12 Eylül 1980 darbesinin ardından kapatılan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti 1986 yılında, tam 6 yıl sonra tekrardan faaliyete geçerken, kuruluşunda ise
Abdülkadir Şendal, Ahmet Kurt, Ekrem Bütün, Saim Ertürk, Muzaffer Karakaş Kazım Ertek ve Kemal Kaya yer almıştır.
Gazeteciliğin en büyük sermayesinin özgürlük ve okuyucu olduğu günümüzde, sahada aktif olarak meslek yaşantısına devam eden gazeteci arkadaşlarımız gerçekten zor şartlar altında mesleklerini icra ediyorlar.
Sendikal mücadelede yaşanan sıkıntılar, mali problemlerin bir türlü aşılamaması, özlük haklarının kazanımında yaşan sıkıntılar gibi sorunları saymakla bitmez.
Lakin her şeye rağmen karamsar olmamak gerekiyor.
2016 yılında 30. Yılını kutlayacak olan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, yaşanan tüm sıkıntılara, onca soruna rağmen son yıllarda bir çok olumlu işe imza attı.
Bunların başında medya evi geliyor.
Medya evini ise bence Kocaeli tarihine geçen, Kocaeli Basın Müzesi izliyor.
Basın müzesine emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etmek gerekiyor.
Özellikle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ve MHP Kocaeli Mv. Sayın Lütfü Türkkan’ın çok ciddi katkıları olduğu biliniyor.
Basın müzesinde, ülkemizde gazetecilik mesleğine damga vurmuş çok önemli isimlerin meslek yaşantılarında kullandığı objeler, eşyalar sergileniyor.
Bunların dışında belki de KOGACE’nin unutulmayacak en büyük projesi ise basın sitesi olacak.
Çok zor şartlar altında geçim mücadelesi veren başta muhabir arkadaşlarımız olmak üzere, basın emekçilerinin faydalanmasını umduğumuz konut projesinin başlamasına artık sayılı günler kaldı.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) öncülüğünde gerçekleşen projede, kentimizin kabinede ki temsilcisi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a ayrı bir teşekkür etmek gerekiyor.
Cemiyet yetkililerinden edindiğim bilgiye göre Sayın Bakan Işık, sürecin her anıyla ilgilendi ve projenin olgunlaşmasını sağladı.
Yine bir önceki dönem cemiyet başkanı Halit Yılmaz da, mesleki ustamdır aynı zamanda, kendisinin yanında çok şey öğrenmişizdir, ona da tüm meslektaşlarım adına sürece koyduğu katkı adına teşekkür ederim.
Bireysel anlamda hiçbir beklentim yok.
Tek derdim, kira derdinde olan meslektaşlarımın da uygun şartlarda birer ev sahibi olması.
Onun dışında bende 2016 yılı içerisinde, KOGACE’nin 30. Yılına ilişkin hazırladığım belgesel (kısa filmle) sürece katkı koymaya çalışacağım.
Bu meslek için yağmurda ıslanan, karın soğuğunu yiyen, moraran parmaklarıyla deklanşöre basan tüm basın emekçilerine bin selam olsun.
Özgürlük için, adalet için, yazmaya ve okutmaya devam.
Selam ve saygılarımla.