Kocaeli vekiline terörist demişti, bakın sonra ne oldu!
Gündem, 16 Ekim 2024 21:43DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Gergerlioğlu'na “Terörist bozuntusu” diyen Bursa Ülkü Ocakları Mehmet Muhittin Saltık, hakim karşısına çıkınca "Hesabım hacklenmişti" dedi.
Lüks düğün arabasıyla gündem olan Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Muhittin Saltık, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na hakaret ettiği için yargılanıyor.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 14 Mayıs 2024’te hazırlanan ve Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre, Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Muhittin Saltık, “Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” ile suçlanıyor.
Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre İddianamede Saltık’ın 15 Kasım 2023’te sosyal medya hesabından DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na hakaret ettiği ifade edildi. Saltık, "Gergerlioğlu'ndan soy ismini yanlış okuyan Bahçeli'ye: Türkçe öğren de gel" şeklindeki paylaşımı alıntıladı ve Gergerlioğlu’na, "Sen ne anlarsın ulan Türkçeden Kandil uşağı... Terörist bozuntusu" ifadeleri ile hakaret etti.
Savcı, Gergerlioğlu’nun milletvekili olması nedeniyle de “Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret suçunun işlendiğini” vurguladı.
DALGA GEÇER GİBİ SAVUNMA
19 Eylül’de görülen ilk duruşmaya katılan Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Saltık, sosyal medya hesabının hacklendiğini iddia ederek, “Ben mağduru tanımıyorum, herhangi bir husumetim yoktur bu olaydan sonra araştırdığımda milletvekili olduğunu öğrendim, böyle bir tweet atmadım, Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanıyım daha önce de kısa tarihlerle hesaplarım hacklendi, uzun süre kullanmadım, bu nedenle söz konusu tweeti ben atmadım, o dönem benim hakkımda yapılan haberlere açıklamada bulunurken de hesaplarımın çalındığını ilan ettiğim ekran görüntülerini paylaştım size de celse arasında sunacağım” dedi.
Saltık’ın avukatları ise “Terörist bozuntusu”nun "Terörist değildir"! anlamına geldiğini iddia etti.
"SAHTE GÖRSEL GETİRDİLER" İDDİASI
Dün görülen ikinci duruşmada ise Saltık hesabının çalındığına dair bir ekran görüntüsünü mahkeme sundu. Ekran görüntüsünde Saltık’ın 16 Kasım 2023 tarihinde “Hesaplarımı çok uzun süre sonra geri aldım, çok şükür. Yaşananlar için herkesten özür dilerim” şeklide bir paylaşım yaptığı görüldü.
Ancak Gergerlioğlu’nun avukatı Cemil Çiçek, “Bu paylaşım Facebook hesabında yer almıyor” diyerek mahkemeye sunulan görselin sahte olduğunu ifade etti. Savcı, Saltık’ın cezalandırılmasını talep etti, duruşma ertelendi.
Gündem, 16 Ekim 2024 21:43
Yorumlar (0)
Emeklilerin maaş zammı tablosu ortaya çıktı
Büyükakın, Gebze Eskihisar Kavşağı'nda o projeyi yerinde inceledi
Ercan’dan Dokuzlar’a: Yüzsüzlük gizlenen raporlardadır
GEBKİM OSB standına perakende ve sanayi temsilcilerinden yoğun ilgi
Kardelen Hareketi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
Fatih Erbakan'dan sert sözler!
AKP’li Dokuzlar, Hürriyet’i hedef aldı
Fevziye Cami Park alanı yenileniyor
MHP Dilovası’nda hanelere misafir oluyor
Çayırova’nın genç basketbolcuları Play-Off oynamaya hak kazandı
Huzurevinde müzik dinletisi
Bu yağmanın, ihanetin hesabını verin!
Yeni Cuma Parkı botanik bahçesine dönüşecek!
Vatandaşa at ve eşek eti yedirdiler!
Eski okul binası modern bir sosyal tesise dönüştürülecek
Körfez’in gelecek vizyonu ele alındı
İmamoğlu'nu suçlayan gizli tanık davadan çekildi
Anahtar Partililer Karamürsel’de kapısını çalmadıkları ev bırakmadılar!
Bülent Sarı: Haddehane ve çöp tesisleri kabul edilemez
İşverenlerden Erdoğan'a asgari ücret cevabı
Başkan Hürriyet cami cemaatiyle buluştu
Emekliye barınmayı dahi sağlayamayan bir ülke olmamalıydık
Akaryakıtta tabelalar gece yarısı değişti!
İzmit’te yeni yıl coşkusu başladı!
Büyükşehir ekipleri karlı günlere böyle hazırlanıyor!
İsmail Süer vefat etti
AKP’liler de güvenmiyor!
Başkan Ölmez, Kandıra’da çöp tesisi ile ilgili oylamada güldü mü?
Bu kütüphanelerde gençlerimiz geleceğe hazırlanıyor
İzmitlilere Halk Et soruldu
KOSGEB destekleri Gebze’de masaya yatırıldı
Vatandaşa bir dokun bin ah işit!
İzmit’te 50 yaş üstü vatandaşlara güç veren seminer!
Vali Aktaş, İzmit Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nu da ziyaret etti
Kocaeli'de insanı öldüren, doğayı katleden bir sanayi istemiyoruz
Sudan bahane ile Anahtar Parti'den istifa ettiler!
Körfez’de kariyer ve istihdam adına önemli organizasyon
Gram altında yeni rekor
Kartepe’de karlı tepeye çıkan yola el atıldı
