BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Uzun süredir yazmadım.

Yazmadığım süre zarfında il siyasetinde öyle ahım-şahım gelişmelerde olmadı.

Ak Parti’ de yeni atanan il başkanı kent siyaseti açısından önemli bir konu, lakin sürecin nihayeti açısından yani beklenenin gerçekleşmesi sebebiyle bana çok çok önemli gelmedi.

İyi bir dost olarak gördüğüm ve çok sevdiğim Mehmet Ellibeş’ in bu göreve getirileceğini ataması yapılmadan yaklaşık 15-16 gün önce kendi sosyal paylaşım sayfamdan tebrik ederek duyurmuş ve başarılar dilemiştim.

Teşkilatların görüşünü almak maksadıyla yapılan mesaj anketinden sonra birileri “ne oluyor?” diye sorduğunda “teşkilatların gazı alınıyor” diye cevap vermiştim.

Öyle de oldu.

Adı şanı kalmayan, kent siyasetine neler ettiğini herkesin bildiği, kendi çıkarına devşirdiği konutlara kadar bilinen bazı tipleri Mehmet Ellibeş’ in yanına monte etmeye çalışanların görülmesi açısından da önemli olan bu anketin genel merkez tarafından ve en önemlisi genel başkan tarafından iyi okunacağını ve bu kentin kimlere teslim edilmeye hazır bir ruh halinde olduğunu görmesi açısından da çok çok önemli görüyorum.

Bir taşla iki kuş vurmak diye buna denir.

Birileri ankete çok kızmış olsa da “Anketle il başkanı aranıyor” dese de ben amacın hasıl olduğu kanaati taşıyanlardanım.

Ak Parti siyasetini sevk ve idare etmeye çalışan üstekilerin de il başkanı seçiminde sergiledikleri tutum ve davranışlar karnelerine not olarak düşecektir.

İl başkanı olarak atanan Mehmet Ellibeş herkesim tarafından sevilen, saygı duyulan, kente kendisini kabul ettirmek için ayrı bir çaba sarf etmeye ihtiyacı olmayan ve en önemlisi Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile son derece uyumlu çalışacak bir şahsiyet.

Belediyeciliği iyi bildiğinden diğer belediye başkanları ile de çok iyi diyaloglar kurarak sorunların çözümüne Ankara tarafından da hem kaynakların elde edilmesi hem de ikili ilişkilerin gelişmesi açısından iyi bir köprü olacağından hiç şüphem yok.

Bu kent sahipsiz kalmamalı.

Özellikle makam koltuğunda oturarak, vatandaşla diyalog kurmakta her nedense çekince gören bürokratların artık harekete geçirilmesi gerekir.

Ellibeş eğer bunu başarırsa bu kente en büyük iyiliği yapmış olur.

İlçe Kaymakamlarının ulaşılmazlığını ortadan kaldırmak için o nezaket kokan duruşu ve söylemleri ile kendileri ile birebir görüşerek vatandaşa inmelerini sağlamak çok zor değil.

Vatandaş Kaymakamlara kolay ulaşamıyor.

Günde iki saatini esnaflara ayıran bir Kaymakamın kendisine bağlı kurumlarda neler olup bittiğini görmesi açısından yeterli süredir.

Görevini layık-i vechi ile yerine getiremeyen bürokratlarının kimler olduğunu, hastanelerin, okullarımızın genel durumunu, kuyrukları, temizlik şartlarını, vatandaşın tepesinde boza pişirenleri, hasıl-ı kelam hükümetin icraatlarının kurumlarda uygulanıp uygulanmadığını bilmesi ve görmesi gerekiyor artık.

Sayın Kaymakamlarımızın motorize edilmesi bu kent için büyük bir kazanım olacaktır.

Çıkın sokağa sorun bakalım; Sayın Kaymakamları kaç kişi tanıyordur, kaç kişini çayını-kahvesini yudumlamıştır?

Bakın, halkın oyu ile seçilmiş belediye başkanları bu görevini önemli ölçüde gerçekleştiriyor.

Yapamayanların da elbette uyarılması gerekir.

Vatandaş kendi içinde olan, çayını-kahvesini yudumlayan, halini hatırını soran, derdini dinleyen ve çözümü için katkı sağlayan bürokratlara hasret.

Ellibeş’ in bunu başarması için mutlaka bir adım atması gerekiyor.

Sadece teşkilatlarla uğraşırsa vatandaşın en çok muhatap olduğu kesimden bi haber şekilde görevini icra ederse diğerlerinden bir farkı olmaz.

Bunu başarmış il başkanı olarak Fikri Işık’ ı örnek gösterebiliriz.

Bu konuda ne kadar gayret gösterdiğini, kurumlarda eylem ve söylemleri ile ne kadar etkili olduğunu en iyi bilenlerdenim.

Belediye Başkanları da çalışacaklar, bürokratlar da çalışacaklar.

Vatandaşla bir araya gelecekler.

Halk günleri yeniden hayata geçecek.

Bu konuda Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ü takdir ediyorum.

Tebrik ziyaretlerinden kurtulur kurtulmaz esnaf ziyaretlerine başladı.

Çalışan personeli ile bir araya gelmeye başladı.

Birlikte çaylı-simitli sohbetler ederek moral ve motivasyon vermeye başladı.

Bu böyledir…

Siz çalışanlarınıza ve seçmenlerinize değer verirseniz; hem iş verimini arttırmış hem de kente “içinizden biri” dalgasını yaymış olursunuz.

Bunlar dediğim gibi zor işler değiller lakin bunu yapamayanları dürtecek bir iradeye de ihtiyaç vardır.

Sayın Vali’ mimizin bu hususta kentin en tepesindeki şahsiyet olarak harekete geçmesi-geçirilmesi elzemdir.

Bu kentin en büyük beklentisi budur…

Bunu başaranlar vardı.

Sayın Ellibeş’ inde başaracağına, bu bağları kuracağına inanıyor ve kendisinden bunu bekliyorum.

Şu gök kubbede hoş bir seda bırakmak isteyenlere selam olsun.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.