Ercan: Halkevi’ni de ENSAR’a TÜGVA’ya mı vereceksiniz?

Siyaset, 16 Ekim 2024 13:25

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan gündeme dair değerlendirmelerde bulunduğu basın açıklamasında, Halkevi’nin Büyükşehir’e devri, okullarda 1 öğün ücretsiz yemek verilmesi, KOÜ öğrencilerinin yemek ücretlerine yüzde 130 zam, halkın ekonomik durumu, AKP İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar’ın ücretsiz tuvalet ve Kent Lokantaları’nı küçümsemesi, KOÜ personelinin servis sorunu, otopark sorunu ve MESEM vurgunu konularına değindi.

Ercan: Halkevi’ni de ENSAR’a TÜGVA’ya mı vereceksiniz?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, partisinin ilçe binasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Ercan açıklamasına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi(KBB) Meclisi’nde Halkevi binasının KBB’ye devredilmesi konusuna değinerek başladı. Ercan, “Değerli basın emekçisi arkadaşlar öncelikle basın toplantımıza katılım sağladığınız için teşekkür ederim. Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta bir araya gelmiştik ve kamuoyunu ilgilendiren çok sayıda soru ve sorunu sizler aracılığıyla dile getirerek cevap aradık. Bugün bu sebeple ilk konumuzu Halkevi konusunda yapacağız. Büyükşehir Belediyesi meclisinde Halkevi gündemini sizler de takip ettiniz. Bakın arkadaşlar, Halkevi cumhuriyetin ve gelişimin önemli sembollerinden birisidir. Şöyle kısaca bahsedersek Cumhuriyet ilan edildiğinde okuma yazma oranı yüzde 10 bile değildir. Serbest Fırka deneyimi ve Menemen Olayı inkılapların halk arasında tam olarak yerleşmediğini göstermiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkede yaşanan problemleri yerinde görmek amacıyla 1930 yılı sonlarında bir yurt gezisine çıkmış ve bu gezi sırasında Halkevlerini kurma düşüncesi ortaya çıkmıştır. Yani arkadaşlar Halkevi, Cumhuriyet değerlerinin, Atatürk İlke ve İnkılaplarının halk içerisinde yerleşmesi ve halkın eğitim seviyesinin yükseltilmesi amacıyla ortaya çıkmıştır. Şimdi baktığımızda AKP’lilerin neden Halkevi konusunda böyle huzursuz olduklarını anlayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

BURAYI DA ENSAR’A TÜGVA’YA MI TESİS EDECEKSİNİZ?

Sözlerini sürdüren CHP İzmit İlçe Başkanı Ercan, “Bakın arkadaşlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her zaman olduğu gibi burada da aynı şeyi yapmıştır. Halkevi binasının restorasyon işini Valilik yapmıştır. Restorasyonun aslına sadık kalınarak gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Fakat şimdi restorasyon bittikten sonra büyükşehire devrini alarak Gençlik Merkezi yapılacağını söylüyorlar. Zaten 200 metre yakınında bir Kılavuz Gençlik Merkezi binası var. Ayrıca buraya da onu açmanın ne manası var? Neden Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu olarak faaliyete devam etmiyor da bu konuda diretiyorsunuz? Yoksa 4 yıl önce Pembe Köşk’ü Ensar Vakfı’na kiraladığınız gibi Halkevi binasını da Ensar’a, Tügva’ya, Türgev’e ya da başka zümrelerin hizmetindeki vakıflara mı tesis edeceksiniz? Yoksa Genel Kurul Üyesi Bilal Erdoğan olan İlim Yayma Cemiyeti’ne mi?” sorusunu sordu.

YAPAMIYORSANIZ GELİN BİZ SİZE NASIL YAPILDIĞINI ANLATALIM

“Aslında bugünkü konumuz yalnızca Halkevi’ydi” diyen Ercan, “Fakat herkes gördü ki, ne kazanamayan ilçe başkanı Dokuzlar, ne de iktidarın temsilcilerinden, kentin gerçek gündemlerini oluşturan konular hakkında bir cevap alamadık. Fakat biz cevap vermeseler de halkın gerçek gündemini her zaman canlı tutmak adına defalarca dile getireceğiz. Evet, halkın gerçek gündemi kötü giden ekonomidir.  Halkın gündemi çocuğunun okuldaki yiyeceği yemektir. Halkın gerçek gündemi mutfağında kaynamayan tenceresidir. Bakın iktidarınız halkın vergilerini arttırarak ekonomiyi ayakta tutmaya çalışıyor. Halkın beli bükülmeyi bırak, artık kırıldı. Bari önünüzdeki örneklere bakarak belediyeleriniz aracılığıyla halkın 3 liraya çay içeceği, 40 liraya yemek yiyeceği tesisleri gerçekleştirin. Yapamıyorsanız gelin nasıl yapıldığını biz size anlatalım” şeklinde açıklamasını sürdürdü. 

HALKTAN KOPTUĞUNUZDA 31 MART’TA NE OLDUĞUNU GÖRDÜNÜZ

Ercan açıklamasının devamında, “Sizin tasarruf tedbirlerinize rağmen biz İzmit’te Kent Lokantaları’mızın 2’ncisini açtık, Gülümse Kafelerimizde halâ 3 liraya çay içiliyor. Uygun fiyatlarla yemek yeniyor. Bakın günde belki de 15-20 bin insanın kullandığı tuvaletler ücretsiz şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Biz kısıtlı imkânlarla bunları yaparken siz elinizdeki büyük bütçelerle nasıl böyle hizmetler veremiyorsunuz? Şimdi iktidar mensupları diyecek ki biz metro yapıyoruz. Tamam yapıyorsunuz. Ama kiminle yapıyorsunuz? Bakanlık bütçesini kullanıp yapıyorsunuz. Sonrasında bunu belediye yapmış gibi söylemler üretiyorsunuz. Üretin ona da tamam da, hadi bizim kısıtlı bütçelerle halk için yaptığımız projeleri siz de yapın görelim. Halk meteliğe kurşun atıyor kurşun. Bu kadar halktan kopmayın. Halktan koptuğunuzda 31 Mart’ta ne olduğunu gördünüz. Bu size ders olmadı mı?” dedi.

SİZ ÇOCUKLARIMIZIN BESLENMESİNİ MALİYET OLARAK GÖRÜYORSUNUZ BİZ İSE OLMAZSA OLMAZ BİR KOŞUL

“Geçtiğimiz basın toplantısında bunu yine gündeme getirmiştik” sözleriyle açıklamasını sürdüren Ercan, “Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı ve Ekim ayı meclis toplantısında gündeme alınmasını istedik. Tahir Bey, okullarda yemek dağıtımının ayrıca bir maliyet gerektirdiğini bunun yerine talep eden öğrencilere eğitim desteği sağlamaktan bahsederek, konunun gündeme alınmasını oy çokluğuyla reddettiler. Bakın İzmit Belediyemiz kısıtlı bütçesiyle bunu okullarımızda yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha fazla yapması engellenmese daha fazla okulda bu uygulamayı yapar. Her seferinde söylüyorum, çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimi, beslenmesi ve sosyal yaşamı siyaset üstü konulardır. Siz bu konuyu ayrıca bir maliyet olarak görüyorsunuz, biz ise olmazsa olmaz bir koşul. Siz kabul etmeseniz de biz çocuklarımızın okullarda 1 öğün sağlıklı yemek hakkı için elimizden ne geliyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

REKTÖRE SESLENDİ: ÖĞRENCİLERİN YEMEK FİYATINA DÜZENLEME YAPILSIN

Ercan açıklamasının devamında, “TÜİK’in açıkladığı rakamları gördük. Bu rakamları nerede tespit ediyorlar? Üniversitede yüzde 130’luk bir yemek zammı yapıldı. Öğrenciler dilekçe yazdı. Öğrencilerin gününü bir öğünle geçirmeye çalıştığını en iyi bilenlerdenim. 13 TL’den 30 TL’ye çıkarılan bir rakam var ortada. Öğrencinin 1 TL’si de 50 kuruşu da çok kıymetlidir. Rektöre de üniversite yönetimine de sesleniyorum. Öğrencilerin geçimini sağlayacak bir rakama çekin. Dokuzlar bir öncülük etsin de yemek konusunda bir fiyat düzenlemesi yapsın. Kocaelispor’un Ümraniye maçına tüm parti üyelerimizi gitmeye davet ediyoruz. Kentimizin takımına güçlü bir şekilde sahip çıkmalıyız. Kocaelispor siyaset üstüdür.”

MERAK ETMEYİN İCRAATLARIMIZDAN SİZDE FAYDALANACAKSINIZ

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, “Malumunuz üzere geçtiğimiz toplantılarda da birçok soru sorduk. Kentin asıl gündeminin ne olduğunu, bunun öncesinde halkın esas gündeminin ne olduğunu defalarca tekrar ettik. Yani iktidarın temsilcileri öyle bir konuşuyorlar ki sanırsınız 22 yıldır biz iktidardayız da onlar muhalefet ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile İzmit Belediyesi’ni karşılaştırıyorlar. Aslında bu konu bizim için bir bakıma övgüdür. Çünkü kısıtlı imkanlarla sosyal belediyecilik ilkesiyle öyle icraatlar yapıyoruz ki, bu kişiler de İzmit Belediyesi’ni Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile karşılaştırıyorlar. Merak etmeyin Büyükşehir Belediyesi’ni aldığımızda daha fazla neler yapacağımızı göreceksiniz ve sizler de bu icraatlardan faydalanacaksınız. Her seferinde söylüyorum halktan kopmayın. Siz Kent Lokantaları’nı 300-500 kişilik diye küçümsüyorsunuz ama orada binlerce insan her gün 40 TL’ye yemek yiyor. Halk 10 liraya bir şişe su alıp 9 liraya tuvalete gitmek istemiyor. Siz küçümsüyorsunuz ama halk bu icraatları görmezden gelmiyor. Halkın durumundan haberiniz yok. Artık bu dayanaksız karşıtlıklarla siyaset yapamazsınız” diye konuştu. 

DOKUZLAR’A CEVABI KENDİ BELEDİYE BAŞKANI VERMİŞ

“Cevap vermekten, sorulan sorulara cevap alamamaktan bıktığımız “Seçim kazanamayan ilçe başkanı Dokuzlar’a” gelelim” sözleriyle açıklamasını sürdüren Ercan, “Açıklamalarımız ve sorularımız yetmemiş olacak ki yine dayanaksız konuşmalarına devam ediyor. Bakın arkadaşlar dönemin İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan 2011 yılında, “Parası olmayan insanların tuvalet gibi biyolojik bir ihtiyacını giderememesi doğru bir yaklaşım olamaz.  İzmit Belediyesine ait kiraya verilen mevcut tuvaletler kira sözleşmeleri bittiğinde tekrar yenilenmeyecek ve bedava olarak vatandaşın kullanımına sunulacaktır. Parası olan kadar parası olmayanı da düşünmek zorundayız. İnsan ve çevre sağlığı açısından bu uygulamayı gerekli görüyoruz” şeklinde bir açıklama yapmıştır. Doğru da söylemiş. Ama bu sözlerin sonrasında Fevziye Camii tuvaleti 2026 yılına kadar ihale edilmiştir seçim kazanamayan Dokuzlar’a sormak istiyorum? Aslında ona cevabını partisinin o dönemki belediye başkanı vermiştir. Bakın arkadaşlar bu 2 ücretsiz tuvalet diye bahsettikleri tuvaletin açılışını kurdele keserek yaptılar” sözlerini kullandı. 

SİZİN BAKIŞ AÇINIZLA TÜM SAHİL ŞERİDİNİ OTOPARK YAPMAMIZ GEREKİYOR

Ercan açıklamasını, “Gelelim kazanamayan ilçe başkanı Dokuzlar’ın otopark iddialarına. Adeta masal anlatır gibi. İzmit’te 8 bin araçlık ücretsiz otopark varmış öyle mi? Merak ediyoruz, bu 8 bin araçlık otoparkları nerede saklıyorlar? Bir harita üzerinde gösterirlerse, hepimiz aydınlanmış oluruz. Sahil şeridi boyunca park edilen arabalar mı bu sayıya dahil, yoksa kaldırımları mı otoparktan sayıyorlar? Hani, nerede bu 8 bin araçlık otoparklar? Halk olarak biz de bilelim ki, yararlanalım. Bir de şu gerçek var: Kocaeli gibi hızla büyüyen bir şehirde, sahil kenarları ve yol üstü park yerleri hariç sadece 2 bin 297 araçlık otopark bulunuyor. Seçim kazanamayan ilçe başkanı Dokuzlar’ın iddia ettiği gibi 8 bin araçlık otopark kapasitesi hayal ürünüdür. Gerçekte ise ciddi bir otopark sorunu yaşıyoruz. Bizde cadde kenarlarına, kaldırımlara park edilen arabaları "otopark" diye saymak bir alışkanlık olabilir ama modern bir şehirde buna otopark denemez. Madem otoparklar konusunda bu kadar rahat ve iddialısınız, buyurun gösterin bize o 8 bin araçlık alanı. Sahil kenarlarına park eden arabalar dışında bir çözüm varsa, öğrenmek isteriz. Yoksa Kocaeli gibi bir büyükşehirde, bu kadar yetersiz bir otopark kapasitesiyle övünmek, en hafif tabiriyle halkın aklıyla alay etmektir. Sizin bakış açınızla otopark sorununu çözmek için şehrin tüm sahil şeridini otopark yaparsak otopark sorunu çözülecektir” ifadeleriyle devam ettirdi.

EN SON 3 AY ÖNCE İHALE OLACAKTI. ÜNİVERSİTEDEKİ PERSONELLERİN SERVİS SORUNU ÇÖZÜLDÜ MÜ?

Ercan açıklamasının devamında, “İktidar tarafından alınan tasarruf tedbirleri kapsamında Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) sağlık personelleri de bundan payını almıştı. Üniversite personellerini taşıyacak olan servisler 1 Temmuz itibari ile kaldırılmıştı. Üniversite personellerinin tepki göstermesi sonrasında kendisi önceki dönem KOÜ Rektörü olan şuanda AKP Milletvekili Sadettin Hülagü, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğünü ve servis taşımasının yeniden başlayacağını iktidara yakın basın organlarıyla duyurmuştu. Hatta en önemlisi de sağlık personellerinin geç kalma durumunda sadece personeller değil hastaların da mağduriyet yaşayacağını kamuoyuyla paylaşarak 8 Temmuz tarihinde ihaleye çıkılacağı kamuoyuyla paylaşılmıştı. Baktığımızda, bu haberin üzerinden 3 ayın üzerinde bir zaman geçti. Ne haberi müjde olarak sunan basın organlarından ne de müjdeyi veren eski rektörden konu hakkında bir açıklama gelmedi. Arkadaşlar ne oldu? Üniversitedeki personellerin servis sorunu çözüldü mü? Bu ihale yapıldı mı?” sorusunu sordu.

BU KENTİ YÖNETENLER MESEM KONUSUNDA NEDEN SESSİZ?

Son olarak MESEM ile ilgili konuşan CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, “AKP’liler bu MESEM vurgunu konusunda neden sessizler? Bu kenti yönetenler, bütün herkes çıksın MESEM'in üstüne gitsinler. Listeler uzun uzun paylaşılıyor. İlla çıkıp teker teker söyleyelim mi?  Bu konuyla ilgili ne yazık ki şiddete uğrayan basın mensubu arkadaşımız oldu. MESEM yolsuzluğuna niye cevap vermiyorlar onu söylesinler bir çıkıp önce bunu açıklasınlar” şeklinde konuştu.

Siyaset, 16 Ekim 2024 13:25

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kandıra’da yeni evli çiftlere sertifika

Kandıra’da yeni evli çiftlere sertifika

Özel çocuklardan Kocaelispor'a moral ziyareti

Özel çocuklardan Kocaelispor'a moral ziyareti

Markette satılan peynirde sağlığa zararlı madde bulundu

Markette satılan peynirde sağlığa zararlı madde bulundu

Başkan Sezer'den Astsubaylara ziyaret

Başkan Sezer'den Astsubaylara ziyaret

İzmit Belediyesi yöneticileri Bulduk Köyü’ne de gittiler

İzmit Belediyesi yöneticileri Bulduk Köyü’ne de gittiler

Başkan Gökçe, Kent Konseyi Yönetimi’ni ağırladı

Başkan Gökçe, Kent Konseyi Yönetimi’ni ağırladı

Fırıncılara vergi kaçırıyorlar suçlaması

Fırıncılara vergi kaçırıyorlar suçlaması

Körfez’e bir spor tesisi daha kazandırıldı

Körfez’e bir spor tesisi daha kazandırıldı

Aile sağlığı çalışanları adına uyarıyor ve dikkat çekiyoruz 

Aile sağlığı çalışanları adına uyarıyor ve dikkat çekiyoruz 

Büyükşehir Hatay’da 12 derslikli okul yaptıracak

Büyükşehir Hatay’da 12 derslikli okul yaptıracak

Sıcaklıklar daha da düşecek ve kar yağacak

Sıcaklıklar daha da düşecek ve kar yağacak

En güvenilmez kurum Diyanet

En güvenilmez kurum Diyanet

KOÜ Rektörü Cantürk Gebze Ticaret Odası Meclisi’nde konuştu

KOÜ Rektörü Cantürk Gebze Ticaret Odası Meclisi’nde konuştu

Kılıçdaroğlu'nun zorla duruşmaya getirilmesi kararı kaldırıldı

Kılıçdaroğlu'nun zorla duruşmaya getirilmesi kararı kaldırıldı

Diliskelesispor futbolcularından şok sözler: Bu rezil ortamda…

Diliskelesispor futbolcularından şok sözler: Bu rezil ortamda…

Kocaeli vekilinden Fernas direnişine tam destek! 

Kocaeli vekilinden Fernas direnişine tam destek! 

Büyükşehir’den engellilere mülakat teknikleri eğimi 

Büyükşehir’den engellilere mülakat teknikleri eğimi 

Vali Aktaş’ın Çanakkale'den gelen misafirleri 

Vali Aktaş’ın Çanakkale'den gelen misafirleri 

Merkez bankası bir kez daha Nas değil pas dedi!

Merkez bankası bir kez daha Nas değil pas dedi!

YEDAM, Çayırovalılara umut ışığı oluyor

YEDAM, Çayırovalılara umut ışığı oluyor

Bahçeli İmralı'ya gidip Öcalan'la görüşsün!

Bahçeli İmralı'ya gidip Öcalan'la görüşsün!

GTÜ’de uygulamalı proje yazım eğitimi 

GTÜ’de uygulamalı proje yazım eğitimi 

KOÜ’lü gençler bu etkinlikte enerji depoladı

KOÜ’lü gençler bu etkinlikte enerji depoladı

Ümit Özdağ’dan Özgür Özel'e 11 maddelik uyarı

Ümit Özdağ’dan Özgür Özel'e 11 maddelik uyarı

Profesör Utkan Derince’de meme kanserini anlattı

Profesör Utkan Derince’de meme kanserini anlattı

Hastanenin acil girişi zifiri karanlık!

Hastanenin acil girişi zifiri karanlık!

Körfez’de bu yılda zeytinler yağ olarak garibanlara dağıtılacak

Körfez’de bu yılda zeytinler yağ olarak garibanlara dağıtılacak

İzmit Akmeşe-Araman Grup yolu çizgileri yenilendi

İzmit Akmeşe-Araman Grup yolu çizgileri yenilendi

Başkan Sezer Astsubaylar Günü’nü kutladı

Başkan Sezer Astsubaylar Günü’nü kutladı

Darıca’da yeni KOBİS istasyonları kuruldu

Darıca’da yeni KOBİS istasyonları kuruldu

KOTO’dan Motorburda ile indirim protokolü 

KOTO’dan Motorburda ile indirim protokolü 

AKP’nin Darıca kongresine Bakan Yerlikaya’da katılacak

AKP’nin Darıca kongresine Bakan Yerlikaya’da katılacak

O ilçede AKP adayına geri çekil baskısı

O ilçede AKP adayına geri çekil baskısı

Vatandaş seçim istiyor

Vatandaş seçim istiyor

Uyguladığı ekonomik program kendi şirketini bile batırdı

Uyguladığı ekonomik program kendi şirketini bile batırdı

Kılıçdaroğlu meydan okudu

Kılıçdaroğlu meydan okudu

İzmit’te Soner Arıca ve 1923 Kadın Korosu unutulmaz bir geceye imza atacak

İzmit’te Soner Arıca ve 1923 Kadın Korosu unutulmaz bir geceye imza atacak

Derince’nin yeni kreşinde çalışmalar sürüyor

Derince’nin yeni kreşinde çalışmalar sürüyor

İşte millete at, eşek, domuz eti yedirilen iller!

İşte millete at, eşek, domuz eti yedirilen iller!

İzmit Belediyesi, çöp kamyonu şoförü alacak

İzmit Belediyesi, çöp kamyonu şoförü alacak