Vekili tehdit eden mafya lideri hakkında takipsizlik kararına tepki
Gündem, 30 Kasım 2023 21:33HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kendisini tehdit eden suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya takipsizlik verilmesine Meclis Genel Kurulu’nda tepki gösterdi.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Kocaeli Milletvekilli Ömer Faruk Gergerlioğlu, kendisine hakaret eden suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya takipsizlik verilmesine Meclis Genel Kurulu’nda tepki gösterdi. Gergerlioğu, "Böyle bir rezalet ve skandala sadece ben değil bu ülkenin 600 milletvekilinin de karşı çıkması gerekir bu Meclisin saygınlığına dikkat etmesi için” dedi.
KARARA TEPKİ GÖSTERDİ
MHP’li Devlet Bahçeli’yi eleştirdiğini ancak yanıtın suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’dan geldiğini ifade eden Gergerlioğlu, “Ben kendisiyle muhatap olmadığım için suç duyurusu yaptım ve jet hızıyla Ankara Cumhuriyet Savcısı İlyas Ay takipsizlik kararı verdi, hakaret ve tehdit içeren bir sosyal medya paylaşımı yaptı. Neden vermiş? ‘İsminiz belirtilmiyor’ diyor, aslında benim ismim de belirtiliyor Meclisteki arkadaşlarıma da atıf var ve Çakıcı’nın lekelenmeme hakkına dikkat etmiş savcı bey. Ben kendisini HSK’ye şikâyet etmiştim daha önceleri, dosya yine aynı savcıya verilmiş ve takipsizlik verdirmesi sağlanmış” diye konuştu.
"HERKESİN KARŞI ÇIKMASI LAZIM"
Durumu rezalet olarak değerlendiren Gergerlioğlu, “Organize suç örgütü liderliğinden mahkûm olmuş bir kişi bu Meclis’in bir milletvekiline tehdit ve hakaretler yağdırsın, bir hafta içinde bu ülkenin bir savcısı takipsizlik kararı versin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yapsın, Adalet Bakanlığı bir açıklama yapsın. Böyle bir rezalet ve skandala sadece ben değil bu ülkenin 600 milletvekilinin de karşı çıkması gerekir bu Meclisin saygınlığına dikkat etmesi için” diye kaydetti.
"SAVCI GÖREVDEN ALINMALI"
Ardından HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, söz aldı. Beştaş, “Çok önemli: Bu ülkede bir suç örgütü lideri olarak bilinen bir şahıs Parlamentoda 600 kişiden birini tehdit ediyor; Ömer Faruk Gergerlioğlu. Ben o zatın ismini söylemeyeceğim çünkü muhatap almıyorum. Burada elimde söyledikleri var; alenen tehdit var, hakaret var ve ölümle tehdit var. Ve sadece o değil ‘Senin gibi arkadaşların da.’ diyor, elimizde dilekçe ve açıklama var" dedi.
Beştaş konuşmasının devamında savcının derhâl görevden alınması çağrısı yaptı. Beştaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir haftada takipsizlik kararı verilmiş, bir milletvekiline tehdit ve hakaret. Yargıtay kararını göstermiş ve demiş ki: Matufiyet şartının olayda gerçekleşmediğinden bahisle, bir gerekçe bu; diğeri de lekelenme hakkı, o tehdit eden zatın lekelenme hakkı. Matufiyet, hukuk dilinde, şahsa söyleyip söylemediğinin belli olmadığı demek. Ya, Gergerlioğlu adı 3 kere geçiyor ya; savcı kör mü, görmüyor mu bunu? Dünyanın neresinde olsa, bir milletvekiline böyle bir tehdit yapılsa anında ilgili şahıs tutuklanır ya. Ben Adalet Bakanına derhâl bu savcıyı görevden alması gerektiği çağrımızı yapıyorum; bunu sineye çekmeyiz. Solda birileri gülümsüyor, demek ki onları destekliyor o şahıs. Ben şunu söylüyorum: Bu grubun, korkmadığını, geri adım atmayacağını söylemeye gerek bile duymuyorum” diye altını çizdi.
MHP’Lİ VEKİLE TEPKİ
Beştaş’ın konuşmasını bitirdiği esnada MHP sıralarından bulunan Vahit Kayracı, Beştaş’a bakarak güldü. Beştaş, “Ne sırıtıyorsunuz? Tehdidi destekliyor musun?” diye sorarak, tepki gösterdi. Beştaş, “Taciz ediyor oradan. Sayın Başkan, buradan bir milletvekili başını sallayıp taciz ediyor ya! Burada oturan bir vekil ben bir suç örgütü liderinden söz ediyorum, savcının takipsizlik kararı verdiğini söylüyorum. Bir milletvekilinin tehdit, ölümle tehdit edildiğini ve hakarete uğradığını söylüyorum. Oradan gülerek böyle dalga geçiyor benimle” diye konuştu.
Bu sırada MHP’li Kayrıcı, “Ağlayalım mı?” dedi. Beştaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "‘Katılıyor musun?’ diyorum, ‘Evet, katılıyorum, ne var? Ne diyorsun? Katılıyorum.’ diyor. Bu da kayıtlara geçsin. Yoksa durup dururken aklımızı yemedik. Size rağmen burada birisine sataşacak hâlim yok, öyle bir tarzım da yok. Bu da kayıtlara geçsin. Kendisi bizzat bu tehdidi de hakareti de onaylamıştır ve bunu söyleyen zatın yanındadır” diye belirtti. MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül ise Kayrıcı’yı savundu. Beştaş, “Vekilinize sahip çıkın” demesi üzerine Bülbül Beştaş’a “Saygısız şey” diyerek, hakaret etti.
Gündem, 30 Kasım 2023 21:33
Yorumlar (0)
Emeklilerin maaş zammı tablosu ortaya çıktı
Büyükakın, Gebze Eskihisar Kavşağı'nda o projeyi yerinde inceledi
Ercan’dan Dokuzlar’a: Yüzsüzlük gizlenen raporlardadır
GEBKİM OSB standına perakende ve sanayi temsilcilerinden yoğun ilgi
Kardelen Hareketi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
Fatih Erbakan'dan sert sözler!
AKP’li Dokuzlar, Hürriyet’i hedef aldı
Fevziye Cami Park alanı yenileniyor
MHP Dilovası’nda hanelere misafir oluyor
Çayırova’nın genç basketbolcuları Play-Off oynamaya hak kazandı
Huzurevinde müzik dinletisi
Bu yağmanın, ihanetin hesabını verin!
Yeni Cuma Parkı botanik bahçesine dönüşecek!
Vatandaşa at ve eşek eti yedirdiler!
Eski okul binası modern bir sosyal tesise dönüştürülecek
Körfez’in gelecek vizyonu ele alındı
İmamoğlu'nu suçlayan gizli tanık davadan çekildi
Anahtar Partililer Karamürsel’de kapısını çalmadıkları ev bırakmadılar!
Bülent Sarı: Haddehane ve çöp tesisleri kabul edilemez
İşverenlerden Erdoğan'a asgari ücret cevabı
Başkan Hürriyet cami cemaatiyle buluştu
Emekliye barınmayı dahi sağlayamayan bir ülke olmamalıydık
Akaryakıtta tabelalar gece yarısı değişti!
İzmit’te yeni yıl coşkusu başladı!
Büyükşehir ekipleri karlı günlere böyle hazırlanıyor!
İsmail Süer vefat etti
AKP’liler de güvenmiyor!
Başkan Ölmez, Kandıra’da çöp tesisi ile ilgili oylamada güldü mü?
Bu kütüphanelerde gençlerimiz geleceğe hazırlanıyor
İzmitlilere Halk Et soruldu
KOSGEB destekleri Gebze’de masaya yatırıldı
Vatandaşa bir dokun bin ah işit!
İzmit’te 50 yaş üstü vatandaşlara güç veren seminer!
Vali Aktaş, İzmit Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nu da ziyaret etti
Kocaeli'de insanı öldüren, doğayı katleden bir sanayi istemiyoruz
Sudan bahane ile Anahtar Parti'den istifa ettiler!
Körfez’de kariyer ve istihdam adına önemli organizasyon
Gram altında yeni rekor
Kartepe’de karlı tepeye çıkan yola el atıldı
