BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 2016 yılında mezun olmamın ardından bir yüksek lisans programına dahil olarak, hem kendimi geliştirme hem de hayallerime bir adım daha yaklaşma heyecanım ve isteğim vardı.

Bu çerçevede dönem dönem Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) gerek yerel yönetimler ile ilgili olan eğitimlerine gerekse siyaset okullarına ilgi gösterdim.

Fakat kendini geliştirmenin yaşı ve zamanı olmadığına inanıyorum.

Hayatta, sosyal yaşamda, mesleki, ticari ve eğitim yaşamında ‘emeklilik’ kavramına inanmıyorum !

Çünkü, doğal yaşamda emeklilik yok !

Bu nedenle, değişim; yaşam mottom !

Bu yaşam mottomu harekete geçirmek adına 2023 yılında, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde, Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda, ‘Kamu Yönetimi Kent ve Siyaset’ Yüksek Lisans eğitim programına kayıt oldum.

Bu eğitim programı ile birlikte yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası siyasetin akademik boyutunu, bu siyaset alanının geçmişten günümüze tarihsel birikimini, yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini öğrenme şansı yakaladım.

Öte yandan;

- Kent, Kültür ve Kimlik
- Yönetimler Arası İlişkiler
- Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri
- İnsan Hakları ve Hukuki Boyutu
- Çevre Sorunları ve Politikaları
- Sivil Toplum Kuruluşları ve Yönetişim
- Türkiye’nin Yönetim Yapısı
- Avrupa Siyaseti’nde Güncel Sorunlar
- Mahalli İdareler ve Sorunları,
- Türklerde İdari Teşkilatlanma

Derslerimin eğitimlerini, çok değerli ÇOMÜ akademisyenlerimizden alma fırsatım oldu.

Bu çerçevede başta bitirme projesi danışman hocam Doç. Dr. Didem Saygın olmak üzere üzerimde emeği olan tüm akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum.

Derslerimi sorunsuz bir şekilde bitirmemin ardından beni en çok heyecanlandıran durum ise ‘Yerel Yönetimler’ üzerine bir bitirme projesi hazırlamak oldu.

‘Yerel Yönetimde Liderlik’ konulu, bitirme projemi, hem çok büyük bir heyecanla hem de çok büyük bir azim ve titizlikle hazırlama fırsatım oldu.

Yaklaşık 2 ay boyunca kendimi yaşamdan soyutlayarak, hem daha önce birlikte görev aldığım belediye başkanlarımızı hem de bölgemizde görev yapan belediye başkanlarımızı mercek altına aldım.

Bunun sonucunda da liderlik modelleri üzerinden sayın başkanları, bilimsel ve akademik bir şemsiye altında detaylı bir şekilde irdeleme şansı yakaladım. 

Ve en çok da Keşan Belediye Başkanlığı seçimlerini, geçtiğimiz aylarda tam 4. Kez kazanan Sayın Başkan Mehmet Özcan’a yer verme imkanı buldum.

Ne diyelim, sözü çok uzatmayalım.

YORÇU’ kitabımın ardından Yüksek Lisans bitirmesi de yeni kitabımın müjdesi olacak gibi duruyor.

Atatürk ve kurucu iradenin bizlere sağladığı fırsat eşitliği ile birlikte okumaya, yazmaya, düşünmeye, sorgulamaya ve kısacası ‘değişime’ devam.

Ve bu değişim yolunda 2028-2029 genel ve yerel seçimleri, en büyük hedefimiz olacak.

Hiçbir çocuğumuzun yatağa aç girmediği, güzel günlere uyanmak dileği ve özlemiyle...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.