BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Ak Parti Kızılcahamam’ da kampa girecek.
 
İl Başkanları falan da kampta olacaklar.
 
İttifak oyları ile birlikte bile tarihinde ilk defa bu denli hezimete uğrayan Ak Parti’ nin bu kampında neler olabileceğini az çok tahmin edebiliriz.

Herkes elindeki rapor ile birlikte gidecek bu kampa.

Günah çıkarıcı raporları çok dikkate almayacak olsa da yine de raporların kendi raporları ile örtüşüp örtüşmeyeceğine bakacaktır Sayın Cumhurbaşkanı.

Kocaeli raporunu merak etmiyor değilim lakin sorulacak soruları tahmin edebiliyorum.

1- İzmit’ i nasıl kaybettiniz? 

2- Derince’ de aldığınız bu sonucun sebebi nedir?

3- Bazı ilçelerde Büyükşehir adayının aldığı oy ile İlçe Belediye Başkan adayının aldığı oy arasında yüzde 8-9’ lara varan oy farkını ne ile izah edeceksiniz?

Sorular çoğaltılacaktır ama biz sadece bu 3 soru üzerinden bir değerlendirme yapalım.

Olası soru-cevap ve diyaloglar:

“İzmit’ i bir aklı yetmezin çıkardığı iğrenç gazete ve sosyal medyada vatandaşa adayımızı şirin gösterelim derken rezil ettiğimiz kısa videolar sebebiyle kaybettik. Bir de; 8 yıl kent siyasetinden uzak olan adayı bize gönderince zorlandık efendim.”

-O gazeteyi kim çıkardıysa, kim olur verdiyse, videoları kim tertip ettiyse hepsinin……….

“Gerek kalmadı efendim. Sayın Büyükakın gereğini yapıp hepsini emekliye ayırıyor zaten.”

-Peki, Derince neden böyle oldu?

“Derince adayının karşısında çok güçlü bir aday vardı efendim.” 

-Görüyorum, bayağı güçlüymüş ki partisinin oylarından 16 bin fazla oy almış. Siz uyuyor muydunuz? Tek parti olarak girdiğimiz her seçimde 5-6 bin fark attığımız Derince’ de iki partiyle bin oyla seçim alıyorsunuz. Bu karşı tarafın gücü mü sizin halt yemeniz mi?

Peki, Derince’ de Büyükşehir adayına neden yüzde 8,5 oy fazla çıktı? MHP seçmeni adayımıza oy vermedi mi? 

“Hayır efendim, Derince’ de teşkilat yapısı çok bozuk. Buraya müdahale etmemiz gerekiyor. Eski ilçe yöneticileri sahaya inmeseydi orada seçimi kaybetmiştik zaten.”

-Başarısızlığı tescillenmiş teşkilatları toptan değişeceğiz zaten. İzmit ve Derince ilk sırada.Orada iyi bir çalışma yapıp bu eski teşkilatçı kardeşlerimizle yola devam edelim.

“Efendim Derince’ nin dokusunu bozduğumuz dönemden sonra orada bir dikiş tutturamadık zaten. Bir de başarısız ilçe başkanlarını adeta ödüllendirdik.”

-Nasıl yani?

“Mesela Ahmet Ark denilen subay emeklisine aldığı yüksek maaş yetmiyormuş ve çok başarılıymış gibi İSU Yönetim Kurulunda üyelik verip her ay 6-7 bin TL maaş ödeyerek ödüllendirdik.

-Bunu kim yaptı?

“İbrahim başkan ve Civelek döneminde oldu. Halen devam ediyor. Ondan sonra gelen ilçe başkanı da çok başarılıymış gibi aday adayı oldu ama Allah’ tan siz fark ettiniz de aday göstermediniz”

-Eeee ne var bunda? Aday yapmamışız işte.

“Efendim siz aday yapmadınız ama biz kendisini 1. sıra meclis üyesi yaptık, bu da yetmezmiş gibi Belediye Başkan Yardımcısı yaptık adamı. Meclis listesini de o yaptı zaten.”

-Dıııııııtttttt…. Orada neden kaybettiğimiz belli oldu. 

“Efendim ama orada kaybetmedik ki.”

-Dıııııııtttttt…..

“Doğru efendim.”

-İl yönetimi hakkında ne düşündüğümü merak ediyor musunuz?

“İyi şeyler düşünmediğinizi tahmin edebiliyoruz efendim ancak eğer başka bir isim düşünüyorsanız şunu bilin ki; bu teşkilatları bu hale getiren adamlar halen harıl harıl KALKINMA mesaisi yapıyorlar. Aman bir daha aynı hataya düşmeyin.”

-Onların ununu serdik, eleği de astık zaten. Siz merak etmeyin.
------
Sizler ister ironi deyin ister başka bir şey deyin. 

Elbette bu kadar uzun mesaili konuşmalar olmayacaktır lakin ana hatlarıyla Kocaeli masaya yatırıldığında bu minval de tartışılacaktır.

Derince ve İzmit baştan aşağıya sıvanacaktır.

Teşkilatlar tamamen değişecektir.

Teşkilat üzerinde baskı yapanlar, meclis yapısında gruplaşmalara yol açacaklarla alakalı gözünün yaşına bakılmayacak kadar radikal kararlar alınacaktır.

Ak Parti’ nin kaybedecek bir şeyi yok.

Kaybettiği kadar kaybetti.

“Ben mecliste gruplaşırım, belediye başkanına baskı kurarak istediğimi yaptırırım” diye düşünenler avucunu yalarlar.

En tez zamanda ya başka partiye iltica etmek zorunda kalırlar, ya da hiç hak etmedikleri halde oturdukları koltuklarından olurlar.

Her şey Kızılcahamam’ da bitmeyecek elbette.

Dışarı sızmayacak ama yürek sızlatacak kararlara herkes hazır olsun.

İl Başkanlığı için avucunu ovuşturup bekleyen, bu partiyi Kocaeli’ de bu duruma düşüren eski simsarlar da fazla heveslenmesinler.

Elekleri asıldı…

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.