Hain terör saldırısı: 5 şehit, 19 yaralı

Polis & Adliye, 23 Ekim 2024 01:30

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya terör saldırısında üç kişinin şehit olduğunu, 14 kişinin de yaralandığını açıkladı. Teröristlerden ikisi de etkisiz hale getirildi. Rusya'da bulunan Erdoğan şehit sayısının 5 olduğunu ve 19 yaralı bulunduğunu duyurdu. Bakan teröristlerin kimliklerinin henüz belli olmadığını ekledi.

Hain terör saldırısı: 5 şehit, 19 yaralı

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı Tesisi'ne terör saldırısı düzenlendi. Kurumun giriş kapısının önünde patlama sesleri duyuldu. İçişleri Bakanı terör saldırısında 5 kişinin şehit olduğu, 19 kişinin de yaralandığı duyuruldu. 2 terörist de etkisiz hale getirildi. 

Yaralılar, Bilkent ve Etlik Şehir Hastaneleri ile Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan bir yaralının ambulans helikopterinin Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiği öğrenildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı. 

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirildi. Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu menfur Saldırıyı lanetliyorum, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek." açıklamasını yaptı. 

PATLAMA VE SİLAH SİLAHLARI

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgesel güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

SÖZCÜ TV muhabiri İlknur Yağumlu, "TUSAŞ'ta terör saldırısı olduğu, çatışmanın devam ettiği iddia edildi. Ana giriş kapısında nizamiyeye doğru bir kişinin yaklaştığı ve o sırada çatışmaların başladığını, gelen iddiaların arasında yer aldığını söyledi. TUSAŞ'ta çalışanların dışarıdan bir patlama sesi geldiğini söyledi. " dedi.

SIĞINAKTAKİ GÖRGÜ TANIĞI KONUŞTU

SÖZCÜ TV sunucusu Senem Toluay Ilgaz görgü tanıklarının, "Üç kişilik terörist grup saldırıyı gerçekleştirdiği. Kapı girişine bomba atıldı. Çatışma çıktı. Rehineler var. Arka binada sığınaktayız" dediğini aktardı. 

SALDIRININ GERÇEKLEŞTİĞİ YERE YAKIN OKULDA ÖĞRENCİLER TUTULUYOR

Olayın kaydedildiği yere yakın bir okul var. Öğrencilerin güvenliği amacıyla tutulmaya devam ediliyor. 

PERSONEL SIĞINAKLARA GÖNDERİLDİ

Güvenlik nedeniyle sığınaklara yönlendirildiği belirtildi. Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

MANSUR YAVAŞ: DERİN ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ankara'da TUSAŞ'ta meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun" ifadesini kullandı. 

TUSAŞ'ta son dönemde çok sayıda helikopter, insansız hava aracı ve uçak geliştirildi. İnsansız hava araçları ANKA ve Aksungur, taarruz helikopteri Atak, genel maksat helikopteri Gökbey, Hürkuş, Hürjet ve KAAN gibi uçaklar havası.

TUSAŞ'ın irişlerde çok sayıda arama şeklinden geçilirken çalışmaların telefonlarıyla girişlerine izin verilmiyor. 

BAKAN KACIR: RABBİM BÜTÜN MÜHENDİSLERİMİZİ, ARAŞTIRMACILARIMIZI MUHAFAZA ETSİN

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "TUSAŞ yerleşkesinde bir saldırı olduğu tarafta bir haber satın aldı. Savunma Sanayi Başkanımızı takip kendisi haberi doğruladı ama henüz ayrıntılarla ilgili bir bilgi paylaşma imkanı bulunmuyordu. Rabbim bütün mühendislerimizi araştırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz asla savunma sanayinden, milli teknoloji hamlesi yolculuğundan geri adım atmayacağız" diye konuştu. 

ADALET BAKANI TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah' tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." bölgede kullanıldı. 

TUSAŞ GENEL MÜDÜRÜ VE ÜST DÜZEY SALDIRI ANINDA İSTANBUL'DAYDI

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün ve beraberindeki heyet ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, terör saldırısının ardından İstanbul'daki SAHA EXPO'dan ayrılarak Ankara'ya doğru yola çıktı.

TUSAŞ HEYETİ İSTANBUL'DAN ANKARA'YA HAREKET ETTİ

Olay sırasında Savunma Sanayii Başkanı Görgün, TUSAŞ Genel Müdürü Demiroğlu ve savunma sanayisi alanındaki üst düzey yönetim, İstanbul Fuar Merkezi'nde saklanan SAHA EXPO'da bulunuyordu.

Terör saldırısını haber alan heyet, hızla fuar alanından ayrılarak Ankara'ya doğru hareket etti.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin terör saldırılarına ilişkin yayın yasağı getirildiğini duyurdu. Şahin şu ifadeleri kullandı: 

-Yerli ve millî savunma ürünlerimizin geliştirildiği gururumuz TUSAŞ'ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırıları sonrasında ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır. Medyamızda, resmî makamların yaptığı açıklamaların dışında özellikle sosyal medyadan kaynaklandığı, teyit edilmiş bilgiler ve gösterimlerin yer aldığı tespit edilmiştir.

-Terörün propagandasını yapacak yayınların ivedilikle son bulması sağlanır. İzleme uzmanlarımızın raporlamaları sonrasında yayın yasağına uymayanlara ve ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

"TÜRKİYE'NİN SAVUNMA SANAYİSİNDEKİ BAŞARILARI HEDEF ALMIŞTIR"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "TUSAŞ yerleşkesine yönelik hain terör saldırısını lanetliyorum. Hain terör saldırısı, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarıları hedef almıştır" dedi. 
 
NATO GENEL SEKRETERİ: TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ

NATO Genel Sekreteri Rutte, "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız. Terörün her türlüsünü ustalıkla kınıyoruz" açıklamasını yaptı. 

ERDOĞAN ŞEHİT SAYISININ 4 OLDUĞUNU DUYURDU

Rusya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yaptığı açıklamada şehit sayısının 4 olduğunu duyurdu. Erdoğan yaralı sayısının ise 14 olduğunu belirtti. 

İÇİŞLERİ BAKANI SON DURUMU AÇIKLADI

Saldırı sonrası basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı;

*Değerli basın mensupları, Ankara Kahramankazan ilçemizde yerli ve milli savunma sanayimizin gözbebeğine maalesef 15.26'ta bir terör saldırısı olmuştur.

*Bu saldırı duyulur duyulmaz, süratle jandarma ve emniyet birimlerimiz buraya gelmiştir ve müdahale etmiştir. Emniyet güçlerimiz 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

*Maalesef 4 şehidimiz bulunmaktadır. 14 yaralımız var. Yaralılarımızdan 3'ünün durumu ağır.

*Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim en kısa zamanda onları sevdiklerine kavuştursun.

*Terörü lanetliyoruz. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor, belli olur olmaz sizlerle bunu paylaşacağız. TUSAŞ'a geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. İlk anından itibaren sayın Cumhurbaşkanımıza buradaki operasyon ve etkisiz hale getirilinceye kadar süreçle ilgili bilgi verdim.

*Çok büyük bir üzüntü duyuyoruz ve hep birlikte milli birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize kim pusu kuruyorsa, ister terör örgütü olsun ister organize suç örgütü olsun azimle, duraksamadan harekete geçeceğiz.

ERDOĞAN'DAN SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından olan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör eylemi; ülkemizin bekasını, milletimizin huzurunu ve tam bağımsız Türkiye idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır. Terör eyleminin ilk anından itibaren güvenlik kuvvetlerimiz olaya süratle müdahalede bulunmuş ve teröristleri etkisiz hale getirmiştir. 

Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır. Her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelemiz azimle, kararlılıkla ve çok boyutlu bir şekilde devam edecektir. Kalleş terör eyleminde şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Savunma sanayimizin gurur kaynağı TUSAŞ’ımızın fedakar çalışanlarına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı. 

BAKAN GÜLER: HESABINI SORACAĞIZ

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TUSAŞ tesislerine yönelik yapılan terör saldırısıyla ilgili konuştu. Güler, "Bugün TUŞAŞ tesislerimize her zaman yaptıkları gibi alçakça, şerefsizce bir saldırı yaparak milletimizin huzurunu bozmaya çalıştılar. Bu PKK'lı, şerefsizlere hak ettikleri cezayı her zaman veriyoruz. Bunlar bir türlü akıllanmıyorlar. Her zaman söylediğimi bir kez daha tekrar ediyorum. En son terörist ortadan kaldırıncaya kadar bunların peşini bırakmayacağız. Bu yapılanların acılarını misli ile çıkaracağız. Bunu herkes görecek. Hiç merak etmeyin" dedi.

Polis & Adliye, 23 Ekim 2024 01:30

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Minibüste kafasına sıkarak intihar etti

Minibüste kafasına sıkarak intihar etti

Harun Özgür Yıldızlı Özbekistan'a gidiyor

Harun Özgür Yıldızlı Özbekistan'a gidiyor

Bahçeli, Dervişoğlu'nun fırlattığı idam ipiyle poz verdi.

Bahçeli, Dervişoğlu'nun fırlattığı idam ipiyle poz verdi.

Dans, bilim ve müzik dolu Müzede Bir Gece

Dans, bilim ve müzik dolu Müzede Bir Gece

Güpegündüz alçakça saldırı

Güpegündüz alçakça saldırı

Lise öğrencisi Zeynep Ayhan kalp krizi geçirerek öldü

Lise öğrencisi Zeynep Ayhan kalp krizi geçirerek öldü

Körfezli güreşçilerde hedef o şampiyona 

Körfezli güreşçilerde hedef o şampiyona 

Bir okulun önünde daha güvenli alan oluşturuldu 

Bir okulun önünde daha güvenli alan oluşturuldu 

Ölmeseydi FETÖ'de TBMM'de konuşun mu denilecekti?

Ölmeseydi FETÖ'de TBMM'de konuşun mu denilecekti?

Dilovası Belediyesi çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı

Dilovası Belediyesi çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı

Muharrem İnce'den ittifak çağrısı

Muharrem İnce'den ittifak çağrısı

Üç partiden 32 vekil İYİ Parti'ye mi geçiyor?

Üç partiden 32 vekil İYİ Parti'ye mi geçiyor?

Canan Dağdeviren Çınar Çocuk Evi’nde Cumhuriyet coşkusu

Canan Dağdeviren Çınar Çocuk Evi’nde Cumhuriyet coşkusu

Başkan Çiftçi dernek yöneticileri ile bir araya geldi

Başkan Çiftçi dernek yöneticileri ile bir araya geldi

Bu beton blokları kaldırın!

Bu beton blokları kaldırın!

Derince’de doktor aşıklar evlendi

Derince’de doktor aşıklar evlendi

Özgür Özel’in Bahçeli’nin Öcalan çağrısına destek vermesi CHP’den istifa getirdi

Özgür Özel’in Bahçeli’nin Öcalan çağrısına destek vermesi CHP’den istifa getirdi

Urganı değil, konuşmamı asın

Urganı değil, konuşmamı asın

KOTO’da KOBİ Dijital Dönüşüm Destek Programı toplantısı 

KOTO’da KOBİ Dijital Dönüşüm Destek Programı toplantısı 

Bahçeli idam ipini İYİ Parti'den istetti

Bahçeli idam ipini İYİ Parti'den istetti

Bahçeli, Öcalan’ın idamını nasıl engelledi?

Bahçeli, Öcalan’ın idamını nasıl engelledi?

Özgür Özel'de AKP-MHP ve DEM'liler gibi konuşuyor!

Özgür Özel'de AKP-MHP ve DEM'liler gibi konuşuyor!

Cesetlerimizi çiğnemeden Canibaşı bu Meclis'e giremez

Cesetlerimizi çiğnemeden Canibaşı bu Meclis'e giremez

Başkan Hürriyet eleştirilere gülerek cevap verdi!

Başkan Hürriyet eleştirilere gülerek cevap verdi!

Kamil Şirin: Bu nasıl bir seviyesizlik

Kamil Şirin: Bu nasıl bir seviyesizlik

Hüseyin Baş’tan çağrı: AKP, CHP ve MHP’den istifa edin

Hüseyin Baş’tan çağrı: AKP, CHP ve MHP’den istifa edin

MHP'den istifa eden edene

MHP'den istifa eden edene

Bahçeli seslenmişti, Öcalan'dan mesaj gelecek!

Bahçeli seslenmişti, Öcalan'dan mesaj gelecek!

İzmit Belediyesi üzerinden algı yürütmek kaçak dövüşmektir

İzmit Belediyesi üzerinden algı yürütmek kaçak dövüşmektir

GTÜ’de akademik yılı o bakanın ilk dersi ile başladı

GTÜ’de akademik yılı o bakanın ilk dersi ile başladı

Türkiye, Soner Arıca ve 1923 Kadın Korosu’nu konuşuyor! 

Türkiye, Soner Arıca ve 1923 Kadın Korosu’nu konuşuyor! 

İlim Yayma Cemiyeti Gölcük Şubesi’nden davet

İlim Yayma Cemiyeti Gölcük Şubesi’nden davet

Baş hain iblisler gibi onursuzca öldü

Baş hain iblisler gibi onursuzca öldü

Kartepe Belediyesi vergi yüzsüzleri listesinden silindi

Kartepe Belediyesi vergi yüzsüzleri listesinden silindi

Öcalan çağrısına Özel'in tavrı: Ne şiş yansın ne kebap

Öcalan çağrısına Özel'in tavrı: Ne şiş yansın ne kebap

Millet de tarih de bunu affetmez

Millet de tarih de bunu affetmez

Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi Heyeti Vali Aktaş Başkanlığında toplandı

Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi Heyeti Vali Aktaş Başkanlığında toplandı

Ayyüce Türkeş: Kulaklarıma inanamadım

Ayyüce Türkeş: Kulaklarıma inanamadım

DEM Partililer Bahçeli'yi destekledi!

DEM Partililer Bahçeli'yi destekledi!

Bahçeli'ye bir tepkide Dervişoğlu'ndan geldi

Bahçeli'ye bir tepkide Dervişoğlu'ndan geldi