banner410

banner422

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Bugün Ak Parti İl Başkanları toplantısı yapıldı.

Genel Başkan sıfatıyla tüm teşkilatlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın teşkilatlara verdiği mesajlar kaç kişi tarafından can kulağı ile dinlendi?
 
Zihinlerde ve kalplerde ne kadar yer buldu? 

Bilemem.
 
Ancak ben baştan sonra izleyerek tek tek notlarımı aldım ve sizlerle önemli bulduğum kısımları paylaşmak istedim.
Konuşmalarının arasına parantez açtığım yerler aldığım mesajların yorumudur.

Olur ya birilerinin gözünden kaçmış ya da “amannnn bana mı söylüyor, muhatabı düşünsün” diyerek geçiştireceği hususlar olabilir.

Buyurun başlayalım.

Şöyle konuştu;

Bu tabloda bir anın bile boş geçirilmesi mümkün değildir. (Türkiye önemli bir süreçten geçiyor, siz boş boş oturuyorsunuz)

Her an ve her yerde insanların gönül kapılarını açmanın gayreti içinde olmak mecburiyetindeyiz. (Eskiden böyle değildi. Gayret edin gayret)

Aksi takdirde milletimize mahcup olmanın yanında koskoca bir medeniyet davasına zarar vermiş duruma düşeriz. (Bundan daha ağırını düşünemiyorum)

Genel başkanından üyesine kadar Ak Parti’ nin tüm mensupları bu şuurla hareket etmekle mükellefiz. Diğer türlü bulunduğumuz yerlerin hakkını verememiş oluruz. (Hakkını veremeyenler var)

Bu konuda en büyük vebal, özellikle de sahiplerinden biri kendi şehirlerimizin baş sorumlusu olan siz il başkanlarımızsınız.

Sizlere düşen hem parti bünyesinde, hem halk nezdinde derleyen, toparlayan, motive eden, ileriye taşıyan mevkii de bulunmaktır. (Bulunduğunuz konumun farkına varın. Vazifeniz partiyi ileri taşımak olmalı. Bunun için de yapmanız gerekenler bunlardır)

Herkesi kucaklamayan, herkesin gönlünü kazanmayan, herkesi çalıştırmayan bir il başkanı tasavvur edemiyorum. (İl Başkanı profiline giriş yapıyor)
 
Hele hele halktan kopuk, kapısı 24 saat insanlara açık olmayan, herkesin derdiyle dertlenmeyen, çözülemeyecek her meseleyi önüne katıp neticelendirmeyen bir il başkanı asla Ak Parti’ ye yakışmaz. (Bunu en iyi yapan il başkanı kimdi derseniz; Fikri Işık derim. Çözülebilecek meseleleri bile yardımcılarına pas eden, Ankara’ nın yollarını eskitmeyen, meseleleri küçük görüp kulak arkası yapan adamdan il başkanı olmaz)

Klasik medya, sosyal medya, dijital imkânlar elbette önemlidir ama bunların hiçbiri yüz yüze iletişimin yerini tutamaz. (Artistlik yapmayın. Gazetelerde, sosyal medyalarda poz vermekle yöneticilik olmaz. Vatandaşa inin, onların dertleriyle dertlenin)

Bir insana dokunmadan, gözlerine bakmadan, yüreğindeki sıkıntıyı veya sevincini hissetmeden siyaset yapılamaz. (Sizin yaptığınız siyaset değil, sosyal medya maymunu olmayın)

Bizim siyaset geleneğimiz ise millet için ve milletle birlikle esasına dayanır. (Manifestomuz budur. İşine gelirse devam edersin, yoksa bırak git)

Hakkın ve Halkın rızasını gözetmeyen hiçbir husus bizim siyasetimizde yer bulamaz. (Kapı açık kardeşim. Ya bu deveyi güdersin ya da bu diyardan gidersin)
 
Başarılarımızı elbette kendi çabalarımızla elde ettik ama kaybettiklerimizin de elbette sorumlusu biziz. (Öz eleştiri yapın)

Bu kayıpların sebebi rakiplerimizin mahareti değil, kendi becerisizliklerimiz veya hatalarımızdır. (Çok hata yapıyorsunuz, becerisizliğin bedeli olmalı)

Zaferin hikmetini kendinde, hezimetin sorumluluğunu başkasında gören yanlış yapar. (Demek ki böyle görenler var. Sert bir uyarı)

Biz çalışırken hasbi olduğumuz kadar muhasebe yaparken de samimiyeti elden bırakmayacağız. (Bu cümle için fazla söze gerek yok sanırım.

Seçimler siyasi partilerin adeta karne günleridir. Önümüzde 2023 yılına kadar istediğimiz şekilde çalışacağımız geniş bir alan var.

Bu süreyi en verimli, en iyi, en etkili şekilde kullanarak seçim günü milletimizin karşısına kalbimiz mutmain çıkmalıyız. (Başarmak ve kalbiniz ferah bir şekilde milletimizin karşısına çıkmak istiyorsanız önünüzde uzun süre var. Çalışın, çalışın)

Ekim ayı sonunda ilçe kongrelerini tamamlayacağız. Akabinde il kongrelerimizi de 4 ay içinde tamamlayacağız.

Adeta ilmek ilmek örerek 2023 kadrolarımızı oluşturuyoruz.
 
Hedefimiz her yıl 1 milyon yeni üye.

2023 de 15 milyon üye.
*******
Zamanımı ayırarak hem izledim hem de notlar aldım.

Yorumlar bana aittir.

Herkes alacağını aldı mı bilmem ama bu cümlelerin arasında sitem var, kuruluş ruhunu hatırlatma var, vatandaşla temas kurun var, başarısızlara sitem var, kendinize gelin var, muhalefetin yapamadığını biz kendimize yapıyoruz var…

Var oğlu da var.

Var var da bir şey yok…

Onu da siz bulun.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner418

banner416