Hürriyet tüm İzmitlileri Kapanca Sokak Festivaline davet etti

Gündem, 20 Eylul 2024 05:49

Başkan Hürriyet, tüm vatandaşları 20-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Kapanca Sokak Festivaline davet etti 

Hürriyet tüm İzmitlileri Kapanca Sokak Festivaline davet etti

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 20-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Kapanca Sokak Festivali için dolu dolu bir program hazırlandı. İzmit Belediyesi, üç gün boyunca birbirinden renkli etkinliklerle festival havasını kente yaşatacak. Festival bugün saat 17.30’da gerçekleştirilecek kortejle başladı. Kortej Belsa Plaza önünden hareket ederek Kültür Tepesine geçiyor, Kültür Tepesinden de araçlarla Akçakoca Meydanına gidilecek.

KORTEJE YOĞUN İLGİ 

Korteje İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, CHP İzmit Belediye Meclis Üyeleri Ayşe Fatmagül Terzi, Ercan Balseçen, Celal Hülür, Erdem Arcan, 29 Ekim Kadınları Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu, ÇYDD Kocaeli Şube Başkanı Meral Dönmez, kentimizde faaliyet gösteren STK’ların temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet kortej öncesi gerçekleştirdiği konuşmasında, “Yıllardır Kapanca Sokağı ve Eski İzmit’i hak ettiği değerine kazandırmak istiyoruz demiştik. Orada ciddi bir yatırım var ama İzmitliler bile çoğu zaman buraları görmüyor. Bu sene ilkini düzenlediğimiz ve yıllarca sürmesini dilediğimiz Kapanca Sokak Festivalimiz İnşallah bu kente, İzmit’in eski anılarına gerçekten güzel bir kıymet katsın istiyoruz. Bu festivalle birlikte kente marka değer katan bir alan da yaratmış olacağız. 3 gün boyunca tüm İzmitlileri bu festivale davet ediyoruz. Dolu dolu programlarımız olacak. Festivalimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

KAPANCA SOKAK FESTİVALİ BÜYÜK COŞKUYLA BAŞLADI


İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen Kapanca Sokak Festivali için dolu dolu bir program hazırlandı. İzmit Belediyesi, üç gün boyunca birbirinden renkli etkinliklerle festival havasını kente yaşatacak. İzmit Belediyesi, daracık sokaklarında sıralanan ahşap evleri ve korunmuş tarihi yapılarıyla ünlü Kapanca Sokak’ı yeniden canlandıracak. Festival, her yaştan ziyaretçi için zengin bir program sundu. Çocuklar için animasyonlar, İzmit’in ünlü pişmaniyesinin yapım gösterileri ve bölgenin lezzetleriyle dolu yiyecek alanları katılımcılara unutulmaz anlar yaşatıyor.

BAŞKAN HÜRRİYET PİŞMANİYE ÇEKTİ

Başkan Hürriyet ve beraberindeki heyet Kapanca Sokak Festivalinin yapıldığı alanda dolaştı. Hürriyet tek tek stantları gezerek esnafla ve vatandaşla bol bol sohbet etti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ayrıca pişmaniye çekme etkinliğine katılarak pişmaniye çekti. 

“İZMİT TARİH KOKAN BİR KENT”

Festivalin ilk gününde alandan İzmitlilere seslenen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Kapanca Sokak Festivalindeyiz. Bu kent her noktası tarih kokan çok önemli bir kent. Tarih kenti, sanat kenti, turizm kenti İzmit. Biz kentin bu özelliklerini de ön plana çıkarmak için güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Burada esnaflarımız var, derneklerimiz var, vakıflarımız var, mahalle halkımız var. 

“TAM BİR SOKAK FESTİVALİ”

Sokakların hepsi birbirinden güzel. Tam bir sokak festivali. Her sokakta ayrı ayrı etkinlikler var. 3 gün boyunca birçok etkinlik vatandaşlarımızı bekliyor olacak. Pazar gününe kadar istediğiniz saatte gezin, alış veriş yapın. Emek veren tüm ekip arkadaşlarımız ve esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki senelerde çok daha fazla insana ev sahipliği yapacaktır festivalimiz. Sokak lezzetleri, sanat, giyim, oyuncak gibi birçok alanda stant var. Tüm İzmitlileri bekliyoruz” dedi.


BAŞKAN HÜRRİYET: İZMİT’İN RUHU KAPANCA SOKAK’TA

Seyir Terasında gerçekleştirilen açılış programında konuşan Başkan Hürriyet şu ifadeleri kullandı, “Kentimizin ilk sokak festivali olan Kapanca Sokak Festivalimize hoş geldiniz.  Bugün burada, İzmit’in kalbinde, Kapanca Sokak’ta buluşmak, kentimizin geçmişine ve ruhuna duyduğumunuz derin bağlılığın göstergesini yaşıyoruz aslında.  Burası, asırlardır yaşamın izlerini taşımış, nice hikayelere, sevinçlere ve zorluklara tanıklık etmiş bir sokak. 

“İZMİT’İN ANILARI BURADA YAŞIYOR”

Kapanca Sokak’a her gelişimde, bu taş döşeli yolların ve eski ahşap evlerin bizlere fısıldadığı bir şey var. İzmit’in ruhu, anıları ve umutları burada yaşıyor. Büyüklerimizin anıları, çocuklarımızın umutları, geçmişin izleri ve geleceğin hayalleriyle dolu.  Bu tarihi sokakların varlığı bizlere geçmişle kurduğumuz güçlü bağı gösteriyor. Her adımda hissettiğimiz o bağ, İzmit’e duyduğumuz sevgiyi, bu kentin yaşayan bir parçası olmanın gururunu bizlere bir kez daha hatırlatıyor.

“BİZE AİT OLAN YERLERİ GERİ ALDIK”

Bu festival ile Kapanca Sokak’ın büyüsünü, tarihini ve kültürel zenginliklerini yeniden canlandırmayı amaçlıyoruz. Hep birlikte bu eski sokakları yeniden hayat dolu hale getirmek istedik.  Çoğu İzmitli bile bu alanı bilmiyor, gelmiyor. Aslında mülkiyeti belediyeye ait olan ama bizim uhdemizde olmayan çok fazla yapı vardı. Geçen dönem onları geri almakla uğraştık. Çok şükür bize ait olan yerlerin hemen hemen hepsini geri aldık ve hepsine ayrı fonksiyonlar yükledik. 

“BU FESTİVAL SÜRDÜRÜLEBİLİR OLSUN İSTİYORUZ”

Birini Atatürk ve Milli Mücadele Anı Evi yaptık, birini Zübeyde Hanım Kadın Yaşam Merkezi yaptık, birini İzmit’in İzleri Anı Evi yaptık, birini sosyal tesis yaptık. Şimdi oyuncak müzesi bitmek üzere.  Buraya insanların gelmesi lazım dedik ve festival yapmak istedik. Arkadaşlarımızın emekleri, değerli mahalle muhtarlarının, SUSAKO’nun muhteşem katkılarıyla bu sene ilk Kapanca Sokak Festivalimizi yapıyoruz. Bu festival sürdürülebilir olsun istiyoruz. 

“GELECEK İNŞA EDİYORUZ”

Kapanca Sokak Festivalini geleneksel hale getirmek için elimizden geleni yapacağız. Kapanca Sokak, tıpkı İzmit gibi, güçlü, dirençli ve her zaman canlı. Burası, her taşında bir hikaye, her köşesinde bir anı saklıyor. Ve bizler de aslında biraz da bu hikayeleri yeniden yaşatmak için buradayız. sadece binalar inşa etmiyoruz; biz anılar, duygular ve gelecek inşa ediyoruz. 

“KÜLTÜREL MİRASIMIZI KORUYACAĞIZ”

Her zaman kentimizin tarihine sahip çıkmaya, kültürel mirasımızı korumaya da kararlıyız.  Çünkü bu güzel şehir, bizlerin yaşamına, çocuklarımıza, atalarımıza bağlanan bir sevda. Ve bu sevdayı nesiller boyu taşımak, en büyük sorumluluğumuz. Çocuklarımızın yüzlerinde göreceğimiz mutluluk, sokaklarımızda yankılanacak kahkahalar, sanatla dolup taşan bu günler, inanıyoruz ki İzmit’in ruhunu hep yaşatacak.

“BOL EĞLENCELİ BİR FESTİVAL DİLİYORUM”

Bu festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkese Kültür Müdürlüğümüze, bizimle birlikte bu coşkuyu paylaşan siz değerli halkımıza teşekkür ediyorum. Kalplerimizin İzmit için atmaya devam edeceğine inanarak, bol eğlenceli bir festival diliyorum.”

“BURAYI TANITACAĞIZ VE SANATA DOYURACAĞIZ”

Sürdürülebilir Sanat ve Kadın Kooperatifi (SUSAKO) Başkanı Naciye Özdemir Kapanca Sokak Festivalinin açılış programında yaptığı konuşmada, “İzmit’in tarihi ve kültürel değerlerini öne çıkarmak adına her şeyi yapıyoruz. Burayı tanıtmak ve sanata doyurmak için buradayız. Katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

TEŞEKKÜR ETTİ

Hacıhasan Mahalle Muhtarı Ömer Uzun, “Fatma başkanım göreve gelince mahallemiz daha güzel bir hal almaya başladı. Bu festivalde emeği geçen herkese mahalle halkımız adına teşekkür ederim” diye konuştu. 

“MAHALLEMİZİN İHTİYACI OLAN BİR ETKİNLİK”

Akçakoca Mahalle Muhtarı Mehmet Şahin ise festivalin açılış programında yaptığı konuşmada, “Akçakoca Mahallesinin böyle özel bir etkinliğe ihtiyacı vardı. Mahallemiz tarih kokuyor. Vatandaşlarımız tarihimizi çevreye gösteremiyoruz’ diyordu. Başkanımız sağ olsun bölgemizi  göz önüne getirdi. Herkes adına Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gündem, 20 Eylul 2024 05:49

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Siz bu HÜDA-PAR’cının elini daha ne kadar tutacaksınız?

Siz bu HÜDA-PAR’cının elini daha ne kadar tutacaksınız?

Büyükakın: İzmit Körfezimizi temizliyor, ekosistemi onarıyoruz

Büyükakın: İzmit Körfezimizi temizliyor, ekosistemi onarıyoruz

GTÜ, bir uluslararası toplantıya daha ev sahipliği yaptı

GTÜ, bir uluslararası toplantıya daha ev sahipliği yaptı

Bu bile bir iktidarın gitmesine sebeptir

Bu bile bir iktidarın gitmesine sebeptir

Çayırova Gençlik Merkezi’nde ilk ders heyecanı

Çayırova Gençlik Merkezi’nde ilk ders heyecanı

Tarihi Hereke Kalesi büyük ilgi görüyor

Tarihi Hereke Kalesi büyük ilgi görüyor

Kartepe’de aşırı sulama ve israfa devam!

Kartepe’de aşırı sulama ve israfa devam!

Başkan Bıyık’tan cirit şölenine davet

Başkan Bıyık’tan cirit şölenine davet

İş insanı Gürel’den Darıca Türkelispor’a destek

İş insanı Gürel’den Darıca Türkelispor’a destek

İzmit Belediyesi yöneticileri mahalle mahalle gezmeye devam ediyor

İzmit Belediyesi yöneticileri mahalle mahalle gezmeye devam ediyor

Samanlı Dağlarına 10 kızıl geyik salındı

Samanlı Dağlarına 10 kızıl geyik salındı

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Çetin’den başkanlara ziyaret

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Çetin’den başkanlara ziyaret

Hereke sahilinde temizlik

Hereke sahilinde temizlik

Kocaeli Barosu avukatlarından Derince’de muhteşem konser

Kocaeli Barosu avukatlarından Derince’de muhteşem konser

Kanko kimliklerin çalındığını 1 yıl önce söylemişti!

Kanko kimliklerin çalındığını 1 yıl önce söylemişti!

Kocaeli halkı elektrik kesintilerinden illallah etti!

Kocaeli halkı elektrik kesintilerinden illallah etti!

Sağlık ekipleri en zor anlarında yanlarındaydı

Sağlık ekipleri en zor anlarında yanlarındaydı

KOTO’dan dış ticaret yönetim süreçleri bilgilendirme toplantısı

KOTO’dan dış ticaret yönetim süreçleri bilgilendirme toplantısı

İsraille ticarete son verdik demişlerdi, yalan çıktı

İsraille ticarete son verdik demişlerdi, yalan çıktı

MHP'nin oyu kararsız seçmenlerin bir tık üstünde!

MHP'nin oyu kararsız seçmenlerin bir tık üstünde!

Benzin fiyatlarına yine zam geliyor

Benzin fiyatlarına yine zam geliyor

İshakçılar yağlı pehlivan güreşleri bu yıl festival havasında geçecek

İshakçılar yağlı pehlivan güreşleri bu yıl festival havasında geçecek

İmamoğlu'na siyasi yasak onaylandı mı?

İmamoğlu'na siyasi yasak onaylandı mı?

SEDAŞ, Stargate yetenek programını sertifika töreniyle tamamladı

SEDAŞ, Stargate yetenek programını sertifika töreniyle tamamladı

Bisiklet turu ile hareketli yaşama destek

Bisiklet turu ile hareketli yaşama destek

İşten çıkıp evine giderken kaza kurbanı oldu

İşten çıkıp evine giderken kaza kurbanı oldu

Bahçeli'den sert sözler

Bahçeli'den sert sözler

Hürriyet sözünü tuttu: İzmit’te gece kreşi başlıyor

Hürriyet sözünü tuttu: İzmit’te gece kreşi başlıyor

Umuttepe Seyahat Kart Ofisi yeniden hizmete açıldı

Umuttepe Seyahat Kart Ofisi yeniden hizmete açıldı

Çayırova’da aşçılar glütensiz lezzetler yarıştı

Çayırova’da aşçılar glütensiz lezzetler yarıştı

Körfez’de de Gaziler Günü kutlandı

Körfez’de de Gaziler Günü kutlandı

İYİ Parti’de Hasan Sır Kartepe İlçe Başkanı oldu

İYİ Parti’de Hasan Sır Kartepe İlçe Başkanı oldu

Soner Arıca ile birlikte Cumhuriyet Marşını seslendirmeye var mısınız?

Soner Arıca ile birlikte Cumhuriyet Marşını seslendirmeye var mısınız?

GTO Başkanı Aslantaş Hediye ve Promosyon Ürünleri Fuarı’nda 

GTO Başkanı Aslantaş Hediye ve Promosyon Ürünleri Fuarı’nda 

Gaziler Günü Gölcük'te törenle kutlandı

Gaziler Günü Gölcük'te törenle kutlandı

Bunlar okulları camiye dönüştürmek istiyor

Bunlar okulları camiye dönüştürmek istiyor

Atatürk fotoğrafına 'tehlikeli kişi' sansürü

Atatürk fotoğrafına 'tehlikeli kişi' sansürü

Her karış toprağımızın özgürlüğü gazilerimiz sayesindedir

Her karış toprağımızın özgürlüğü gazilerimiz sayesindedir

Başkan Şakar, hemşehrilerini ağırladı

Başkan Şakar, hemşehrilerini ağırladı

Altın fiyatları yeniden yükselişte

Altın fiyatları yeniden yükselişte