğitim kalitesini iyileştirerek insan sermayesine yatırım yapılması, ilgili aktörler arasındaki iş birliğinin ve iletişimin, geleceğin elektrik dağıtım sektörü çalışanları için geliştirilmesi amaçlandı.
.gif)
İki hafta süren eğitim planı doğrultusunda SEDAŞ teknik eğitmenleri tarafından; elektrik dağıtım şebekesine ait varlıklarının tanıtımı, fonksiyonları, uygulama örnekleri, arıza türleri, müdahale şekilleri, manevralar ve manevralarda iletişim gibi arıza onarım bakım temelli konuların enerjisiz ortamda aktarılması ve saha uygulamalarını gözlem imkânı sağlandı. Teorik ve pratik olmak üzere iki ayrı kısımda verilen eğitimlerde katılımcı öğretmenlere; Dağıtım ve Güç Trafoları, Dağıtım ve Güç Trafoları Bakımı ve Müdahaleleri, Sayaçlar Elektrik Dağıtım Tesisleri ve Şebeke Varlıkları, Alçak Gerilim (AG) Panoları, Elektrik Dağıtım Şebekeleri İşletme Bakım Operasyonu, Koruma, Kumanda, Topraklama, Koruma, Kumanda, Topraklamada Koruma Uygulamaları, Enerji Kalitesi ve Kompanzasyon ve Ölçü Transformatörleri başlıkları altında 10 ayrı kategoride sunumlar yapıldı.
Eğitim süresi boyunca, SEDAŞ ekiplerinin saha çalışmalarını uzaktan izleyen ve interaktif katılım sağlayan öğretmenlere kurs sonunda e-sertifika belgeleri verildi.
Genel, 29 Kasım 2023 21:33
Yorumlar (0)
Emeklilerin maaş zammı tablosu ortaya çıktı
Büyükakın, Gebze Eskihisar Kavşağı'nda o projeyi yerinde inceledi
Ercan’dan Dokuzlar’a: Yüzsüzlük gizlenen raporlardadır
GEBKİM OSB standına perakende ve sanayi temsilcilerinden yoğun ilgi
Kardelen Hareketi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
Fatih Erbakan'dan sert sözler!
AKP’li Dokuzlar, Hürriyet’i hedef aldı
Fevziye Cami Park alanı yenileniyor
MHP Dilovası’nda hanelere misafir oluyor
Çayırova’nın genç basketbolcuları Play-Off oynamaya hak kazandı
Huzurevinde müzik dinletisi
Bu yağmanın, ihanetin hesabını verin!
Yeni Cuma Parkı botanik bahçesine dönüşecek!
Vatandaşa at ve eşek eti yedirdiler!
Eski okul binası modern bir sosyal tesise dönüştürülecek
Körfez’in gelecek vizyonu ele alındı
İmamoğlu'nu suçlayan gizli tanık davadan çekildi
Anahtar Partililer Karamürsel’de kapısını çalmadıkları ev bırakmadılar!
Bülent Sarı: Haddehane ve çöp tesisleri kabul edilemez
İşverenlerden Erdoğan'a asgari ücret cevabı
Başkan Hürriyet cami cemaatiyle buluştu
Emekliye barınmayı dahi sağlayamayan bir ülke olmamalıydık
Akaryakıtta tabelalar gece yarısı değişti!
İzmit’te yeni yıl coşkusu başladı!
Büyükşehir ekipleri karlı günlere böyle hazırlanıyor!
İsmail Süer vefat etti
AKP’liler de güvenmiyor!
Başkan Ölmez, Kandıra’da çöp tesisi ile ilgili oylamada güldü mü?
Bu kütüphanelerde gençlerimiz geleceğe hazırlanıyor
İzmitlilere Halk Et soruldu
KOSGEB destekleri Gebze’de masaya yatırıldı
Vatandaşa bir dokun bin ah işit!
İzmit’te 50 yaş üstü vatandaşlara güç veren seminer!
Vali Aktaş, İzmit Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nu da ziyaret etti
Kocaeli'de insanı öldüren, doğayı katleden bir sanayi istemiyoruz
Sudan bahane ile Anahtar Parti'den istifa ettiler!
Körfez’de kariyer ve istihdam adına önemli organizasyon
Gram altında yeni rekor
Kartepe’de karlı tepeye çıkan yola el atıldı
